STILIKONER

Mit klædeskab | Stine Skjoldborg

Klassisk, smagfuld og nøje udvalgt er kodeordene for 46-årige Stine Skjoldborgs garderobe, der er lille, men gennemført og misundelsesværdigt lækker. Hun føler sig velklædt hver dag, fordi hun har fundet sin egen, sikre stil og ikke laver fejlkøb.

Stine Skjoldborg, 46 år, medindehaver af tøjbutikken Moshi Moshi og livsstilsbrandet Moshi Moshi Mind. Hun bor sammen med sin mand, fotografen Robin Skjoldborg, og deres to store sammenbragte børn i en lejlighed i to etager på Østerbro i København.

Hvad er god stil?
– Når man har det rart og føler sig godt tilpas i det tøj, man har på. En personlig stil, hvor man står ved den stil, man har, og ikke lader sig diktere af modens luner og pludselig springer ud i storblomstret og pink, bare fordi det er moderne. Hvis man slavisk følger moden, er ens look utroværdigt, så det gælder om at finde ind til sin egen smag og holde fast ved den.

LÆS OGSÅ: Nyt IN på gaden | Smugkig i det nye maj-nummer

Hvornår føler du dig velklædt?
– Altid. Jeg har fundet frem til det, der klæder mig, og som jeg føler mig godt tilpas i. Jeg klæder mig på efter humør og efter, hvad dagen byder på. Hvis jeg skal slæbe kasser på vores lager, tager jeg noget skønt og blødt tøj på og sneakers, hvis jeg skal i butikken, finder jeg blazer, jeans, T-shirt og et par høje hæle frem. Og så vil jeg altid hellere være underdressed end overdressed.

Se billeder i galleriet nederst.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
– Den er blevet endnu mere klassisk, rolig og sikker. Jeg ryger ikke ud i at tager noget med hjem, jeg ikke kommer til at bruge. Selvfølgelig skal jeg i mit arbejde være modtagelig for tendenser, og jeg er også hele tiden på forkant med tendenserne. Men jeg tager fat i elementer af tendenserne, der passer til min stil og min silhuet.

Hvad ender du altid i en stresset mandag morgen?
– Kashmirbluse, jeans og et par støvletter med en lille hæl på to-tre cm. Det ender jeg nærmest i hver dag, for i det outfit er jeg klar til, hvad end dagen byder på. Og så har jeg altid et par sorte pumps og et par sneakers stående på mit kontor, hvis jeg har fået forkerte sko på i forhold til dagens opgaver.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Christine Hvelplund

Hvordan shopper man, når man selv har butik og egen kollektion?
– Jeg får ikke så meget nyt, som mange måske tror. Jeg har i det hele taget ikke så meget, for jeg køber kun ting, som jeg ved, bliver ved med at holde, og som jeg ikke bliver træt af. Og jeg bruger tingene op. Til gengæld kan jeg sagtens have mange af den samme ting, fx tre lyseblå skjorter og fire hvide T-shirts. Når det så er sagt, får jeg jo også lyst til at afprøve vores egne Moshi Moshi Mind-design, så jeg ved, hvordan de fungerer i praksis, og så vi altid kan tilrette tingene løbende.

Hvad kommer vi ikke uden om denne sæson?
– At mikse sportstøj ind i hverdagsgarderoben. At være bevidst om, at man skal have det rart hver dag, hele dagen. Det handler om at mikse blødt tøj med ’kontortøj’ som et par joggingbukser med en skjorte og en blazer. Og jeg tror også på multifunktionelt tøj. Fx et par træningsgamacher, du kan beholde på efter yoga og have på under en fin kjole på arbejde. Eller en blød skjorte, du både kan have på på arbejde og sove i.

Se Stines klædeskab i galleriet.

Stine Skjoldborgs klædeskab

LÆS OGSÅ: Pyramide-reglen som alle stilfulde kvinder kender, eller gør de?