Kronprinsesse Marys tidløse klassikere

STILIKONER

Mary i bæredygtig kjole fra H&M

Kronprinsesse Mary var forleden til event, iført en både bæredygtig og budgetvenlig sag

Et statsbesøg fra Finland gav anledning til, at den danske kongefamilie klædte sig på i smukke, dyre kjoler.

Men selvom kronprinsesse Mary da ganske vist havde valgt en smuk kjole, var den langt fra dyr. Den budgetvenlige, cremefarvede sag var fra den svenske tøjkæde H&M og tilmed fra den nye bæredygtige linje H&M Conscious Collection.

Mary strålede desuden med enkle smykker, i nudefarvede stiletter og en matchende clutch. Håret var opsat og enkelt, så kjolen, som gav et kig til kronprinsessens ben, fik lov at være i centrum.

Budget er på mode i kongelige kredse

Det er ikke første gang, at vores stilfulde kronprinsesse Mary vælger de budgetvenlige mærker frem for dyre designerkjoler. Faktisk er hun fan af især H&M, og havde eksempelvis for blot et år siden ligeledes valgt en blomstret forårskjole fra H&M.

Tendensen i de kongelige kredse er tydelig. Både i Norden og i resten af Verden - ja, sågar i det konservative britiske kongehus - er det på mode at gå i tøj, der ikke koster en bondegård.

Selv USAs præsidentfrue Michelle Obama blander også tøj fra high street med eksklusive fund, i stedet for kun at være ambassadør for de dyreste designere, som designer tøj, der, for de fleste mennesker, er langt udenfor rækkevidde.

Vil du have fingre i Marys fine H&M-kjole, kan du købe den på www.hm.com.