STILIKONER

Mit klædeskab: Laura Lawaetz

Mode er både en passion og et arbejde for Laura Lawaetz, der er digitalredaktør på ELLE og desuden følges af tusindvis af danske kvinder på bloggen stylejunkie.dk. Det kan ses på hendes garderobe, der rummer både arvestykker og sæsonens bedste køb – og indtil flere udgaver af den klassiske Chanel-taske, som aldrig går af mode.

Fra IN januar 2015 - Tekst af Marie Graunbøl. Billeder af Frederikke Heiberg

Hvad er god stil?
Som Coco Chanel engang sagde: Moden skifter, men stil varer evigt. Kvinder med god stil er sjældent dem, der bevidstløst følger de seneste trends, men ofte dem, som bruger tendenserne på deres helt egen måde og forbliver tro over for det, som klæder lige præcis dem. Det kan ses, hvis man prøver for hårdt at hoppe med på en bølge - eller hvis man tvinger sig selv ned i et outfit, som ganske enkelt ikke er behageligt at have på!

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Klassikere, der holder - fx jeans, der sidder perfekt, en simpel, hvid skjorte, en sort blazer og en kashmircardigan. Har man styr på sine klassikere, kan man altid tilsætte en taske, der larmer lidt mere, eller et par sneakers med et markant look. Det er i mikset, det interessante sker, og i det perfekte par jeans er man desuden aldrig overdressed.

Se også: Mød IN redaktionen til IN live 2015 - Køb din billet i dag

Hvilket sæt ender du selv altid i?
På en travl mandag morgen bliver det hurtigt jeans og en skjorte, men ellers er jeg sjældent den, der ender i det samme sæt tøj. Jeg elsker at lege med min stil og klæder mig helst i kontraster for at udfordre vanerne og undgå klicheer: et pencilskirt med sneakers, en kjole tilsat grove støvler eller jeans med stiletter. Desuden skal det være komfortabelt og kunne fungere, når jeg arbejder og cykler rundt i byen. Det praktiske element er alt for tit undervurderet.

Hvem er din yndlingsdesigner?
Jeg drages ofte af markante designere som fx Dries van Noten eller Phoebe Philo, der er kreativ direktør hos franske Céline. De formår at være så nyskabende, at ikke alle forstår visionen, når kollektionen sendes ned ad catwalken, men i det øjeblik, den når gadeplan, og især et par år efter, er alle til gengæld helt med. Og så oplever man pludselig, at de var stilskabende og ikke bare stod for en kortvarig trend. Det mest interessante er, når det ikke er love at first sight, men et look og en æstetik, som vokser på en.

Hvilken accessory kan redde ethvert sæt tøj?
Tasken! Ofte bestemmer jeg mig først for, hvilken taske jeg skal have med, og derefter kommer tøjet, selv om det for mange vil være den omvendte rækkefølge. Prisen på en rigtig smuk taske kan sjældent forsvares, men til gengæld holder den i mange år og bliver typisk brugt langt mere end noget andet i garderoben. Det er sjældent, man hører om nogen, der har fortrudt en Chanel-taske.

Se også: Bliv Sund & Skøn som Andrea Elisabeth Rudolph

Hvad er dit allerbedste køb?
Jeg havde allerede sæsonen inden sat mig for, at jeg ville have min pelsfrakke fra Utzon. Prisen betød, at det var en prioritering, men jeg har ikke fortrudt et sekund. Det unikke er, at designeren har turdet at gøre sig fri af den sædvanlige og ofte lidt konservative forestilling om en pels ved at bruge bl.a. farvekombinationer, der stikker ud fra mængden. Det mod er jeg vild med!

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?
Chefredaktøren for fransk Vogue, Emmanuelle Alt, er en moderne powerkvinde, som både mænd og kvinder synes er lækker. Hun er stærk, underspillet, elegant, sexet og helt sin egen - og det er aldrig tøjet, der bærer hende, men hende, der bærer tøjet.

Hvilke kvinder i verden går smukkest klædt?
De franske! De vælger sikkert og tager sjældent fejl af, hvad der klæder dem, og de ved, at det er duften og de velplejede negle mere end en nedringet trøje, som gør dem kvindelige og sexede.

Fuldend sætningen 'en smuk kvinde er …'
… en, der har det godt! Et par Prada-sko hjælper sjældent, hvis du ikke hviler i dig selv.

Læs mere om: