STILIKONER

Mit klædeskab: Charlotte Eskildsen

Kvinden bag Designers Remix betegner sin egen stil som sort, minimalistisk, futuristisk og sporty. Hun er vild med læder og neopren og stiletter med et uventet twist.

Hvad er personlig stil for dig?

Efter min mening handler personlig stil mere generelt om fravalg. Altså at man er i stand til at holde sig til én stil og ikke flakker for meget. God og personlig stil for mig er attitude og ’god smag’. Det er noget, man har, og ikke noget, man kan købe sig til.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Sort, futurisme, minimalisme og sport i en kombination. Det er vist indbegrebet af mig. Jeg er personligt ikke så meget til prints og farver, ikke for mange i hvert fald. Og i fald jeg kaster mig ud i en af delene, så er det hele i samme print eller farve. På den måde bliver det igen minimalistisk.

Udtrykker du følelser i din påklædning?

Nej, det vil jeg ikke sige. Man vil derfor stort set aldrig kunne læse mit humør i mit tøj. Jeg er ret ’uniformeret’, og jeg tænker tit over min påklædning i forhold til de situationer, jeg befinder mig i. Jeg har fx helt bevidst jeans og en T-shirt på på de fleste pressebilleder. Det er ikke, fordi jeg vil være særligt underspillet eller ikke bryder mig om at larme. Men simpelthen fordi de så kan bruges i flere sæsoner.

LÆS OGSÅ: Shopppeguide: Strandstil

Bedømmer du mennesker ud fra deres tøj?

Ja. Tøj, sko og smykker afslører ens stil. Det er dermed jo ikke sagt, at man altid kan aflæse, om en person har en trustfond eller arbejder i supermarked.

Kender du følelsen af at føle dig fremmedgjort i din stil?

Jeg var 25, da jeg første gang stod med mit eget mærke ejet af en børsnoteret virksomhed. Derfor har jeg meget tidligt måttet gøre mig selv min stil og min identitet bevidst. Når det så er sagt, er der da ingen tvivl om, at jeg bliver bedre og bedre til at udtrykke og mærke mig selv. Jeg føler mig langt mindre flagrende i dag.

Hvad er blevet din bedste og værste vane i din stil?

Jeg har nok kimen i mig til at blive hende, der altid ser ud på en bestemt måde. Sådan lidt Karl Lagerfeld-signaturagtig. Jeg elsker fx T-shirt-silhuetten, men laver den så i alle mulige forskellige materialer. Jeg vælger også stort set altid den samme grundform i de kjoler, jeg har i skabet. Så er det blot længden eller materialet, der gør den foranderlig.

Hvad inspirerer dig i dit arbejde?

Den arv, vi har fra dansk design. Møbler, bygninger og boligen. Jeg holder godt fast i modernismen og er ikke til pynt, men arbejder i form, materialer og komfort. Jeg synes, det er sjovt at arbejde i materialer som fx ser tykke ud, men så ikke vejer noget, bruge læder i forbindelse med joggingtøj eller coate silke, så det ligner plastic.

Hvem er din største heltinde?

Faktisk er jeg ret begejstret for Angelina Jolie. Der er noget ukontroversielt ved hende. Der er noget ved at se ud, som hun gør, og have det job, hun har, og så sam­tidig være en kvinde med noget vigtigt på hjerte.

Hvem gør du dig skøn for?

Min mand siger, at han bedst kan lide, når jeg ikke har makeup på – så når jeg gør ekstra ud af mig selv, er det til anledningen. Jeg synes jo selv, at det er enormt festligt og fantastisk, når andre har gjort rigtig meget ud af det. Når jeg rejser, får jeg næsten altid lavet skønheds-behandlinger. Især elsker jeg Upperhouse og The Opposite House i hhv. Hong Kong og Beijing og Park Hyatt-hotelkæden, som ligger flere steder i verden. Deres wellness er i verdensklasse.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Barbara Husted Werner

8 spørgsmål om shopping

 

Bedste køb

Min neoprenjakke fra Balenciaga. Jeg synes, den er indbegrebet af en vellykket og updatet version af en klassiker. Jeg er også rigtig glad for Alexander Wangs skokollektioner. Han arbejder med skoene, lidt som jeg arbejder i tøjet. Det er noget med det arkitektoniske, tror jeg.

Det ekstravagante køb

Mit mest eksklusive køb er en stor diamant, som ikke er fattet til et smykke endnu. Jeg overvejer at tage den med til Antwerpen og få nogen dernede
til at gøre noget med den.

Det dummeste køb

Et par klassiske Christian Louboutin-stiletter. Jeg har bare aldrig rigtig fået dem brugt. Det er jo fine sko. Men jeg ender bare altid i nogle andre stiletter, som fx Wangs med et twist, som gør designet supercool.

Det næste køb

Jeg tror, jeg skal eje endnu et par Chanel-gummisko.

Drømmekøbet

Niels gav mig engang et Cartier-ur i hvidguld. Men jeg afleverede det tilbage med en melding om, at jeg syntes, det passede bedre, når jeg blev 60 år. Jeg er jo ikke i nærheden af at blive 60 endnu, men jeg tænker alligevel på det ur en gang imellem.

Det festligste køb

Jeg har en del kjoler af eget design i skabet.

Det faste køb

Célines solbrillekollektioner kan jeg ikke rigtig få nok af.

Aldrig mere købe ...

... Nu skal man jo aldrig sige aldrig, men lige for tiden har jeg både Paddington, Balenciaga og de andre ’it’-tasker gemt på hylden. Til gengæld er jeg blevet rigtig glad for mere nedtonede net fra hhv. Céline og Margiela. Det kan være, de andre kommer ned fra hylden igen en dag i fremtiden …

Charlotte Eskildsens garderobe

LÆS OGSÅ: Shop sommerens florlette tendens