STILIKONER

Mit klædeskab: Camilla Wiberg

Da butiksindehaver Camilla Wiberg var barn, rynkede klassekammeraternes forældre på næsen over, at hendes mor lod hende gå i skole iført strutskørt og baseballtrøje. I dag har hun gjort stil til sin levevej, når hun rådgiver sine kunder til at klæde sig lidt mere modigt – og gerne med masser af smykker, hatte og høje hæle.

Camilla Wiberg…

Er 42 år, og har de seneste 18 år ejet og drevet butikken Pourquoi på Østerbro i København, hvor hun blandt andet forhandler No. 21, Heartmade, Marlene Juhl Jørgensen og Love Stories.

Hvad er god stil?
Din egen stil! Grundreglen er, at føler du dig godt tilpas, så kan det ses med det samme – og det kan ikke fakes. Tøjet er én ting, men du skal også kunne bære det. Man kan klæde sig nok så dyrt, men hvis ikke pelsen og Chanel-tasken bliver båret med en vis selvsikkerhed, falder det til jorden med et brag.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
Bortset fra at jeg gik med betydeligt mindre tøj, da jeg var ung, så er der ikke sket så meget. Min mor fortæller, hvordan jeg drog af sted i skole i 9. klasse, og de andre forældre forarget spurgte, om hun mon havde set sin datter for nylig, for jeg kom anstigende i strutskørt og baseballtrøje den ene dag og iført kortset og med en bedstemor-kuffert som skoletaske den næste. I dag kan jeg godt se, at jeg var lidt vild, men det var en del af en naturlig udvikling, hvor jeg prøvede mig selv af. Jeg er stadig ret ligeglad med, hvad min omverden tænker, så længe jeg selv har det godt.

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Når mit tøj larmer lidt mere end gennemsnittets, og det spiller på nogle modsætninger mellem fx råt og feminint – så føler jeg mig sikker. Jeg føler mig til gengæld ikke godt tilpas, når det bliver for anonymt og klassisk, så hvis udgangspunktet er enkelt, går der ikke mange minutter, før jeg har svunget en pelsboa om halsen, hængt et ton armbånd om håndleddet og taget en stor hat på. 

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Gitte Lund

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Verden ser lidt sjovere ud fra en høj hæl! I Italien har enhver kvinde med respekt for sig selv hæle på til hverdag – også selv om hun tilbringer 10 timer bag et skrivebord, og ingen alligevel kan se hendes stiletter. Herhjemme kunne vi godt smide gummiskoene og gøre os lidt mere umage, for der sker altså noget mirakuløst med kvindekroppen, når man får 12 centimeter forærende og ranker ryggen lidt mere. Og man kan altså sagtens gå i Brugsen i stiletter!

Hvordan bruger du dine accessories?
Alle steder, til alle tider. De er mit legetøj, når mit klædeskabs grundelementer skal piftes op, for det er jo bæltet, smykkerne eller tasken, der på et øjeblik kan forvandle et par drengede jeans til noget ultrafeminint og sexet.

Hvad er dit allerbedste køb?
Hver sæson investerer jeg i en ny pels, og denne vinter er ingen undtagelse. Men når sæsonen er slut, så skiller jeg mig af med den og køber noget andet. Det, jeg elskede i går, er ikke det, jeg elsker i morgen. Det har den fordel, at jeg i virkeligheden ikke har en særlig stor garderobe, men bruger alt det, jeg har. Jeg er ikke samlertypen, der har 10 tasker liggende, som aldrig forlader bunden af skabet. Det stresser mig at have en masse ting i mit liv, som jeg alligevel er ligeglad med.

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?
Superbloggeren Negin Mirsalehi, som har over tre millioner følgere på Instagram, der er lige så vilde med hende som jeg. Hun er supersexet det ene øjeblik og totalt klassisk det næste. Hun rykker grænser og er modig, hvilket gør hende enormt inspirerende at følge. 

Hvilket sæt ender du altid i en travl mandag morgen?
Et par støvletter med en lille hæl, en nederdel i tweed eller uld, en stor striktrøje over en bluse med blonder, der stikker ud og kan ses. Det er mit mandags-mood! Det tager mig ikke mange minutter at kombinere, fordi jeg mikser og matcher så mange sæt til hverdag i butikken, så jeg er vel i træning og tænker ikke så meget over det – det er lige så enkelt for mig, som jeans og en T-shirt ville være for andre.

Tag et kig med ind i Camilla Wibergs klædeksab her i galleriet:

Camilla Wibergs klædeskab

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Rita Paulisen

Læs mere om: