STILIKONER

Mit klædeskab: Stine A. Johansen

"Tøj er dybt personligt - og handler altid om følelser! Et klædeskab skal være fyldt med tøj, der gør dig glad og får dig til at rette ryggen." Det mener smykkedesigner Stine A. Johansen.

Stine A. Johansen, bag smykkebrandet Stine A, får selv lyst til at gå i den modsatte retning, når omgivelserne bliver lidt for korrekte – og hun bliver aldrig bliver for gammel til hverken lårkorte kjoler eller feminint lingeri.

Stine A. Johansen om hendes stil og garderobe

Hvad er god stil?
– Når man klæder sig, som man har lyst til, og ikke lytter alt for meget til sin omverden. Det aftvinger respekt, når en kvinde føler sig hjemme i sin krop og forstår at klæde sig efter den, uanset hvordan hun er skabt fra naturens hånd.
Selv er jeg 41 år, og jeg går stadig i lårkort – og bliver måske også en lille smule Rasmus Modsat, når jeg mærker, hvordan særlige sociale sammenhænge kræver en stram og konservativ dresscode. Så får jeg helt automatisk en akut trang til at gå i den modsatte retning, for at føle at jeg kan bevare mig selv og ikke tager farve som en anden kamæleon. For tøj er jo dybt personligt og handler altid om følelser. Det kan enten få dig til at rette ryggen eller krybe langs panelerne.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
– En sensuel trekants-bh. Gerne transparent, men uden pushup, for det gør den bare vulgær. Bh’en får dig til at føle dig feminin og sensuel – også selv om ingen kan se den. Alle kan til gengæld få øje på din udstråling!

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Sarah Grünewald

Se flere billeder i galleriet nederst.

Hvornår føler du dig især velklædt?
– Når jeg ifører mig noget nyt – desværre! Og ellers når jeg rammer den der afslappethed, som kan være så forførende; når man tager noget på, man ikke har tænkt alt for meget over, men som bare sidder, fx et par jeans med opsmøg og en denimskjorte.

Hvordan bruger du dine accessories?
– Så meget som muligt! Jeg er jo åbenlyst miljøskadet og elsker smykker, som jeg helst bruger i massevis. Jeg tager dem heller ikke af, når jeg fx er ude at løbe – det synes jeg ser megaflabet ud.
Smykker er jo perfekte til at tone op og ned for et givet sæt tøj eller til at give et look en anden retning end den, man lige forventede. Fx hvis du er til en lidt drenget stil, men vil give den et feminint touch.
Jeg er selv meget bevidst om, hvilke smykker jeg bruger til hvilket tøj. Hvis jeg eksempelvis har bare skuldre, er det fedt, hvis jeg tilsætter en ørering, der er lang og fremhæver halsen.

Hvad bliver aldrig umoderne?
– Tynde kæder med et lille vedhæng, der kan smyge sig om halsen. Jeg bliver altid enormt nysgerrig, når jeg kan se, at der gemmer sig et vedhæng bag en halsudskæring eller en skjortekrave – og jeg elsker looket, når andre har et væld af spinkle kæder på a la Madonna i sine unge dage.  

Hvilken tendens fortryder du, at du hoppede med på?
– Dengang i 1990’erne, hvor alle piger satte deres pandehår som springvand afstivet med enorme mængder af gelé – eller da techno-tøj i dårlige kunstmaterialer var på mode! Heldigvis er det jo bare faser, som man skal igennem, når man er ung, og fordelen ved at blive ældre er, at man er mindre modtagelig for hurtige trends.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Sonja Wolfbrandt Christensen

Se flere billeder i galleriet nederst.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
– Man får en helt anden kropsbevidsthed med årene og bliver derfor også langt bedre til på et øjeblik at afgøre, om noget vil sidde godt eller ej. Jeg går i en stor bue uden om snit og materialer, som jeg af erfaring ved ikke vil klæde mig, og køber generelt dyrere ting, fordi jeg også beholder dem længere. Men ungdommens kærlighed til det legende og lidt fandenivoldske har jeg bevaret …

Hvilken kvindes klædeskab ville du allerhelst gå på jagt i?
– I skuespillerinden Sienna Millers garderobe ville jeg sandsynligvis finde alt det, jeg kunne ønske mig – skønne hatte, boho-kjoler og masser af gode sko. Hun er unik, fordi hun er så dygtig til at klæde sig i det, som er oppe i tiden, men aldrig mister sig selv på vejen. Selv når hun slasker rundt søndag morgen, er hun afsindigt lækker.

Hvilket smykke har størst betydning for dig?
– Min seksårige datter Vega var med til at vælge nogle sten og deres placering til vores Glam Tag-serie til jul, og hun havde virkelig øje for det. Jeg havde været i tvivl, men hun afgjorde sagen – og det smykke betyder alene af den grund allerede alverden for mig.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Stine Busk 

Stine A. Johansen

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Elisa Lykke