STILIKONER

Mit klædeskab | Shiri Rosenzweig

Shiri Rosenzweig er 50år og bor i Gentofte. Til dagligt udlever hun sin lidenskab for diamanter, som designer bag Carré Jewellery, som hun stiftede for 25 år siden. Hun går særligt op i sin påklædning og det at have en autentisk stil! Se Shiris klædeskab her.

Kom med indenfor hos Shiri Rosenzweig 

Smykkedesigner Shiri Rosenzweig elsker farver og finurligheder, både i sin påklædning og i de smykker, hun designer. Hun går efter tøj af høj kvalitet, og som ingen andre har, og der skal være plads til særegenhed og overraskelser.

Hvad er god stil?
God stil er personlig stil. Det er evnen til at blande de farver og stilarter, man kan lide, så det afspejler den, man er. Det har også noget med mod at gøre. Mod til at turde at tage lige præcis det tøj på, man kan lide, og blande det, som man vil. Og så skal det være autentisk. Jeg kan selv godt lide at blande nogle ting, som ikke er helt almindelige, og jeg elsker farver. Hvis jeg har et sort outfit på, tager jeg altid skøre, farvede sko på og store, iøjnefaldende smykker.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Buksedragter. Man er altid velklædt, når man har en buksedragt på. Den er elegant, nem og en totaloplevelse i sig selv. Jeg kan godt lide at bruge den med nogle sko, der stikker i en anden retning – fx gummisko. På den måde bliver det ikke for sofistikeret, for dét er slet ikke mig. Jeg har en leopardbuksedragt, som jeg godt kan finde på at tage stiletter på til, men jeg synes, gummiskoene er bedre. Jeg kan godt lide, når et outfit er sjovt, kontrastfyldt og overraskende.

Hvad betyder smykker for et outfit?
Smykker er de små, personlige detaljer, som virkelig gør en forskel, hvor jeg mere ser tøjet som store flader. Jeg føler mig helt forkert uden smykker, og jeg blander dem altid. Magien opstår, når koraller, skriggrønne og store, blå sten komplementerer hinanden.

Hvad inspirerer dig mest, når du klæder dig på?
Både min påklædning og mit valg af smykker er meget humørbestemt. Jeg kan for eksempel kun have blå sten på, når jeg er i mit ‘pæne’ humør, mens jeg vil tage koraller på, hvis jeg er i mit mere rebelske humør. Jeg lader mig også inspirere af Instagram, magasiner og bøger. Modebøger fra 60’erne og 70’erne er enormt inspirerende, da de beriger mig med historien om oprindelsen af den mode, vi ser i dag. På Instagram finder jeg stor inspiration på kontoen Ideabooks, der viser bøger om arkitektur og mode og sommetider gamle numre af Vogue.

Foto: Frederikke Heiberg

Har din smag ændret sig med årene – og hvordan?
Grundlæggende tror jeg, at jeg kunne have valgt de samme ting for 10 år siden, som jeg vælger i dag. Jeg er altid gået efter særlige ting i god kvalitet, som er lidt sværere at få fat i, og som kræver mod at tage på. Da jeg var i begyndelsen af 20’erne, købte jeg en skriggrøn Max Mara-blazer, og den var der ingen andre, der havde. Jeg kan stadig godt lide at være uforudsigelig og ikke blive sat i bås.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Sofie Folden Lund

Hvem er dine yndlingsdesignere?
Japanske Tsumori Chisato leger med magiske mønstre, tegninger, pailetter og stofsammensætninger, som passer godt til min smag. Missonis på en gang hippieagtige og elegante tøj er rigt repræsenteret i min garderobe. Guccis efterårs- og vinterkampagner er så flotte og inspirerende, da de blander det street’ede og det damede. Jeg kunne ikke finde på at købe en Gucci-kjole, da man tydeligt kan se, hvor den er fra, men jeg bliver meget inspireret af de smukke farver og mange detaljer. Det er æstetik på højt niveau.

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på rov i?
I et herreklædeskab fyldt med lækre skjorter i knitrende bomuld, jakkesæt af høj kvalitet, seler, hatte, flotte herresko og butterflies. Jeg synes, det androgyne look er virkelig flot, og jeg har leget med tanken om at inkorporere det i mit klædeskab. Jeg har gennem nogle år samlet på fine butterflies, men det er et stort skift fra det meget feminine, jeg har i klædeskabet nu, så det vil kræve mod at tage dem på.

Hvilket sæt ender du altid i en travl mandag morgen?
Min denimkedeldragt er nem, så den er perfekt mandag morgen. Jeg bruger den med en top indenunder og høje støvler eller gummisko, og jeg vil bruge den med sandaler om sommeren.

Fuldend sætningen ‘en velklædt kvinde er … ’
 … autentisk i sin stil. Man kan se hendes personlighed gennem detaljerne og den måde, hun sammensætter sit tøj på. Hendes stil er ikke taget ud af et katalog eller kopieret fra en modeserie i et magasin. Samhørighed mellem kvinden og hendes påklædning er vigtig. Det hele skal se lækkert ud, og der må meget gerne opstå en woweffekt.

Tag et kig i Shiri Rosenzweigs klædeskab i galleriet:

Shiri Rosenzweig klædeskab | MODE

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Gitte Lund