STILIKONER

Mit klædeskab | Vicky Fogel

Vicky Fogel ejer butikken Leah Maria i Charlottenlund, sværger til klassisk luksus og tidløst design – og fejrede derfor meget passende butikkens første overskud med et ur fra Cartier. Og så er hun vild med at vokse 11 centimeter på et øjeblik, for høje hæle giver både selvtillid og styrke!

Kom med indenfor hos Vicky Fogel

Vicky Fogel er 41 år, uddannet tekstilformidler og driver på niende år butikken Leah Maria i Charlottenlund. Her har hun samlet det allerbedste fra både den hjemlige og den internationale modescene, blandt andet italienske Forte Forte, franske Chloé, amerikanske James Perse og danske Yde. Desuden gør hun sig umage med at finde mærker, som ingen andre herhjemme har på bøjlerne, fx franske Sonia Rykiels eksklusive hovedlinje.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
- En kashmirstrik, et par gode jeans og stiletter! Det er garderobens klassikere. Kashmir holder i evigheder og ser altid lækkert ud, alle kan gå i jeans, når de først har fundet en model, der klæder netop deres figur, og stiletter gør underværker for både holdning, benlængde og selvtillid. Alle tre dele er gennem tiden blevet genopfundet på et utal af måder, men de holder stadig – både sammen og i kombination med andet.

Hvornår føler du dig allermest velklædt?
- Når jeg skal ud og har givet mig selv den helt store omgang – været i bad, fået fikset håret, lagt makeup og valgt det rette tøj. Når man er på vej til middag eller fest, glæder man sig ofte også – og det kan ses på udstrålingen.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Otilia Van Pold

Hvad er dit seneste køb?
- Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle have et par wedges – en klassisk sandal med kilehæl. Men da jeg besøgte franske Robert Clergerie i deres showroom i Paris, faldt jeg pladask for firmaets ikoniske model ved navn Dyluc. Skoen er håndlavet i Frankrig, har en smuk form og vil sagtens kunne bruges om vinteren med strømper. Og så er jeg vild med at vokse 11 centimeter, næsten uden at jeg bemærker det, fordi wedges er så behagelige, at man hurtigt glemmer, at man er iført høje hæle. Perfekt at have på hele dagen – også på jobbet.

Hvordan har din stil ændret sig med alderen?
- Den har ikke ændret sig så meget, ud over måske at være blevet lidt mere eksklusiv. Jeg har altid gået ret enkelt og klassisk klædt og har, siden jeg var helt ung, sat pris på gode materialer. Dog er jeg også begyndt at gå mere i hæl til hverdag. Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg med alderen også er blevet mere sikker på mig selv. Jeg kan godt lide den måde, et par hæle giver en rank holdning og lidt mere power.

Hvad ville dine veninder sige om indholdet i dit klædeskab?
- Klassisk, underspillet og luksuriøst er nok ord, der ville gå igen. Og så er jeg naturligvis kvalitetsbevidst til fingerspidserne. Jeg vil langt hellere have få, men gode ting end skabet fuldt af tøj, som ikke betyder noget for mig. Det gør mig glad, at nogen har gjort sig umage med at vælge gode materialer og tænke over finish og detaljer. I det hele taget er jeg stor fortaler for, at man skal gøre sig umage – med mad, kunst, relationer og arbejde. Det giver alting en langt større værdi.

LÆS OGSÅ: Pernille Utzon: Mit klædeskab

Hvad er dit livs bedste køb? 
- Da min butik Leah Maria første gang gav overskud, gav jeg mig selv en gave, som derfor siden har betydet meget for mig: Uret Tank Solo fra Cartier, der blev formgivet i 1918 og i dag står som et eksempel på ekstremt eksklusivt og tidløst design.

Og dit største fejlkøb?
- Et par pink Miu Miu-stiletter købt i New York. Egentlig er jeg stadig vild med dem, men de kommer bare aldrig på. Min 10-årige datter er ret glad for pink, så det ender sikkert med at blive hende, der arver dem.

Hvilken kvindes klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du fik muligheden?
- Franske Charlotte Gainsbourg er enormt inspirerende – som skuespiller, hvor jeg især er vild med hendes roller i Lars von Triers film, men også fordi hun stilmæssigt viser vejen, selv om hun tit blot er iført jeans og en T-shirt eller skjorte. Desuden har hun designet en hel kollektion for Current/Elliott – og den kunne jeg ret godt tænke mig at få fingre i!

Hvad ender du altid i en travl mandag morgen? 
- Et par jeans, T-shirt og mine elskede Maison Margiela-støvler. Det sæt passer til min hverdag og mit arbejde, og et par højtaljede, stramme jeans klæder min figur, og sådan vil det sandsynligvis altid være. Selv om nogen måske vil synes det, så bliver man aldrig for gammel til stramme jeans.

Tag et kig med ind i Vicky Fogels klædeskab i galleriet:

Vicky Fogels klædeskab

LÆS OGSÅ: Årets julegave | Et abonnement på IN til den kvalitetsbevidste kvinde