STILIKONER

Mit klædeskab: Helene Nyborg

37-årige Helene Nyborg skal som leder af Viborg Kunsthal kunne færdes lige hjemmevant blandt kunstnere og erhvervsbosser. Derfor er hendes garderobe fyldt med både pencilskirts og slidte jeans – dog altid af god kvalitet.

Hvad er god stil? 

Helene Nyborg: Først og fremmest har god stil ingen alder – der findes ikke noget mere inspirerende end en smuk ældre kvinde, der er bevidst om, hvad der klæder hende, og som bærer det med personlighed. Dernæst er det god stil at vælge kvalitet og lækre materialer, blandt andet fordi de holder længere og derfor er et bæredygtigt valg. Jeg forsøger selv at leve efter det: Lidt af det gode er bedre end meget af det dårlige.

Hvad fortæller indholdet i dit klædeskab om dig?

– Det fortæller nok, at jeg i mit job må navigere i to ofte ret forskellige verdener – den anti-autoritære kunstverden, når jeg møder kunstneren ude i atelieret, og det mere formelle miljø, jeg færdes i, når jeg forhandler med politikere eller kommercielle samarbejdspartnere. Jeg føler mig lige hjemme begge steder, men skal jeg igennem med mit budskab, så kræver det, at jeg klæder mig på til at fremstå troværdig – og det betyder ikke for stiv og formel det ene sted og ikke for krea og flippet det andet.  

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Josephine Bergsøe

Hvilket sæt ender du altid i?

– Jeg cykler til arbejde, og min hverdag er fyldt med praktiske gøremål, så mit tøj skal både fungere, når jeg hænger en udstilling op, og når jeg er plantet en hel dag foran skærmen på kontoret. Ofte bliver det derfor til jeans og en skjorte, T-shirt eller sweater afhængigt af årstiden. 

Har din stil ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?

– Da jeg var yngre, var jeg langt mere flippet, og med alderen kan jeg se, at også min stil er modnet. Jeg oplever det selv klarest, når det gælder mine skønhedsvaner, hvor jeg for eksempel synes, at det i dag klæder mig langt bedre end før at gå med læbestift. Det gode ved at blive ældre er desuden, at man bliver mere bevidst om, hvad ens krop kan bære, f.eks. hvilken type bukser og nederdelens længde. Man har ligesom prøvet det hele og fundet frem til det, der fungerer bedst.  

Hvad er dit bedste køb? 

– Min sorte blazer fra Noir, som jeg har haft i flere år, men stadig er det oplagte valg både til pencilskirt og jeans. Det er en klassiker, men har samtidig nogle detaljer, som gør, at den ikke bliver alt for business-agtig. 

Hvilke smykker pifter ethvert outfit op?

– Jeg skifter ikke smykker ofte, men holder mig til et par stykker, som til gengæld har stor personlig betydning. Min vielsesring er altid på, det samme er det ur fra Cartier, som jeg fik af min mand, da jeg fyldte 30, og et halssmykke købt hos guldsmeden Klarlund. Alle arvestykkerne kommer frem til særlige lejligheder. 

Helene Nyborgs klædeskab

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Britt Bonnesen