STILIKONER

Mariam Mistry: Eventyrlig garderobe med søde sager

Mariam Mistry bager mellem 100 og 1.000 cupcakes hver dag i Serenity Cupcakes. Det betyder, at vækkeuret ringer klokken fire, og størstedelen af dagen foregår i jeans og behagelige sneakers. Når arbejdsdagen er slut, står den til gengæld på eventyrlige kreationer.

BLÅ BOG: Mariam Mistry

  • 34 år og ejer af cateringfirmaet Serenity Cupcakes.
  • Hun er oprindeligt uddannet beklædningsindkøber fra Teko i Herning, men kærligheden til cupcakes fik hende til at springe ud som autodidakt bager i 2011, hvor hun kickstartede cupcake-bølgen herhjemme med sin butik i København.
  • I 2016 lukkede hun den igen, da arbejdsbyrden blev for stor med både butik og efterspørgsel på kager ud af huset.
  • I dag drømmer hun om at gøre Serenity Cupcakes større og åbne butik igen.
  • Bor i en unik penthouselejlighed i hjertet af København.

Hvad er god stil for dig?

Når man er tro mod sig selv og ikke følger moden slavisk, men klæder sig i det, som man føler sig godt tilpas i, og som passer til ens kropsform. Jeg går fx altid efter feminine snit med fylde på overkroppen som flæser, da jeg ikke er så stor her.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?

Jeg er blevet mere åben over for farver og elsker color-blocking, hvor jeg pifter et mørkt sæt op med noget farverigt eller cool accessories. Jeg har en klassisk stil og bruger mine accessories til at give et look personlighed og kant. Med alderen tænker jeg ikke længere over, hvad andre synes om det, jeg har på. Min garderobe skal afspejle min personlighed, hvilket kan ses på mine mange flæser, pastelfarver og eventyrlige styles, der er lidt cupcake-agtige.

Smukke sten til ørerne fra Jacqueline Singh i Paris.

Smukke sten til ørerne fra Jacqueline Singh i Paris.

Tag et kig indenfor i Mariam Mistrys garderobe nederst i galleriet...

Hvornår føler du dig særligt velklædt?

Når jeg skal ud til middag, på date eller til et fancy møde. Der kan jeg nemlig få lov at dresse op. Jeg er jo bager, så i hverdagene har jeg tøj på, der kan tåle pletter fra chokolade, frosting, bær osv. Der handler det mere om praktiske sneakers end høje hæle. Men jeg elsker at tage fine kjoler på, ordne hår, lægge makeup og tilføje fine accessories. Da jeg var lille, havde jeg altid mine fineste prinsessekjoler på i skole. Det var ikke praktisk og nok en tand for overdressed, men jeg elskede det, og mine skolekammerater var altid meget misundelige.

Hvilket sæt ender du i på en travl mandag?

Et par jeans, en skjorte og mine Nike-sneakers, da jeg skal tidligt op og bage. Jeg slider gerne et par sneakers op om året, da jeg står og går enormt meget på arbejdet. Så et par behagelige sneakers er alfa og omega for mig.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?

En cocktailkjole er uundværlig, fordi livet skal være en fest. De kan bruges med espadriller for et afslappet look og med en læderjakke for et råt. Jeg har tre ens blondekjoler i forskellige farver fra Diane von Furstenberg, da de er klassiske, men med et twist, fordi de har lynlås bagpå som en kontrast til de feminine blonder. Derudover er lækre tørklæder et must. Jeg hader at fryse, så jeg har altid et tørklæde på mig eller med mig – ofte mit blomstrede fra Gucci.

LÆS OGSÅ: 8 klassiske kjoler du bør eje 

Hvordan bruger du dine accessories?

Jeg bruger dem til alt og hver dag. For selv om de er dyre, skal de kunne tåle, at jeg har dem på, når jeg bager. Alle mine smykker har stor betydning for mig. Mine ringe er arvestykker fra min farmor og 70-80 år gamle. Dem har jeg altid på sammen med mine hjerteformede diamantøreringe, som kan peppe mit look lidt op mellem mel og kagedej.

Ringene er arvestykker og bliver brugt hver dag. På armbåndet er ordet Serenity indgraveret, mens pasholderen fra Louis Vuitton har fået initialer.

Ringene er arvestykker og bliver brugt hver dag. På armbåndet er ordet Serenity indgraveret, mens pasholderen fra Louis Vuitton har fået initialer.

Hvad er dit allerbedste eje?

Min skindjakke fra Ole Yde. Jeg havde kigget på den meget længe, men den kostede 18.000 kr. Til et lagersalg kom Ole selv over til mig og sagde, at den skulle jeg have. Og så fik jeg den for 4.000 kr. Jeg bruger den som jakke om sommeren og over kjoler eller tykke trøjer om vinteren. Når jeg rejser, ligger den altid i min håndbagage, da jeg ikke vil kunne bære at miste den.

Hvad er dit største fejlkøb?

Et par sko fra Miu Miu, der er alt for små, og et par fra Chanel, der er alt for høje. Jeg må lære ikke at lade mig forføre af et smukt ydre!

Hvilke brands er mest interessante lige nu?

De franske mærker Sandro og Maje. Sandro har det smukkeste farveunivers, og Maje laver de flotteste kjoler med et twist, der leder tankerne hen på eventyr. Jeg har mange kjoler fra Maje, som jeg køber, når jeg er i Sydfrankrig eller Barcelona. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvis klædeskab ville du gerne låne?

Uden tvivl kronprinsesse Marys. Jeg er vild med hendes stil og de mange eventyrlige og smukke kjoler. Ellers skulle det være min veninde Pernilles, da hun har en kæmpestor Ole Yde-samling.

Hvor finder du inspiration?

På Instagram, hvor jeg er særlig vild med Julie Wettergren og hendes smukke kreationer. Jeg holder mig faktisk fra magasiner, da jeg let bliver fristet til at købe ting fra shoppingsiderne.

Hvordan ser din typiske skønhedsrutine ud?

Jeg bruger ikke meget tid om morgenen, da jeg står op klokken fire for at bage. Så det bliver ofte kun til serum fra Bioeffect og dagcreme fra Ling. Hvis jeg har god tid, tager jeg også lidt foundation, mascara og blush på. Til gengæld forkæler jeg mig selv hver sjette uge med ansigtsbehandlinger hos kosmetolog Anita Falslund på Islands Brygge.

Skønhedsrutinen er enkel om morgenen, for vækkeuret ringer klokken fire. Estée Lauders små opkvikkende puder til under øjnene hjælper til gengæld om eftermiddagen, når trætheden melder sig.

Skønhedsrutinen er enkel om morgenen, for vækkeuret ringer klokken fire. Estée Lauders små opkvikkende puder til under øjnene hjælper til gengæld om eftermiddagen, når trætheden melder sig.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Estée Lauders små opkvikkende puder til under øjnene redder mig fra at se træt ud om eftermiddagen efter en lang arbejdsdag. Min læbepomade fra Logona sørger for, at jeg aldrig har tørre læber, mens Macs Prep+Prime-primer gør, at min foundation bliver siddende hele dagen.

LÆS OGSÅ: Plej dig selv, spar tid og få mere overskud 

Hvordan holder du dig sund?

Jeg drikker rigeligt vand, tager kosttilskud og spiser så grønt som muligt og var en overgang semi-veganer, men det holdt ikke helt i længden. Så nu spiser jeg overvejende vegetarisk, da det føles godt i min krop, når jeg ikke får kød eller mælkeprodukter. Jeg prøver at minimere mit kageindtag, men det er svært pga. mit job, da jeg jo skal smage på dem – og kage jo bare smager godt. Jeg elsker at dyrke yoga, løbe eller gåture i skoven, og hver aften mediterer jeg, inden jeg skal sove. Det er fantastisk for sindet og en skøn måde at afslutte dagen på.

Hvad er dit seneste køb?

Tre kjoler fra Ole Yde, som jeg købte af min veninde. Han er utvivlsomt min yndlingsdesigner, og da jeg havde butik i København, var jeg ofte forbi hans butik for at kigge og drømme.

Tørklædet fra Gucci er så godt som altid med i tasken, da Mariam Mistry hader at fryse. 

Tørklædet fra Gucci er så godt som altid med i tasken, da Mariam Mistry hader at fryse. 

Hvad står øverst på din ønskeliste?

Valentinos flade rockstudsko i nude, som jeg vil bruge hele sommeren. De er feminine og rå på samme tid. Jeg kunne også godt tænke mig dem i sort. Ellers har jeg kigget på Proenza Shoulers Ps1-taske i marineblå i to år. 

LÆS OGSÅ: Sanne Lønskov: Man skal se ordentlig ud hele vejen igennem 

TAG ET KIG INDENFOR I Mariam Mistrys KLÆDESKAB HER I GALLERIET:

Mariam Mistrys klædeskab