STILIKONER

Mode med humor

Humoristiske print og klassiske dyder

Rikke Baumgarten og Helle Hestehave er de to designere bag mærket Baum und Pferdgarten. Sammen dimitterede de fra Danmarks Designskole i 1998 og de har fulgtes ad lige siden. Allerede et halvt år efter deres eksamen startede de deres firma. Visionen var at skabe sjovt design baseret på et sjovt samarbejde - meget gerne med et ironisk twist. Derfor er der altid et overraskende element i Baum und Pferdgartens design, for eksempel et humoristisk print kombineret med et klassisk snit.

I 2002 lancerede Baum und Pferdgarten en kollektion bestående af t-shirts, jakker og nederdele med det klassiske blå musselmalede mønster. Det blev en superpopulær kollektion, som de porcelænselskende danskere flåede ned fra hylderne. Selvom Baum und Pferdgarten er et lille firma, bliver tøjet solgt i Hong Kong, Tokyo, London, Paris, Los Angeles og i selveste Barneys i New York.

Baum und Pfertgarten har vundet en lang række prestigefulde priser, blandt andet Carlsbergs fingerbøl i 2003 og Nordisk Design Pris i 2004.

Læs mere om: