STILIKONER

Mit klædeskab | Lisette Bernhoft

God stil er at klæde sig efter sin krop, sin alder og sit liv, mener interiørdesigner Lisette Bernhoft, som hver dag hopper i sine uundværlige favoritter: sorte stiletter og sort læderjakke

Lisette Bernhoft, 37 år, interiørdesigner og medindehaver af designvirksomheden Design By Us. Hun bor sammen med sine to døtre i et hus nord for København.

Hvad er god stil? 
– At klæde sig efter sin alder, personlighed, facon, og hvor man er i livet. God stil er at gå efter det, der klæder en allerbedst på det givne tidspunkt og tage udgangspunkt i sig selv og sit liv i stedet for at rende efter tendenser, eller hvad der klæder andre. Der er alt for mange, der render rundt i for ungt tøj med kig til maven og ultralavtaljede bukser. 

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Stine Skjoldborg

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
– Sorte stiletter med spidse snuder. Hælen må endelig ikke være for lav, det er det værste, jeg ved. Jeg kan ikke arbejde med hæle, der er under seks centimeter. Det er nærmest lige meget, hvad du har på, så hæver et par sorte stiletter hele dit look og gør, at du retter ryggen lidt. Jeg har stiletter på hver dag og er altid klar til et vigtigt møde eller til at gå ud at spise. Og så har jeg et par flade sko stående ved siden af mit skrivebord til de dage, hvor jeg har opgaver, der kræver mere praktiske sko.

Hvornår føler du dig velklædt? 
– Når jeg har et par vide, sorte bukser, en T-shirt i god kvalitet fra f.eks. Acne og et par sorte stiletter på. Det er et sikkert sæt, som jeg føler mig godt tilpas i, og som kan passe ind i alle sammenhænge. Et elegant og lækkert look, der ikke bliver for konet og heller ikke er for sexet. Jeg kan også godt lide det mere sexede udtryk, og jeg har ofte korte nederdele på, hvis jeg skal ud, men til daglig synes jeg ikke, at det er velklædt at være sexet klædt. 

Hvilke brands synes du er mest interessante lige nu? 
– På boligfronten engelske Michael Anastassiades, som forener kunst og lys til smukt design. På tøjfronten danske Anne Vest, som jeg synes bliver bedre og bedre. Hun har en både rå og feminin stil, som jeg er vild med. Hun laver cool ting i ærlige materialer som uld, skind og pels, og hun er god til at skabe silhuetter, der fremhæver kvindekroppen på en fin måde. F.eks. har rulamsfrakker fra alle andre mærker pels hele vejen rundt i ærmet, der giver tykke arme, men Anne Vests rulamsfrakker har læder i ærmerne, så armene kommer ind til kroppen – det er tjekket set. 

Hvad bliver aldrig umoderne?
– Sorte læderjakker. Jeg har en bunke af dem, og jeg er så glad for min nyeste fra North. Jeg bruger en læderjakke til alt, fra jeans og T-shirt til en feminin sommerkjole som kontrast. Min stil er meget sort, og jeg bliver aldrig en, der tager en lille lyserød kashmir på, men jeg kan godt have en lyserød silkekjole på med en sort læderjakke over, som giver den rå kant. 

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Sarah Wulff

Hvilken tendens fortryder du, at du hoppede med på?
– For godt et år siden købte jeg et par bukser med svaj efter at have set nogle piger rende rundt og se skønne ud i dem. Jeg købte et par i sort for at nedtone looket lidt og tog dem på en aften, jeg skulle ud med nogle veninder. Jeg var helt glad – lige indtil min datter Carmen stoppede mig og bad mig se i spejlet. Jeg så simpelthen så latterlig ud, og vi brød sammen af grin. Der blev jeg mindet om, at modens tendenser ikke altid er lige så cool på voksne kvinder som på de unge, smukke bloggerpiger. 

Hvordan har din smag ændret sig gennem tiden?
– Jeg er klart blevet mere sikker på, hvad der klæder mig og på min egen stil, og jeg gør mig ikke umage for at følge med i tendenser mere. I dag har jeg mere fokus på snit, detaljer, kvalitet og materialer. Jeg køber også færre ting og shopper meget sjældnere end tidligere. Til gengæld shopper jeg meget på én gang, og jeg laver nærmest ingen fejlkøb. Net-A-Porter er jeg glad for, ikke mindst som guideline, de giver et godt billede af, hvad de store mærker laver. Og så finder jeg ofte gode ting hos Zara og Asos.

Hvad er det, du har med sort?
– Jeg har altid været vild med sort, det gælder alt – også i min indretning. Som yngre kunne jeg godt finde på at købe en fin blomstret sag, hvis jeg havde set nogen i en, men jeg fik den aldrig på. Når man som jeg overvejende går i sort, kræver det til gengæld noget af materialer og detaljer som frynser, struktur og indsnit, så det ikke bliver kedeligt. 

Hvad ender du altid i en stresset mandag morgen?
– Jeans, hvid T-shirt, sort blazer og stiletter. Det redder mig altid de dage, hvor jeg føler, jeg ligner noget, der er løgn, og næsten ikke kan overskue noget, for jeg ved, det klæder mig. Og så er det er rart med den der blazer, der går ned over numsen. Jeg har jeans fra mange mærker, men når man som jeg er 180 cm høj, er længden en udfordring. For tiden er jeg mest glad for Acne, H&M og Cheap Monday. 

Hvordan afspejler det sig i din garderobe, at du er interiørdesigner?
– I mit arbejde bruger jeg masser af farver, men jeg bruger meget få selv. Jeg kan godt lide selv at være lidt neutral i et rum. Jeg er også vild med farver i andres boliger på alt fra vægge til møbler og puder, men jeg har brug for ro for øjet både i mit hjem og i mit outfit. Det er nemmere at være åben for nye indtryk, når du bor og klæder dig roligt og afdæmpet. 

Se Lisette Bernhofts klædeskab i galleriet

Lisettes Bernhofts klædeskab

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal have i din garderobe, når du er i 30'erne