STILIKONER

Mit klædeskab | Sofie Folden Lund

Sofie Folden Lund er 39 år og bor i Charlottenlund. Hun køber gerne genbrugstøj og synes, at moden skal understøtte ens personlighed. Se hendes klædeskab her.

Kom med indenfor hos Sofie Folden Lund

Da Sofie Folden Lund var studerende, ikke havde nogen penge og lige var flyttet til København, købte hun bunker  af genbrugstøj, som hun syede om derhjemme. Hun elskede at fortælle netop dén historie, når nogen spurgte ind til tøjet – og sådan har hun det stadigvæk 

Hvad er god stil? 
God stil er, når man følger med i moden, men ikke er slave af tendenserne. Ens stil skal understrege, hvem man er, og understøtte ens personlighed. Min stil er legende og nysgerrig, hvilket afspejler min personlighed. Det er meget vigtigt, at man har det godt i det, man har på, så man bærer tøjet med selvtillid og selvsikkerhed.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe? 
Gode basisting og key-items, der kan styles op og ned. Den samme kjole kan bruges til hverdag og fest, alt efter hvad du sætter den sammen med. Brug kjolen med en cardigan over, et par grove strømpebukser under og støvler til, så har du et hverdagsoutfit. Kjolen kan piftes op med stiletter og en halskæde til fest. Jeg køber ofte accessories, samtidig med at jeg køber mine gode basisting for at sikre mig, at jeg kan bruge dem på minimum tre måder. 

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Gitte Lund

Hvornår føler du dig især velklædt? 
Jeg kan virkelig godt lide, hvis jeg har en fed, højtaljet nederdel på – måske fra en upcoming designer – som jeg styler sammen med en fin vintageskjorte. Der opstår en fed historie i kombinationen mellem det nye og det gamle, som jeg elsker at fortælle. Der er altid nogen, som kommenterer det, når jeg har den type outfit på, da det skiller sig lidt ud. Det er klart sjovest at fortælle om de unikke styles, som jeg har købt af en gadesælger på et trashy gadehjørne i New York, for det overrasker folk.  

Hvad bliver aldrig umoderne?
Læderjakker. Jeg bryder mig ikke om, at mit outfit bliver for fint i sin helhed. Jeg kan godt lide at have en chik strutnederdel på, men så vil jeg ikke tage en silkeskjorte på til, men i stedet en grov læderjakke. Læderjakken kan bryde det fine i et outfit, og jeg kan godt lide kontrasten. 

Har din smag ændret sig med årene?
Som grundprincip har jeg altid haft en legende tilgang til moden, men den er blevet mere sikker, i takt med at jeg ikke længere lader mig styre af ‘sæson til sæson’-moden. Jeg har ting i mit klædeskab, som jeg bruger i flere år, og som jeg styler med mere trendbaserede accessories.  

Hvem er dine yndlingsdesignere?
Meget af det tøj, jeg har i mit klædeskab, kan jeg ikke huske mærkerne på, da jeg udelukkede har købt det, fordi det er smukt. Men jeg har nogle bestemte designere, som jeg ofte falder for. Om sommeren bruger jeg meget Stine Goya, fordi hendes legende mønst-re, farver og udtryk giver mig lyst til at gå i hendes tøj. Til vinteren garderobe vil jeg nævne Stinne Gorell, da hun laver det fineste strik i sit helt særlige design, og hvor lækkerheden i ulden er i top – og så er det endda bæredygtigt. 

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Liselotte Brandt

Hvilke kvinder i verden går smukkest klædt?
De danske kvinder. De tør at skille sig ud, men uden at gøre det bare for at gøre det. De har fundet deres egen personlige stil og har det godt i det. De bærer tøjet med selvtillid og selvsikkerhed. Jeg bliver meget inspireret af de danske kvinder, som har en legende og kreativ stil – ligesom mange af vores dygtige, danske designere. 

Fuldend sætningen ‘En velklædt kvinde er …’ 
... ikke slave af moden, men har sin egen personlige stil. Hun følger med i moden, og hun formår og forstår at tage de ting fra moden, som passer til hende og understreger den type, hun er. 

Hvordan tænker du i bæredygtige baner?
Mit bidrag til bæredygtig mode er genbrugsvejen. Det handler om at bruge de ressourcer, vi har, fremfor at producere noget nyt, selv om jeg godt ved, at det er en dråbe i havet. Det er blevet så indgroet i mig, at jeg først kigger efter noget brugt. Hvis det findes fedt brugt, så køber jeg det, men hvis det ikke gør, så køber jeg nyt. Jeg går ikke på kompromis med det, jeg vil have. Nogle ting er bare fedest brugt – som læderjakker, grove læderstøvler og noget børnelegetøj. Bæredygtighed er ikke et købsmotiv i sig selv – designet skal også være fedt.

Sofie Folden Lunds klædeskab i galleriet.

Sofie Folden Lunds klædeskab