STILIKONER

Mit klædeskab | Signe Damgaard

Ejendomsmægler Signe Damgaard klæder sig efter den bolig, hun skal sælge. På byggepladsen har hun sneakers på, mens en herskabslejlighed kræver, at stiletterne kommer frem. Men hun sørger altid for at være en blanding af feminin og rå, og så foretrækker hun klassiske look fremfor modetrends. Se hendes klædeskab her.

Kom med indenfor hos Signe Damgaard

Signe Damgaard er 52 år og bor i Charlottenlund. Hun arbejder til dagligt som ejendomsmægler ved Unikbolig. Signe søger altid for at blande det rå og det feminine, og så klæder hun sig efter den bolig, hun sælger. Det vil sige, at står hun på en byggeplads, er hun iført sneakers, og derimod er stiletterne på, når herskabslejligheden skal sælges. IN har snakket med Signe om hendes stil og fået lov til at tage et kig indenfor i hendes garderobe. 

Hvad er god stil?
Det er at være tro mod sig selv, at gå i tøj, som klæder en, og som man føler sig godt tilpas i.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Den lille sorte. Den kjole har jeg i rigtig mange afskygninger i alt fra pigede blonder til sort læder.

Hvornår føler du dig især velklædt?
Når mit outfit rummer en kombination af rock’n’roll og femininitet. Min selvtillid er i top, når jeg er iført læderbukser med en blondetop til – det er mit 100% ‘safe choice’.

Hvordan klæder du dig på jobbet?
Nu er jeg jo sælger, og jeg tænker rigtig meget over ikke at være for overdressed eller for sexy. Jeg prøver at være i pagt med den kunde, jeg skal møde. Når jeg skal ud til et byggeprojekt, kan jeg godt finde på at have et par sneakers på, og hvis jeg skal sælge en herskabslejlighed i indre København, har jeg høje hæle på.

Hvad inspirerer dig mest, når du klæder dig på?
Jeg bruger Instagram rigtig meget, når jeg skal lade mig inspirere. Indimellem er det også mennesker, jeg møder, som inspirerer mig. For nylig var jeg inde og få ordnet negle, hvor jeg sad ved siden af en pige iført de smukkeste støvler, og der spurgte jeg hende, hvor de var fra.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Lisette Bernhoft

Hvad bliver aldrig umoderne?
Sorte læderbukser og den lille sorte kjole, som kan bruges til alle tider og lejligheder. Og sorte pumps.

Hvad ville dine veninder sige om indholdet i dit klædeskab?
Jeg har rigtig mange veninder, som synes, at min garderobe er fantastisk. Jeg tror, jeg går for at have god stil, da jeg kan sammensætte outfits med både dyre og billigere brands, så det ser lækkert ud.

Har din smag ændret sig med årene – og hvordan?
Jeg går faktisk mere i lak, læder, leopard og blonder, efter jeg er fyldt 50 år. Min stil har ændret sig rigtig meget med årene i takt med skiftende job. Fra at have været bankpige i jakkesæt til at være hjemmegående, hvor jeg dyrkede meget sport, til nu at være ejendomsmægler. Jeg er blevet mere sikker og følger ikke nødvendigvis moden, da jeg har fundet min egen stil. Jeg vil hellere have gode, klassiske ting, som jeg kan tage frem igen og igen i stedet for at hoppe med på en modebølge.

Hvem er dine yndlingsdesignere?
Chanel, Isabel Marant, Saint Laurent og Alaïa. Sidstnævnte er mit yndlingsmærke, da deres kjoler har det smukkeste snit, som klæder min figur. Chanel er klassisk og holder for evigt, og jeg vil aldrig skille mig af med mine Chanel-ting, for jeg ved, jeg vil fortryde det. Isabel Marants design med et rock’n’roll-twist passer perfekt til min stil.

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på rov i?
Victoria Beckhams. Hun – og hendes outfits – udstråler en underspillet lækkerhed, som er meget dragende. Jeg kunne også godt tænke mig at gå på rov i min veninde Marlene Juhl Jørgensens smykkeskrin (Marlene Juhl Jørgensen er guldsmed, red.).

Hvilke kvinder i verden går smukkest klædt?
De parisiske kvinder. De går i høje hæle, gør lidt mere ud af sig selv og mestrer det feminine, franske look. De danske kvinder – inklusive mig selv – kunne godt bruge et spark i numsen, da vi kan have tilbøjelighed til at stikke i en flad sko, sætte en hestehale og nøjes med lidt rouge på kinderne.

Fuldend sætningen ‘en velklædt kvinde …’
… har lækkert hår. Hvis håret er velplejet og sidder godt, fuldender det hele looket. 

Tag et kig indenfor i Signe Damgaards klædeskab: 

Signe Damgaards klædeskab

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Shiri Rosenzweig