STILIKONER

Mit klædeskab: Christine Hvelplund

"Vi kvinder over 40 har godt af at få lidt kant. Man skal have det rart i sit tøj, og man skal huske de rå elementer, så man ikke ender med at ligne en kone." Det mener 42-årige Christine Hvelplund, der klæder sig enkelt, luksuriøst og feminint – og aldrig går ned på diamanter.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
– En velskåret sort blazer i god kvalitet. Jeg har altid været vild med blazere. De er gode at have på, og det er den hurtigste måde at blive klædt pænt på. Selv er jeg mest til de sorte versioner, men om sommeren hopper jeg gerne i en hvid blazer. Jeg har altid været inspireret af herrelooket og lånt lidt fra mændenes garderobe, for det er en fed kontrast til det feminine, som jeg ellers går i.

LÆS OGSÅ: Nyt IN på gaden | Smugkig i det nye april-nummer

Hvad er god stil?
– Når man er tilpas i det tøj, man har på. Jeg går meget op i, at man skal have det rart i sit tøj. Når det er mennesket, der kommer med outfittet. For mig er god stil også enkelhed og accessories, der giver kant til et pænt look. Jeg synes, at vi kvinder over 40 har godt af at få lidt kant, men på en luksuriøs måde.

Hvornår føler du dig velklædt?
– Når jeg føler, at det, jeg har på, passer sammen. Jeg er en smule perfektionistisk og kan godt lide, når alt går op i en højere enhed. Jeg tager fx smykker i hvidguld på, når jeg bruger en taske med sølvspænder, for jeg synes, detaljerne tæller.

Hvad bliver aldrig umoderne?
– Diamanter. De er et symbol på noget evigt, og jeg tror netop, at fascinationen kommer af det evige og det uendeligt smukke. Diamanter er luksuriøse og det mest dyrebare, man kan give og eje.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Stine A. Johansen

Smykkeskrinet fra Acentro er fyldt med Christine Hvelplunds egne smykker i hvidguld og rosaguld prydet med fortrinsvis hvide diamanter.

Se flere billeder i galleriet nederst.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
– Den er blevet mere enkel og mere eksklusiv. Jeg er blevet mere kvalitetsbevidst og vil hellere have lidt, men godt. Det ender ofte med, at jeg vælger sort, men det har jeg egentlig altid gjort, min smag passer bare bedre til den alder, jeg har nu. Når det er sagt, er jeg meget bevidst om at have lidt kant og lidt rå elementer som læderleggings og earcuffs, for jeg vil ikke ende med at ligne en kone.

Hvad ender du altid i en stresset mandag morgen?
– Mit redningssæt er sorte læderleggings fra Oakwood, en kashmirtrøje i en afdæmpet farve og mine herresko fra Alaïa. Det sæt får mig altid til at føle mig godt tilpas og velklædt. Og så tager jeg en sort blazer med, hvis jeg skal til møde i løbet af dagen, eller et par høje hæle, hvis jeg skal ud om aftenen.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Sarah Grünewald

Hvilket smykke skal enhver kvinde have i sit smykkeskrin?
– Et par diamantørestikker med hvide diamanter. De passer til alt, er et basissmykke, som altid vil være aktuelt, og et køb, du aldrig vil fortryde.  

Hvad kommer vi ikke udenom denne sæson?
– Om foråret higer jeg efter de lyse farver og noget mere sprælsk end de mørke farver, jeg ellers er glad for. Jeg elsker blomsterprint, og det kommer jeg ikke udenom denne sæson. Og så tror jeg stadig på flared jeans, som giver flottere lår og længere ben. Med en fin blondetop til får man et flot forårslook.

Se flere billeder i galleriet:

Christine Hvelplunds klædeskab

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Elisa Lykke