STILIKONER

KVINDER MED STIL | Virtuelle fashionistas

Mød 3 kvinder, der til hverdag sælger mode og livsstil med deres onlinebutikker, men som også bag skærmen er kvinder med stil.

JEANETTE HYLLEBORG 
Ejer webshoppen bestofnordic.dk og blogger på voksenlivsstil.dk, 49 år

Foto: Frederikke Heiberg

Min stil er et mix af det alderssvarende og det tidssvarende. Den er klassisk og enkel med et twist af noget moderne og sjovt. Fx kombinerer jeg en hvid habitjakke med en sort lædernederdel med frynser. 

Jeg vil ikke være ”ung med de unge”, men jeg vil heller ikke se damet ud. Jeg tror, der er mange kvinder i min alder, der kæmper lidt med det stildilemma. Jeg er dog ikke bange for at kaste mig ud i noget, og jeg behøver ikke at have set det på alle andre. Jeg kan sagtens gå først, hvis jeg kan se ideen med det.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Stine Goya

Sportmax bruger jeg igen og igen, år efter år. De er gode til det klassiske. Jeg har ofte været i Italien og købt tøj i netop Max Mara. Jeg har mange feriebilleder med min mand, hvor han står med en Max Mara-pose alle mulige steder i Italien. Jeg har tøj fra Max Mara i klædeskabet, der bare bliver ved med at være virkelig flot og iøjnefaldende.

Jeg går også rigtig meget i Moliin, som jeg også sælger i min webshop. Isabel Marant har også en stil, som passer mig rigtigt godt.
Egentlig går jeg ikke så meget efter specielle mærker, men mere efter silhuetten, snittet og kvaliteten.

Jeg har to pelse, som jeg ikke kan komme udenom er mine yndlinge i klædeskabet. Jeg kan godt lide at finde noget som dem, der bare holder i årevis, og så gør det egentlig ikke noget, at det har været lidt dyrt. Den ene pels er en kort, lysegrå mink med trekvartærmer, som i mine øjne faktisk er et ret ekstravagant køb. Den anden er en halvlang, mørkebrun minkpels.

Jeg går aldrig i highstreet-butikker som H&M og Cos. Det er ikke, fordi jeg har noget imod det, jeg ved bare, at jeg vil fortryde det. Jeg er ikke brug og smid væk-typen; jeg vil hellere have noget i en lækker kvalitet, som kan holde længe. Jeg er egentlig ret ligeglad med, hvor gammelt tøjet er, hvis det har et flot snit eller en god kvalitet.

LÆS OGSÅ: The end of an era: Grace Coddington forlader Vogue

 

LULU HENCKEL
Kreativ direktør for webshoppen youheshe.com, 40 år

Foto: Frederikke Heiberg

Jeg er ikke til simple dressing. Jeg er meget glad for at sammensætte farver, og jeg er glad for at bruge forskellige accessories. Der sker noget i mine outfits. Jeg tror, det er det, der gør min stil unik. Jeg blander mønstre og materialer, og så tør jeg måske nogle gange at blande ting, hvor folk tænker, at det ikke vil gå; ting, der ikke umiddelbart passer sammen. Jeg kan godt lide at bryde outfittet og overraske med en enkelt dims.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | International luksus

Charlotte Eskildsen fra Designers Remix formår at lave nogle klassiske styles, hvor hun adopterer tendenserne, som jeg godt kan lide dem. Hun er den designer, jeg ville vælge, hvis jeg kun måtte bære tøj fra én resten af mit liv. Charlotte Eskildsen har både klassiske og skarpe farver i sine kollektioner, og det er bare lige mig. Og så er hun bare hamrende dygtig.

Jeg har en lille camelfarvet Chanel-taske, jeg i sin tid fik af min svigermor. Den har fået lov til at være en fast del af mit klædeskab længe, og jeg bruger den faktisk rigtig tit. Men ellers er der ikke mange ting, der får lov til at blive i min garderobe. Jeg vil sige, at jeg nok er lidt skadet af at være i modebranchen. Jeg bliver hurtigt træt af tøjet, for jeg har jo gået og set på det i showrooms og på billeder i et halvt år, før vi modtager det i butikken. Så jeg sælger en del af mit tøj videre på Trendsales.

Det allervigtigste for at have god stil er, at man føler sig godt tilpas, når man står foran spejlet, for så er det også det, man udstråler. Man skal aldrig hoppe ud i et eller andet smart sæt, man har set i et blad, hvis man ikke føler sig godt tilpas i det.
Jeg føler mig bedst tilpas i høje hæle. Ser alle ikke bare bedre ud i et par hæle? Man får så lækre ben.

Det er meget forskelligt, om jeg dresser up eller går casual. Jeg klæder mig meget efter mit humør. Jeg kan sagtens komme i stiletter og fuld makeup den ene dag, også hvis jeg ikke rigtig skal noget, og så den næste dag være i joggingbukser, sneaks, T-shirt og læderjakke.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Stine Busk

 

REGITZE BAY
Indehaver af webshoppen riverandraven.com og stylist, 37 år

Foto: Frederikke Heiberg

Jeg henter inspiration i to modsatte retninger og er dybt fascineret af de traditionelle stammefolk, som navajoerne, der væver de smukkeste mønstre i deres tæpper og traditionelle klædedragter. De indiske sigøjnere, der har guldsmykker hele vejen op af ørerne, som er forbundet til store ringe i næsen, er også ret inspirerende.

Min stil er enkel og praktisk, men altid med et twist af noget etnisk, rock’n’roll eller vintage, for det må ikke blive for klassisk til mig. Jeg føler mig lynhurtigt alt for fin og udklædt, hvis jeg har kjole og stiletter på. Når jeg tager noget på, der virkelig larmer, dresser jeg det altid ned bagefter. Jeg kan bedst lide markante smykker til et par slidte jeans med en enkel T-shirt til.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Chik i secondhand

Vanessa Paradis er et godt eksempel på et stilikon for mig. Hun er egentlig alt for pyntet til min smag, men det er også det, der er inspirerende, fordi jeg ikke selv er så god til det pyntede. Charlotte Gainsbourg og Sofia Coppola er også inspirerende for deres enkle stil, der er skåret helt ind til benet, men med et tydeligt øje for materialer og farver. Man kan se, at de er komfortable i deres stil, og at det er et ærligt og ubesværet udtryk for, hvem de er. Det er et udtryk for god stil.

Jeg har et særligt bånd til en Dior-trenchcoat, jeg allernådigst har lånt af min morfar. Vi fornyer låneaftalen hvert år, for han vil have den tilbage, hvis jeg ikke bruger den. Men det gør jeg hver eneste sæson, og jeg tør næsten ikke fortælle ham, at den virkelig er ved at være slidt op. Den er fra 1970’erne i navyblå, og så er den lidt oversized, fordi det er en herremodel. Min familie er ikke sådan nogen, der går op i mode eller køber dyrt tøj, så jeg ved, at min morfar virkelig har syntes, den var smuk, da han købte den i Paris i 1970’erne.

Det betyder alt, at der er en historie i mit tøj. Det er konceptet bag River and Raven, hvor alt er produceret etisk forsvarligt og med omtanke for vores miljø uden at gå på kompromis med look og kvalitet. Jeg finder styrke i at træffe et bevidst valg gennem min påklædning og de produkter, jeg bruger. Men det betyder også, at jeg ikke kan købe fx en Nike-sneaker i en sæson, hvor det lige er det hotteste i verden.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Pernille Hallum

Læs mere om: