STILIKONER

Maria Jæpelt Petersen: en hvid T-shirt holder altid

Kig indenfor i en stilbevidst kvindes klædeskab. Maria Jæpelt Petersens garderobe er fyldt med design i god kvalitet og bæredygtige klæder. Tag et kig med her!

Hvem er Maria Jæpelt Petersen?

Maria Jæpelt Petersen er 31 år og Senior Corporate Communications Manager hos Global Fashion Agenda. Hun bor på Østerbro med sin mand, Casper. Her åbner hun sin garderobe op – tag et kig!

Hvilket outfit eller stykke tøj har du fået flest komplimenter for?
Det er altid nogle af mine mere klassiske og tidløse stykker tøj, jeg får flest komplimenter for, fx min sorte Totême-top og min blå By Malene Birger-skjorte.

LÆS OGSÅ: Se Jennifer Lopezs stiludvikling

Arket-sættet er det mest opsigtsvækkende i klædeskabet, mener Maria. Hun købte det i anledning af Copenhagen Fashion Summit 2019. Hun elsker blazere i god kvalitet. Den blå er fra H&M, den ternede fra Theory.

Hvilket outfit har du haft på allerflest gange?
Et prikket sæt fra Kokoon, som jeg købte for tre år siden. Jeg bruger det på mange forskellige måder – både til hverdag med sneakers eller loafers og til aften med høje hæle samt som sæt og hver for sig.

Hvad er din hverdags-‘uniform’?
Jeg er en rigtig kjolepige, så jeg har ofte en kjole på enten ud over jeans med støvletter eller med strømpebukser og sneakers. For mig er det vigtigt at balancere et outfit, så det ikke bliver for fint til hverdag, hvilket jeans eller sneakers er gode til, når man vælger en kjole. Der sniger sig dog også en blazer ind i min hverdagsgarderobe i ny og næ.

Skoene er de første i kunstlæder, Maria Jæpelt Petersen har købt, og hun er positivt overrasket over, hvor behagelige de er at have på.

Du får en impulsiv invitation til fest – hvad tager du på?
En af mine mange kjoler og en i fx silke. Det seneste halve år er det en sort-hvid Ganni-sag, jeg har rakt ud efter ved festlige lejligheder.

Hvad er det mest opsigtsvækkende, du har i dit klædeskab?
Mit lyserøde jakkesæt fra Arket, som jeg købte i foråret for at have på til Copenhagen Fashion Summit, det årlige bæredygtighedsforum for den globale modebranche, som Global Fashion Agenda organiserer. Det er mit første jakkesæt, og jeg kommer med garanti til at bruge det flittigt i fremtiden.

By Malene Birger-skjorten med det særlige snit er en, Maria får mange komplimenter for. Bryllupsbilledet af Maria og hendes mand, Casper, står fremme. Brude-kjolen er fra Kaysen Couture.

Hvad er dit allerbedste køb?
Åh, det er svært at vælge en ting. Nogle af mine allerbedste køb er dem, som jeg ved, at jeg kommer til at bruge i mange år – klassisk design af høj kvalitet, som min Totême-frakke, Céline-solbriller eller By Malene Birger-blazer.

Hvad er det nyeste, du har anskaffet dig?
En prikket Kokoon silkekjole, som jeg har haft et godt øje til siden sidste sommer. Den bliver helt sikkert en personlig favorit de næste mange år.

LÆS OGSÅ: 10 typer tasker enhver kvinde bør eje

Rudolph Care er Maria Jæpelt Petersens fortrukne hudplejebrand, og hun er især glad for deres serum.

Hvad har du haft længst tid?
En sort cardigan fra H&M Trend med store knapper og læderlommer. Designet er klassisk, men med interessante detaljer, så jeg har brugt den ofte, siden jeg købte den for godt ni år siden. Det er vigtigt at passe ordentligt på sit tøj, så det kan holde længe, men hvad vi gør med vores tøj, når vi er færdige med at bruge det, er mindst lige så vigtigt – vi bliver nødt til at tænke mere cirkulært i alle aspekter af vores liv, så sparsomme ressourcer ikke går til spilde. Jeg giver mit tøj videre til veninder, sælger det via secondhand-butikker, donerer det til Røde Kors eller afleverer det til genbrug.

Hvad er den bedste gave i din garderobe?
Min Proenza Schouler-PS11-taske, som jeg forærede mig selv i gave, da jeg havde færdiggjort mit studie på Copenhagen Business School efter at have sparet op i flere måneder. Tasken er et dejligt minde for al det arbejde, min makker og jeg lagde i at skrive vores speciale.

Den sorte skjorte fra Totême er en af favoritterne i skabet. Céline-solbriller har Maria Jæpelt Petersen flere af i garderoben. De er blandt de bedste køb.

Hvad drømmer du om at lade gå i arv?
Mine egne smykker og de smykker, som jeg en dag arver fra min mor. Min mormor havde det samme armbånd på hver dag, som min mor nu bærer. Smykker er sådan en fin måde at have noget fra vores kære med os, når de ikke længere er her.

Hvad har du mest af i din garderobe?
Uden tvivl kjoler. Det har altid været mit foretrukne stykke tøj. Hvis min mor lod mig vælge tøj selv, da jeg var en helt lille pige, valgte jeg altid en kjole.

LÆS OGSÅ: Kom indenfor i Lotte Freddies garderobe - landets mest bæredygtige

Hvilket smykker betyder mest for dig?
Min vielsesring. Den minder mig dagligt om, hvor heldig jeg er at have min bedste ven ved min side gennem tykt og tyndt resten af livet.

Kokoon-sættet købte Maria Jæpelt Petersen for tre år siden – det bliver brugt både til fest med høje hæle og i hverdagen med flade sko.

Hvad er din favorit-accessory?
Min Pelago-cykel. Den er ikke en del af min garderobe, men en vigtig og stilet accessory, der er uundværlig, hvis man som jeg gerne vil nemt gennem byen uden at bidrage til luftforureningen og klimaforandringerne.

Hvilken ting i din garderobe knytter sig til et minde?
Min brudekjole, som jeg fik skræddersyet lige efter mine ønsker. Jeg har aldrig brugt så mange penge på et stykke tøj, men jeg har heller aldrig følt mig så smuk, som jeg gjorde den dag.

Hvad tager du på, når du skal peppe et outfit op?
Et par stilletter. Jeg er ret høj, så jeg går ikke i superhøje hæle, men selv en lille hæl gør underværker for ens holdning og selvtillid. Mine yndlingsstilletter er mine bryllupssko fra Gianvito Rossi, som har åbnet mine øjne for, hvor god en investering designersko kan være – jeg kan have dem på i timevis uden at få ondt.

Perleøreringene købte Maria Jæpelt Petersen på sin bryllupsrejse på Capri.

Hvilke skønhedsprodukter køber du igen og igen?
De seneste par år har jeg forsøgt at blive mere bæredygtig i så mange områder af mit liv som muligt – inklusive mine skønhedsprodukter. Derfor vælger jeg rene og certificerede produkter, så ofte som muligt. Rudolph Care er mit absolutte favorit-hudplejemærke, og jeg er især glad for deres serum. Mit yndlingsmakeupprodukt er Miilds blush i rose reverie – lidt farve på kinderne er en nødvendighed, når man har lys skandinavisk hud som mig.

LÆS OGSÅ: Josephines Bredsteds garderobe: Jeg går aldrig i sort tøj