STILIKONER

Lady Gagas kjole stjæler endnu engang showet

Endnu engang er det Lady Gaga, der løber med opmærksomheden da hun onsdag sang den amerikanske nationalmelodi ved Joe Bidens indsættelse som USA's 46. præsident.

Den amerikanske popsanger og A Star is Born-skuespiller, Lady Gaga, sang onsdag den amerikanske nationalmelodi ved indsættelsen af Joe Biden og Kamala Harris. Men det var ikke kun hendes prisvindende sangtalent, der stjal opmærksomheden…

Det store øjeblik

Alle ventede i spænding på at det amerikanske megatalent skulle starte indsættelses-festlighederne i Washington med den amerikanske nationalmelodi ’The Star Spangled Banner’. Og hendes sangstemme imponerede da også som altid, men begivenhedens helt store samtaleemne blev (måske ikke overraskende) endnu engang hendes valg af kjole.

Allerede da nyheden kom frem, at Lady Gaga ville synge nationalhymnen, er der blevet spekuleret i, hvad hun mon ville bære til den historiske dag. For det er ikke fremmed for Gaga, der er vant til at tiltrække opmærksomhed på den røde løber – senest til Met Gala sidste år – at dukke op i noget hidtil uset og meget overraskende. Og hun skuffede selvfølgelig ikke i går.

LÆS OGSÅ: Amanda Gorman stjal showet: Derfor går internettet amok over ung digter

Symbolsk kjole

Det var den amerikanske couture-designer Schiaparelli, der stod bag aftenens helt store samtaleemne. Dagens nok mest bemærkelsesværdige kjole bestod af lange sorte ærmer, sorte læderhandsker, et imponerende, stort rødt skrud og en iøjefaldende gulddue på brystet med en helt særlig betydning.

Guldduen var nemlig et symbol på fred og fællesskab: 

- En due, der bærer en olivengrøn. Må vi alle finde fred med hinanden, sagde sangstjernen.

Flere fans mener dog, at duen er et symbol på noget helt andet: Den populære Hunger Games-film fra 2012 og Star Warrs-karakteren prinsesse Leah.

Referencen skyldes, at der i begge film flere gange er blevet gjort brug af en spottedrossel (en spurvefugl, der lever i USA og Mellemamerika) på plakater og logoer. 

Se Lady Gagas optræden her: