STILIKONER

Pernille Utzon: Mit klædeskab

God stil hænger uløseligt sammen med kvalitetsmaterialer som skind, kashmir og silke, mener designeren Pernille Utzon, der føler sig bedst tilpas i et par bløde skindleggings, en lækker skjorte og et par cool sneakers.

Hvad er god stil? 
– Når man er velplejet, ordentlig og har tøj på i god stand – så stråler det i hvert fald ud af mig, at jeg føler mig godt tilpas. God stil hænger også tæt sammen med, om de råvarer, tøjet er lavet af, er i høj kvalitet og er “rene”, som fx kashmir, uld og silke. Så for mig handler god stil altså langt mere om et gennemgående udtryk i forhold til kvaliteter, og hvordan de får én til at føle sig, end om tendenser i moden. Det er langt vigtigere, at et produkt holder længe både fashion-wise og miljø-wise – jeg er stor tilhænger af bæredygtighed.

Hvad bør alle kvinder have i garderoben?
– Et par Utzon-skindleggings, for med dem er man klar til hvad som helst. De er verdens bedste rejsekammerat. De giver sig med kroppen, hvis man fx er ude at flyve, og hvis man spilder på dem, kan man lige tørre dem af. Om dagen er de gode til et par sneaks og en tur i skoven, og de kan redde enhver førfest-krise med et par høje hæle.

Hvad bliver aldrig umoderne?
– At være et godt menneske, at give god energi og glæde og at smile og have råd til at rose andre. Og så selvfølgelig kvalitet! 

LÆS OGSÅMit klædeskab | Stine Skjoldborg

Hvornår føler du dig velklædt? 
– I en crispy hvid skjorte, et par nye sorte skindleggings og et par Anine Bing-støvler med nitter fra min søsters butik i Aarhus og med en fed Marni-taske. Med det sæt kan jeg alt det, jeg skal i løbet af en dag.

Hvem af dine kolleger i branchen synes du er mest interessant lige nu? 
– Åh, der er så mange, man kunne nævne. Men Carine Roitfeld, tidligere chefredaktør for fransk Vogue, har en helt særlig fransk klasse. Hun er underspillet i al sin enkelhed. Hun kan med få midler være boho den ene dag og totalt glam med en verdensklasseattitude den næste. Hun formår at være med på beatet og følger interesseret alt, hvad der foregår i verden.  

Foto: Frederikke Heiberg

Hvilken tendens fortryder du, at du hoppede med på?
– Jeg fortryder intet. Jeg har haft det sjovt med det hele. Ligesom alt andet i livet er det vigtigt at være til stede i nuet og lade sig inspirere af nye tendenser. Ellers ville man jo gå i stå.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
– Det har den faktisk ikke. Jeg har altid være meget tro mod min stil. Da jeg var ung, havde jeg måske ikke helt råd – til gengæld var jeg meget tyndere, ha ha. Men jeg ville hellere vente på at få det helt rigtige og være glad for det ud fra devisen “lidt men godt”. Det gælder faktisk alt. Hellere den bedste kvalitet inden for fx rulam end en ringe mink eller ræv. Sådan tror jeg, at jeg altid vil have det.

Hvad ender du altid i en stressetmandag morgen?
– Cykeltøj! Og Nike-sneaks og en læder-lumberjacket. For jeg starter hver mandag kl. 8 med at cykle 22 km med mine veninder. Så starter ugen sundt og godt.

Hvad kommer man ikke udenom denne sæson?
– Rulam, rulam, rulam. Tykke og tynde, korte og lange, masser af farver både på pelse og sko. Lange og korte nederdele. 

Se hele Pernille Utzons klædeskab herunder

Pernille Utzons klædeskab

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Kathrine Gøtke Jørgensen