STILIKONER

Mit klædeskab: Nanna Søbirk

Designeren Nanna Søbirks garderobe er en skattekiste fuld af håndplukkede fund fra den internationale modes absolutte sværvægtere blandet med silkekimonoer og sweatpants fra hendes egne mærker Kokoon og Label No. 2. Alligevel ville hun ønske, at hun kunne være lige så mådeholdende med garderoben, som hun er, når hun pakker en kuffert.

Nanna Søbirk er 38 år, og har haft sin gang i den danske og internationale modebranche, siden hun forlod den britiske designskole Central Saint Martins. Hun begyndte sin karriere så forskellige steder som hos provo-designeren Alexander McQueen og den danske tøjgigant Bestseller. I dag er hun ejer og designer af sine egne mærker Kokoon, der udelukkende produceres i silke, og Label No. 2, som har fokus på luksuriøs, men afslappet hverdagsmode. 

Hvad er god stil? 

– Når man ikke klæder sig på, som en trend dikterer det, men er tro mod den stil, man føler sig hjemme i. Det ser helt forkert ud, hvis man prøver for hårdt, og det afslører en usikkerhed, hvorimod det oser af integritet og selvsikkerhed, når man tør klæde sig personligt. Og lige netop dén udstråling er noget af det allermest klædelige! 

Hvordan bruger du din faglighed som designer, når du klæder dig selv på?

– Med mine faglige briller kan jeg se, når noget har krævet et særligt talent eller en solid teknisk kunnen at lave – når man ikke er sprunget over, hvor gærdet er lavest. Jeg kan blive ret imponeret over de små detaljer i et snit, som ikke bare er ligetil. 

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?

– Et begrænset udvalg! Jeg tænker tit, at man burde tænke på sit klædeskab på samme måde, som når man pakker sin kuffert – man overvejer indholdet, prioriterer ting, der passer sammen, vælger det ud, som fungerer, og dropper resten. Jeg selv har alt for meget liggende, som ikke bliver brugt, og kunne godt have behov for en forenkling. Kunsten er at vælge ud – og vælge rigtigt! 

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Helene Nyborg

Hvilket sæt ender du altid i en travl mandag morgen?

– Oftest bliver det denim og en striktrøje eller bukser i blød jersey. Lige præcis mandag morgen, hvor man kan have lidt svært ved at komme i gang, betyder det meget, at ens tøj er let og komfortabelt. Mit eget mærke Label No. 2 er lavet til lige præcis at imødekomme dét mandagsbehov – gode kvaliteter og indbygget luksusfølelse, selv om det er superrart at have på. 

Hvem af dine kolleger, synes du, er den mest interessante lige nu?

– Belgiske Cedric Charlier er interessant. Han mestrer en præcision og en enkelhed, som jeg synes er dybt fascinerende – og så er han ligesom jeg en sucker for lækre kvaliteter. 

Hvad bliver efterårssæsonens altdominerende tendens?

– Jeg tror på den lange nederdel – både i pencilskirt-form og den brusende version med mere vidde. Den har været her et stykke tid, og som det altid er med trends, så skal de lige have lidt tid, før de bliver kommercielle og når gadeplan. 

LÆS OGSÅ: En vedvarende tendens: Frynser

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?

– Den franske skuespillerinde Charlotte Gainsbourg er afslappet og feminin nok til også at turde lege med det maskuline. Hun er typen, der ikke behøver meget mere end et par jeans og en herreskjorte for at ligne en million – og har desuden været muse for det franske modehus Balenciaga, så mon ikke der ligger nogle rester fra den tid på bunden af skabet?

Hvad er dit bedste køb? 

– Jeg har en gammel jakke fra Maison Margiela, som jeg har brugt i ni år, men som stadig er min absolutte favorit. En mulig konkurrent i fremtiden er min nye investering: en kashmirstrik fra Céline. Den er klassisk, ladylike og enormt luksuriøs, men det forhindrer mig ikke i at bruge den så meget, jeg overhovedet kan. Selv om noget har været uhyggeligt dyrt, så skåner jeg det ikke. 

Nanna Søbirks klædeskab

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet ansigtsmaske - 8 opskrifter til en sund og naturlig ansigtmaske