STILIKONER

Mit klædeskab: Barbara Husted Werner

Hun er til vintagefund og unikt designertøj, og hendes kunstneriske sans og åre løber som en rød tråd gennem hendes personlige garderobe, hendes hjem og Holly Golightly-butikkerne, som hun er medindehaver af.

Hvad er personlig stil?

Det er lige præcis den stil, man selv har lyst til at bære. Og det er, som med alt andet i livet, indimellem ret svært at finde ud af, hvad man selv har lyst til. Men i mine øjne handler det om at turde gøre det, man vil, og ikke nødvendigvis det, alle de andre gør. At turde købe og bære det tøj, man selv føler umiddelbar glæde ved at se på. En måde, jeg gør min stil til min egen – og dermed personlig – er ved at blande dygtige designeres tøj og vintagetøj. På den måde sikrer jeg, at det er unikt, fordi det ikke kun er sæsonens stangtøj, og derfor har jeg det lidt mere for mig selv. Mine yndlingsdesignere er også designere, der laver tøj, der har meget personlighed. Fx er jeg rigtig glad for Helle Høgsbro Krags (Crème de la Crème à la Edgar, red.) design, som altid er helt unikt.

Bruger du dit tøj til at udtrykke dit følelsesliv?

Man kan i hvert fald godt se, hvilke dage jeg har forsøgt at løfte mit humør med min påklædning. Især i vintermånederne er jeg opmærksom på at huske at bruge farver, så det hele ikke bliver alt for trist.

Hvordan har du det med vaner? har du nogen dårlige af slagsen i forhold til din påklædning?

Jeg ved ikke, om det er en dårlig vane. Men jeg kunne godt ønske mig indimellem at være lidt mere uniformsagtig. At være lidt bedre til at isolere de gode ting i stedet for at mikse og matche, som jeg har for vane at gøre.

Hvornår begår du fejlkøb?

Jeg er meget impulsorienteret, og det går naturligvis galt indimellem. Oftest er det, når jeg går forbi Topshop. De har masser af sjove ting, og jeg kommer til at købe lidt ekstra, bare fordi det er billigt. Resultatet er, at jeg sjældent får særlig meget af det på.

LÆS OGSÅ: Få de bedste tips fra MACs makeup-artister

Hvordan klæder du dig kvindeligt?

Jeg føler mig faktisk ret feminin i min stil. Jeg går rigtig meget i kjoler, jeg har altid smykker på, går ofte med en hæl og får ordnet negle og hud. Indimellem ville jeg faktisk ønske, at jeg var lidt mere Charlotte Gainsbourg-agtig i jeans og en T-shirt. Men jeg har hverken den petite krop eller – vigtigst af alt – temperamentet til det.

Hvad er din største passion?

Kunst! Ultimativt. Jeg skal helt sikkert være bestyrer af en stor kunstfond eller museumsdirektør i et meget stort musem i mit næste liv. Af yndlingskunstnere kan nævnes Tomás Saraceno, Tal R og David Shrigley. Tre kunstnere, der tilsammen beskriver bredden i min smag.

Hvordan visualiserer du dine værdier i din stil?

Her kommer kunsten ind igen. Der er ingen tvivl om, at jeg helt uden at tænke forsøger at skabe sammensætninger i mønstrene, silhuetterne, materialerne og designet, der tilsammen skaber små kunstværker.

Hvem er din største heltinde?

Lige nu er jeg helt vildt vild med Tatiana Pajkovic og følger hende med stor fornøjelse på hendes ’lovely liar’-profil på Instagram. Hun er sejt klædt og er en af de få, der forstår at mikse udtryk
af vintagefund, det nyeste nye og bare noget fundet i skuffen. Som når hun fx poserer i en hvid cowboyhat og et par bokser­shorts – og ser helt vildt fantastisk ud.

Hvem gør du dig skøn for?

Min mand. Mig selv. Mit arbejde. I prioriteret rækkefølge.

Kan du nævne en kvinde, som du synes er særligt smuk?

Jeg synes, Cecilie Stenspil er så smuk. Hun ligner en, der er lavet af porcelæn.

LÆS OGSÅ: ASOS lancerer ny shoppe-app

Er vand og søvn nok, eller skal der produkter til?

Jeg tror på Helle Thorup. Hun er min guru inden for skønhed, og jeg frekventerer hendes salon ofte og med stort
velbehag. Mine negle får jeg ordnet hos Silke fra Silkyway, og mit hår får jeg p.t. klippet hos Rodian & Rodian eller Palma.

Hvilken kvinde vil du godt være?

Det kunstneriske fornægter sig heller ikke her. Når jeg bliver gammel, vil jeg gerne være virkelig excentrisk med kæmpebriller, store hatte, fjer og tøj i farver, lag og draperinger. Sådan lidt Iris Apfel-agtig.

Hvor tit rydder du ud i dit klædeskab?

Det gør jeg forholdsvis ofte. Tøjet, jeg skiller mig af med, ryger videre til veninder og familie.

Hvor skal man starte, hvis klædeskabet skal fornyes?

Jeg ville starte med et par Acne-jeans og en ditto T-shirt, en Rick Owens-læderjakke og et par Gianvito Rossi-sko og så arbejde mig videre derfra.

BIBI OM SHOPPING

Det vildeste køb

Det er uden tvivl min jakke med broderier fra Proenza Schouler. Den er ved at have nogle år på bagen. Den var ikke billig, men den var det værd.

Det sjoveste køb

Helle Høgsbro Krag har designet en slags poncho i nutriapels. På skindsiden har hun broderet et overdimensioneret leopard-mønster. Den har – som alt, Helle laver – noget helt unikt over sig. Der er humor, kunst og, ja, den er helt sin egen, og jeg er afsindigt glad for den.

Røverkøbet

Er min kjole designet af Isabel Marant for H&M.

Drømmer om at købe

Det er helt sikkert en stor, fed og dramatisk ravkæde fra Monies. Jeg er vild med Gerda Lynggaards meget kreative, organiske og legende tilgang til det at lave smykker.

Ekstravagant køb

Min leopard (lavet af ged, red.) fra Dolce & Gabbana. Den er jeg helt vild med, og jeg føler mig temmelig ekstravagant, når jeg har den på.

Festligste køb

Min Nina Ricci-kåbe. Jeg købte den i Cocobell Secondhand i Charlottenlund. Sidst, jeg havde den på, var nytårsaften, men jeg kunne faktisk sagtens finde på at bruge den en hverdag med en sweater under.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Josephine Bergsøe

Seneste køb

En gul Marni-skjorte og en Balenciaga-Classic-pung. Jeg synes stadig, at dét design er fantastisk – nu mere end 10 år efter, det blev lanceret første gang.

Bedste vintagekøb

Min satinbroderede bomberjakke fundet vintage i New York.

Faste køb

Aesop’s produkter. Jeg synes, de har fantastiske dufte og en god effekt.

Vil Aldrig købe

En stor, boblet dynejakke. Patagonia er et af de få mærker af den slags, som jeg synes laver klædeligt outdoor-tøj.

Yndlingskøbet

En quiltet Chanel-taske. Den er lige mig.

Barbara Husted Werners klædeskab