STILIKONER

Mit klædeskab | Sonja Wolfbrandt Christensen

Det værste, hun ved, er hullede trusser – og det bedste er fuldfed silke, der smyger sig som en omfavnelse om kroppens kurver. Sonja Wolfbrandt Christensen, der står bag det danske lingerimærke Viola Sky, har gjort det til sin mission at få danske kvinder til at investere lidt mere i det, de har på – inderst inde.

Foto: Frederikke Heiberg

HVAD ER GOD STIL?
– At elske sig selv, så det stråler, for så er det ret lige meget, hvad man har på. Det handler om det menneske, der er i tøjet – ikke det omvendte!

HVAD BØR ENHVER KVINDE HAVE I SIN GARDEROBE?
– En god bh! Gennem mit arbejde som designer oplever jeg mange, som kunne vælge anderledes, og som snyder sig selv, fordi de med den rette model nemt kunne få en endnu flottere figur. Den rigtige bh gør også noget ved holdningen – og motiverer til at tage noget smukt tøj udenpå.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Stine Busk

HVORFRA STAMMER DIN INTERESSE FOR LINGERI?
– Da jeg var 17 år, købte jeg en bog om at sy silkeundertøj – og straks var jeg tændt! Begge mine bedstemødre var dygtige til at sy, og jeg interesserede mig brændende for tøj, så det var begyndelsen på det hele. Langt senere startede jeg Viola Sky, og i starten var undertøjet kun en lille del af den samlede kollektion, men hurtigt viste det sig, at det især var silke og blonder, kunderne faldt for. I dag laver vi udelukkende lingeri. Jeg bliver lidt lykkeligere, når jeg har hænderne fulde af blonder og silke.

HVORFOR ER DET VIGTIGT, HVORDAN VI KLÆDER OS INDERST INDE?
– Danske kvinder prioriterer ikke undertøj særligt højt – de kan godt gå i hullede trusser, mens det er vildt vigtigt for dem, at de har en taske til 10.000 kr. i hånden. Jeg vil gerne slå et slag for en opprioritering af lingeriet, fordi det er en måde at dyrke sin kvindelighed på. Det handler nemlig om følelser! Når vi tager noget på, vi føler os godt tilpas i, og som passer godt til den, vi er indeni, gør det noget ved både vores humør og vores udstråling og dermed også ved den måde, vi møder verden. Vi kender alle følelsen af at komme ud af døren iført søndags-joggingbuksen, og det samme gælder undertøjet. Hvem har lyst til at blive afsløret i et par hullede trusser?

Foto: Frederikke Heiberg

Se flere billeder i galleriet nederst.

HVILKET STYKKE UNDERTØJ ER OBLIGATORISK I ENHVER GARDEROBE?
– Underkjolen er undervurderet. Den varmer, når det er køligt, er superanvendelig under en gennemsigtig kjole, og så kan den tilføje hele dit outfit en fin detalje, hvis kanten lige titter frem. At sove i en smuk, transparent underkjole kan jo også føre lidt af hvert med sig …!

HVEM ER DIN YNDLINGSDESIGNER?
– Chantal Thomass startede med at lave sexet og sofistikeret lingeri i 1970’erne, da resten af verdens kvinder lod deres bh’er gå op i røg. I dag er hun pensioneret og fungerer som firmaets kransekagefigur, men hendes værdier er intakte, og arven lever videre. Hvis jeg skal se mig selv et sted om 20 år, vil jeg gerne være, hvor hun er i dag.

HVAD ER DIT BEDSTE KØB?
– En helt ny taske fra franske Sonia Rykiel – den er sjov med en lille gul pung, der er sat ned i en lomme foran på tasken. Det giver en fin og lidt usædvanlig farvekontrast.

HVORDAN HAR DIN STIL ÆNDRET SIG, I TAKT MED AT DU ER BLEVET ÆLDRE?
– Jeg er blevet lidt mere modig – og er blevet langt bedre til at dyrke det feminine. Jeg kan helt grundlæggende godt lide alt det, der gør kvinder til dem, de er, og synes ikke, der er nogen skam i at understrege det sensuelle. Det handler om at gøre sig umage – ikke kun over for sin elskede, også over for sig selv. Da jeg havde butik, kunne jeg tit høre inde fra prøverummet: ’Åh nej, det er alt for fint til mig’. Men nej – intet er for fint til dig!

FULDEND SÆTNINGEN ”EN SMUK KVINDE ER …”
… en, der tør stå ved den, hun er – og i øvrigt er ligeglad med den gamle fordom om, at kloge kvinder ikke kan være sexede!

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Karen Simonsen

Sonja Wolfbrandt Christensen

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Stine Goya