STILIKONER

KVINDER MED STIL | Vintage Cool

De kan se det smukke i andres kasserede skatte og få det til at skinne på ny. Bliv inspireret af tre stilfulde kvinder fra tre af landets smarte second hand-butikker


 

Caroline Fowler Eskildsen
43 år, indehaver af second hand-butikken Haberdash på Østerbro i København

- Jeg er lidt til det hele. Jeg holder både af at være feminin i en kjole og gå i flade sko og baggy jeans. Jeg er ikke typen, der bliver helt vild, hvis der hænger en leopardjakke. Måske er det fordi, min butik heller ikke følger moden så slavisk og skifter indhold, fordi nu skal vi alle sammen pludselig gå i leopard. 

- Det har aldrig været en drøm at åbne en second hand-butik. Lige pludselig skete det bare, og så blev jeg og min veninde, som jeg havde den sammen med, en af de første af slagsen i byen, og jeg er blevet gladere og gladere for den impulsive beslutning. Der er et kæmpe spild af tøj, og i brugt tøj er alle kemikalierne også vasket ud. Genbrug er vejen frem – ikke kun i forhold til tøj, men på mange planer.

- Fordi jeg har min butik, køber jeg ikke tøj særligt mange andre steder. Desuden kan man tit finde ting her, der er blevet udsolgt i butikkerne – og oven i købet til halv pris. Et af mine bedste køb er en clutch fra Bottega Veneta. Den havde jeg aldrig haft råd til ellers. De mere basic ting som sko og jeans køber jeg dog oftest fra nye. Jeg er især vild med pasformen i Acnes jeans. De sidder rigtig godt på mig.

- Stil tager tid. Lige pludselig finder man ud af, hvad der klæder en. Jeg er bedst i tætsiddende tøj. Jeg går ikke i stort og voluminøst tøj – bortset fra mine baggy jeans. Men så bliver det matchet med en fin og feminin top. Jeg kan godt lide at blande, så det ikke bliver damet. Det er godt med kontraster.
 

Carolines Outfit:

Støvler: Isabel Marant

Bukser: Acne

Strik: Aiayu

Taske: Prada

Ørering: Line & Jo

Briller: Bruuns Bazaar

Ring: Et arvestykke

 

LÆS OGSÅ: Sprøde efterårsretter | Giv din hverdagsmad et pift
 


 

Dorthe Camille Thornberg
40 år, indehaver af second hand-butikken The Vintage i Hellerup.

- Min stil er rå, enkel og feminin, jeg kan godt lide stramt tøj og elsker høje hæle. Min butik er meget mig og min egen stil med stramme jeans, basic wear og ingen store ekstravagante kjoler og jakker. Jeg har ikke noget imod Chanel og Phillip Lim, men det er bare ikke her, man kan få det. 

- Egentlig er jeg slet ikke til second hand. Jeg valgte at lave en second hand-butik, fordi der skulle være mening med det. Der er så meget tøj i omløb, der er fuldstændig som nyt. Men det er ikke ud fra en frelst tankegang, eller fordi jeg synes, at genbrug er fuldstændig fantastisk. Lækkerheden  er vigtigst, og den vil jeg aldrig gå på kompromis med. Det er bare en bonus, hvis lækkert tøj oven i købet kan være genbrug. Og det kan det her.

- Alt mit tøj passer sammen. Jeg har virkelig lidt tøj. Folk siger altid: Ja ja og tror ikke på det. De får et chok, når de ser mit skab. Min hverdags-gaderobe fylder cirka en halv meter lang bøjlestang. Jeg vil hellere skifte ud og have noget nyt. Bliver det ikke brugt, skal det videre.

- Jeg elsker smykker og har virkelig mange af dem. Det er min signatur. Smykker kan nemt peppe min basic wear-gaderobe op. Jeg kan især godt lide dem store og chunky, for det er mere råt. Mit favoritsmykke er mit hvide armbånd fra Hermès. Det er eksklusivt og lækkert og ser fantastisk ud til en sort stram kjole. Jeg mikser også tit dyre armbånd med mindre fine, og jeg kan ikke have for mange på. De må gerne gå langt op ad armen.

- Makeup går jeg aldrig med. Jeg kan godt lide det rene look, og når man ser ud, som man nu ser ud. Jeg er desuden en sportspige, der ofte cykler og dyrker rigtig meget yoga, og et tykt lag makeup harmonerer ikke godt med det. Når jeg skal til fest, tager jeg blot lidt mascara på. Faktisk ejer jeg ikke engang en øjenskygge.

 

Dorthes Outfit:

Sko: Ash

Jeans: Reiko

Bluse: iil7

Blazer: Helmut Lang

Vielsesring: Bodil Binner

Saturnring: Charlotte Mielko

Lillefingerring & halskæde: Figaros Bryllup

Armbånd: Hermés, Snake, Nairobi Punk og Marianne Dulong

 

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN TESTER: Volumenspray
 


 

Jannie Weis
46 år, indehaver af second hand-butikken Twenty Nine Twenty i Charlottenlund

- Jeg elsker tøj og de forskellige udtryksformer, moden giver mulighed for at lege med. Den ene dag kan jeg være rocket og den næste dag mere boho-agtig. Jeg synes, det ville være kedeligt kun at have én stil. Mit tøjvalg afhænger ofte af mit humør. Jeg er eksperimenterende og legesyg i min påklædning og kan godt lide, når mit tøj udstråler humor.  

- Second hand-tøj giver god mulighed for individualitet. Jeg kan godt lide at skille mig ud og ikke bare have stangvarer på. Sat på spidsen vil jeg hellere være kikset end kedelig. Der er for mange mennesker, der ikke tør gå i noget anderledes og er farveforskrækkede. Det er måske den danske jantelov, der spøger. Vi vil ikke skille os ud. 

- Jeg har en baggrund som stylist og personal shopper, og så har jeg boet I USA, hvor jeg elskede at gå i deres vintage-butikker. I mange år har jeg set butikkerne komme til Danmark, men jeg har altid tænkt, at de ikke var lavet, som jeg ville gøre det.  Mit mål er en butik, der kan måle sig med de fede i København og London, hvor man ikke skal gå ned i en kælder, men hvor der er tænkt på indretning. 

- Butikken påvirker ikke som sådan min stil, mere omvendt – min stil påvirker butikken. Tøj er mit liv, og butikken fylder meget tanke- og tidsmæssigt. Siden jeg var lille, har jeg interesseret mig for mode og elsket at klæde mig ud. Jeg har altid fundet det fascinerende, hvordan tøj kan ændre dit udtryk, din karakter og påvirke dit humør. Man skal ikke undervurdere den signalværdi, der ligger i tøj. Det bedste jeg ved er at sidde i en storby og kigge på mennesker, deres tøj og det, de signalerer. 
 

Jannies Outfit:

Støvler: Kenzo

Bukser: Rabens Saloner

Top: Topshop

Jakke: Isabel Marant

Bælte brugt som halskæde: Chanel

Taske: Chanel

Ur: Rolex

Ørering: Sophie Bille Brahe

 

LÆS OGSÅ: RAW FOOD | Nem mad med blender