STILIKONER

Mit klædeskab | Pia Mia Fellah

Pia Mia Fellah er 45 år og Head of Global Marketing hos Dyrberg/Kern. Hun bor på Østerbro i København og byder dig indenfor i sit klædeskab, der rummer spræl, farver og overraskelser.

Pia Mia Fellah: Slut med at lide for skønheden

Pia Mia Fellah gider ikke fryse eller rende rundt i tårnhøje hæle, der gør ondt. Den 45-årige marketingmanager vil have praktisk tøj – men det skal også være pænt. Og så elsker hun smykker af den ikke alt for dyre slags, som hun køber masser af og mikser for at peppe sit outfit op og fremhæve sin personlighed.

Hvad er god stil for dig?
Det er at klæde sig efter sin personlighed og krop – så tøjet passer til ens type, væremåde og sind. For mig gør det ikke noget, at man larmer lidt eller skejer ud, når man træder ind i et rum, bare man føler sig tilpas. Nogle kan se utrolig kedelige ud i et outfit, og så kan man sætte præcis det samme på en anden, der bare rocker det. Fordi det bliver båret forskelligt. Det handler om at klæde sig, så man matcher sig selv. Personlig stil er alfa omega – det er forskellighederne, der er vores styrke.

Tag et kig ind i Pia Mia Fellahs klædeskab nederst i galleriet

LÆS OGSÅ: Sæsonens badetøj - 13 styks til dig

Danske kvinder burde bruge flere smykker, mener Pia Mia, som gerne mikser sine egne, så looket afspejler hendes personlighed. Foto: Frederikke Heiberg

Tag et kig ind i Pia Mia Fellahs klædeskab nederst i galleriet

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
I bund og grund har den ikke ændret sig særlig meget. Siden slutningen af 80’erne har jeg set ud, som jeg gør nu. Min stil er måske en anelse mere praktisk nu, fordi jeg er mor, og fordi jeg altid småfryser. Jeg er ikke en af dem, der lider for skønheden – det gjorde jeg nok lidt mere som yngre. Jeg laver sjældent fejlkøb, fordi jeg er klar over, hvad jeg vil have, og jeg investerer ikke i dyre stiletter, som jeg godt ved, at jeg ikke kan holde ud at gå i.

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Det gør jeg i det daglige, for jeg er ikke sjusket. Så selv om jeg er varmt klædt på, sørger jeg for, at det stadig er elegant. I min verden er der meget stor forskel på en strik, som har nogle fine farver eller et skønt mønster og så en ‘strik-strik’. Det handler også om, at jeg i mit job generelt har et behov for at fremstå pæn og ren, for jeg har mange møder.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Pæne støvler – helst flere par, og det gør ikke noget, at det også er praktiske støvler. En støvle kan det hele, for den kan både være superelegant og rå og drenget. Langt de fleste går også bedre i en støvle med hæl end en pump med hæl. Så skal man bestemt også have en ordentlig taske. Hvis man er ligesom mig, der render rundt med 117 ting og en pc, skal man have en stor, rummelig taske og ikke en lille crossbody og to net.

– Vi er generelt glade for smykker i min familie, og jeg har mange arvestykker, som jeg mikser med nyere smykker, siger Pia Mia. Foto: Frederikke Heiberg

Tag et kig ind i Pia Mia Fellahs klædeskab nederst i galleriet

Hvordan bruger du dine accessories?
Smykkerne er mine vigtigste accessories, og det er sjældent, jeg har de samme smykker på over en længere periode. Jeg skifter ofte og mikser. Derfor køber jeg gerne billigere smykker, men flere af dem. Smykker kan gøre utroligt meget for dit udseende og pifte de fleste outfits op. Det ville gøre underværker, hvis mange af de kvinder, man ser i helt sorte outfits, lige smækkede noget guld i ørerne. Så ser outfittet bare mere gennemført ud. Man kan få masser af fantastiske smykker til ingen penge. Jeg vil hellere betale 10.000 kr. for en taske end for en ring.

Hvad er dit allerbedste køb?
Det må være min Burberry-rygsæk. Den er jeg vanvittig glad for – den er praktisk, men også skøn. Jeg bruger den, når jeg har to store bæreposer i hånden og skal gå hjem fra Brugsen. Og så synes jeg, at det er cool på en åndssvagt barnlig måde, at mine initialer står på den. Den er på mange måder bare indbegrebet af mig – det praktiske møder det pæne. Burberry er normalt langt væk fra mig stilmæssigt, men den her er bare spot-on. Derudover har jeg et helt særligt forhold til mine kufferter fra Rimowa, fordi jeg rejser så meget, som jeg gør. Der skal man heller aldrig gå på kompromis, for lige så snart man køber en ordentlig kuffert, kan man have den resten af livet.

Hvilket klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i?
Gitte Dyrbergs (designer hos Dyrberg/Kern, red.). Hun er den type kvinde, som har gemt alt og har de vildeste ting. Sådan en type, der naturligt er velklædt, og kun ser skønnere ud for hvert år. Hun har den smukke nordiske stil mikset med noget fransk og noget boheme.

Hvad hopper du i en travl mandag morgen?
Et par flade støvletter, cigaretbukser eller et par stramme jeans og en stor sweater – og selvfølgelig fuld knald på smykkerne. Det kan til tider også være en hættetrøje. Klart noget behageligt. Sådan har jeg det generelt med min påklædning og specielt om mandagen.

Tag et kig ind i Pia Mia Fellahs klædeskab her i galleriet:

Pia Mia Fellah - mit klædeskab

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Signe Damgaard