STILIKONER

KVINDER MED STIL | Pernille Holm

Pernille Holm er 47 år, arbejder som stylist og bor i København. Hun beskriver sig selv som shopaholic, og hendes stil som værende humoristisk.

Mød Pernille Holm - en kvinde med stil

Min stil er mangfoldig. Jeg er impulsiv og lader mig let inspirere og rive med. Jeg kan godt lide mode inspireret af den italienske 1980’er-sportsverden, jeg kan godt lide resten af 80’erne og 70’erne og den nutidige mode. Jeg kan bare rigtig godt lide mange forskellige stilarter, så min garderobe er nok meget spredt.

Humor er også vigtigt, når jeg klæder mig på. Jeg kan godt lide, når min stil er lidt  humoristisk. 

Jeg er shopaholic big time. Jeg køber rigtig meget tøj, både i butikker, genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Jeg styler mest reklamefilm og film, men tv-serier, kampagner og kataloger ved siden af, og jeg har mit eget kostumelager, så jeg shopper meget. Så falder man jo også over noget til sig selv.

Jeg ‘snolder’ for tit til at have råd til at købe fx Gucci direkte i butikkerne. Jeg kan rigtig godt lide Gucci, som er supersjove og grafiske, men jeg køber det i luksusgenbrug eller på udsalg.

Jeg kan godt lide de mere eksklusive butikker som Time’s Up og Carmen, når jeg køber genbrug, for jeg er superkritisk. Prag har også nogle sjove ting, og Jérôme er genial. Der bor en lille mormor inden i mig, så jeg kan godt lide de gamle ting. Håndværket er sindssygt godt i de fine, gamle mærker, og kvaliteten var højere.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Gitte Lund

Jeg køber næsten aldrig noget i H&M eller Zara. Det har ikke noget med snobberi at gøre, for de kan have nogle fine ting, men jeg gider bare ikke have noget, alle andre har. Og det risikerer man let, hvis man køber noget dér.

Jeg kan sagtens se helt ‘almindelig’ ud med en hvid T-shirt og et par jeans, men så tager jeg en anderledes strømpe på, som bryder det. Det er det, jeg bruger accessories til. 

Accessories vil jeg gerne bruge lidt flere penge på. Fx har jeg lige købt en ny Balenciaga-taske. Sådan en bruger du hver dag i en hel sæson, hvorimod jeg ikke altid får brugt mit tøj mere end en gang. Så får jeg dårlig samvittighed, hvis det var dyrt.

Når jeg fester, larmer mit tøj helt sikkert noget mere. Så tager jeg en guldkjole på med flæser, og det ville jeg ikke gøre en tirsdag – for det kræver et glas champagne eller flere. Jeg går grimt i tårnhøje stiletter, så en hæl på maksimalt syv-otte centimeter er optimalt. Ellers kan jeg også sagtens have sneakers på.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

PERNILLE HOLMS OUTFIT: 

Arbejdslooket:
Bluse, vintage
Cardigan, vintage
Bukser, MiH Jeans
Bælte, vintage
Sko, Marni
Øreringe, Sophie Bille Brahe
Halskæder, Yves Saint Laurent og vintage
Armbånd, Hilbert København og vintage

Festlooket:
Kjole, vintage
Taske, Yves Saint Laurent
Stiletter, Jimmy Choo
Øreringe, Chanel
Halskæde, Yves Saint Laurent
Armbånd, Chanel