STILIKONER

Mit klædeskab: Pernille Hallum

Glæde og selvtillid er mere klædeligt end selv den dyreste garderobe, og kvinder behøver ikke være så bange for at blive ældre. Det mener designer Pernille Hallum, som i hverdagen klæder sig enkelt og funktionelt og allerhelst ifører sig sine franske Repetto-sko, der kan klare en hel nat på et dansegulv

Hvad er god stil?

– Jeg elsker de franske kvinders måde at klæde sig tilsynelad-ende tilfældigt, men alligevel altid elegant. I Paris møder man ofte kvinder, som hverken er topmoderne eller meget mode-bevidste, men som alligevel er helt utroligt raffinerede på den dér svært efterlignelige franske facon, der synes at ligge i deres gener. En fransk kvinde behøver fx ikke vise hud og stige op på en 15 centimeters hæl for at være sexet. Det er nok, at hun ifører sig en grå rullekrave i kashmir og et par flade ballerinasko.  
 

Hvad fortæller din garderobe om dig?

– At jeg arbejder med tøj hver dag og derfor i min egen garderobe har brug for at fokusere og forenkle. Jeg bliver simpelthen mæt af at lure markedet, eksperimentere og hele tiden have antennerne ude efter nye måder at klæde sig på, så jeg i det private ender med en mere enkel og anonym version af de tendenser, jeg ser omkring mig. Jeg har heller ikke tid til at bruge timevis på at tage stilling til dagens påklædning – det skal være nemt og en lille smule praktisk, så jeg kan komme i gang med det, min dag i virkeligheden skal bruges på! 
 

Hvilket sæt vælger du på en travl morgen?

– Altid sorte jeans, en sort top, en kashmircardigan og en blazer. Det er enkelt og funktionelt, og jeg ved, at det klæder mig. Folk skal ikke møde tøjet, de skal møde mig.
 

Hvad betyder alder for din stil?

– Jeg er superglad for at være 50, og jeg er stolt af, hvordan jeg ser ud. Modsat i tidligere generationer er alder i dag også meget andet end tallet på lagkagen – det handler om, hvor du er i livet, hvor vital du føler dig, og om du tænker nyt eller er gået i stå. Men at kroppen forandrer sig, står jo ikke til at ændre, og hvor en 17-årig kan se vidunderlig ud iført en skraldesæk, så kræver det lidt mere, jo ældre man bliver; at man plejer sig selv, gør sig lidt ekstra umage og ikke mindst vælger kvalitetsmaterialer og en pasform, der fungerer til ens kropstype. En 50-årig ser meget sjældent godt ud i en lycra-T-shirt og et par hullede jeans. 
 

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | International luksus
 

Hvad er efterårets dominerende tendens?

– Jeg tror på farvede pelse, men i en moden og veldesignet udgave, der holder flere sæsoner og ikke er udtryk for en hurtig tendens. Jeg har inkluderet farvet pels i min egen kollektion – den er i klassisk lam, og farverne er ikke flashy, men tænkt til at kunne matche en mere afdæmpet garderobe. 
 

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?

– Tøj, der giver hende mod og selvtillid! Jeg er ligeglad, om det er rødt, blåt eller lilla, hvis det bare får hende til at rette ryggen og føle sig godt tilpas. Jeg selv har med årene lært, at det ikke er altafgørende, hvilken kjole jeg tager på til festen, men hvilken følelse den giver mig. 
 

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?

– Den 40-årige franske musikproducer, model og Chanel-muse Caroline de Maigret er indbegrebet af cool og sexet fransk kvinde. Hun er in charge, er for længst holdt op med at forsøge at imponere sine omgivelser, hviler i sin egen seksualitet og behøver ikke gemme sig bag sin makeup. Hun udstråler en ro og styrke, som man sjældent finder hos helt unge kvinder – endnu en bonus ved at blive ældre! 
 

Hvad er dit bedste køb? 

– Jeg er ikke særligt knyttet til mine ting, så mine favoritter skifter hele tiden. Et konstant og højt elsket element i min garderobe er dog Repetto-skoen. Jeg har flere par både med og uden hæl, og det mest fantastiske er, at man iført dem kan danse til klokken seks om morgenen uden at få smadrede fødder.  
 

Mit klædeskab: Pernille Hallum

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!

 

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Nanna Søbirk