STILIKONER

Pia Storm: Jeg har ikke gået i bukser i 10 år

Pia Storms mand friede til hende med en tylkjole og hun har fyldt garderoben med feminine vintagekjoler, der fremhæver hendes talje og viser folk, hvem hun er.

Pia Storm…

… er 33 år, freelance art director og selvstændig formidler af vintage siden 2016. Hun driver bloggen Stormsmagasin.dk, er forfatter til bogen ‘Vintage – sådan får du modehistorie, magi og mening i din garderobe’ og så står hun bag flere vintagemesser i København. Du kan følge hende på Instagram her: @piastorm. Pia Storm bor på Vesterbro i København med sin mand og søn.

Hvad er god stil for dig?

At klæde sig efter sin krop, humør og personlighed fremfor trends og modeluner. Jeg elsker, når folk er kreative i deres påklædning, hvilket både kan være farverigt og spraglet og minimalistisk og monokromt. Så længe det ikke er en kopi af det, som alle de andre har på.

LÆS OGSÅ: Få 3 tips til at finde de bedste vintageskatte

Jeg ville ønske, at flere turde udtrykke sig mere personligt igennem deres tøjvalg og ikke falde direkte i Ganni-gryden. Klæd dig, så jeg kan se, hvem du er!

Hvordan har din smag ændret sig?

I løbet af de seneste fem år, er der sket et skift, da jeg er rundet 30 år, har fået et barn, er blevet selvstændig og i det hele taget føler mig mere voksen. Min hverdag er mere praktisk end før, og det stiller krav til mit tøj. Jeg er stadig til kjoler og rød læbestift, men det skal også være til at bevæge sig i i sandkassen.

Pia Storm har ikke gået i buk-ser i 10 år, da standardmodellerne ikke klæder hende, synes hun. Nu har hun givet dem en chance mere og fået skræddersyet et par i vintagestof. Skoene er fra Dior. Foto: Anne Mie Dreves

Tag et kig indenfor i Pia Storms garderobe nederst i galleriet...

Samtidig har jeg fået en forkærlighed for god kvalitet og lækre materialer. Jeg gider ikke købe mere billigt tøj, som ikke holder, og holder mig derfor fra H&M, Zara og de andre fast fashion-kæder. Jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg køber og hvorfor.

Hvornår føler du dig særlig powerful i din påklædning?

Når jeg har tid og mulighed for at gå all-in med rød læbestift, cat-eye, høje hæle og en kjole, som sidder perfekt. Jeg føler mig bedst tilpas med et feminint udtryk, da det giver mig en særlig selvtillid.

LÆS OGSÅ: Rebecca Vera Stahnke: Temafest hver dag, tak

Hvornår begyndte du at gå i vintage?

Som ung gik jeg meget i genbrug, og da jeg var i starten af 20’erne, opdagede jeg vintage. Jeg fandt en rød 50’er-kjole, som fremhævede min smalle talje og skjulte mine brede hofter, hvilket var en aha-oplevelse!

Jeg har altid kæmpet med at finde jeans, men efter den kjole lovede jeg mig selv, at jeg ikke ville gå i tøj, som jeg ikke følte mig tilpas i. Femininiteten i kjolerne betyder rigtig meget for mig, og den synes jeg er svær at finde i moderne tøj.

Hvordan afspejler dit arbejde dit tøjvalg?

En stor del af mit arbejde handler om vintagetøj, derfor er 90 procent af min garderobe vintage, som jeg bruger hver eneste dag.

LÆS OGSÅ: De 11 bedste vintage- og genbrugsbutikker i Danmark - og online

Hvordan bruger du dine accessories?

Accessories er så fantastiske, fordi de ændrer hele udtrykket ved dit outfit. Personligt er jeg ikke til små, minimalistiske smykker, men kan godt lide smykker, som kan ses. Det samme med tasker og sko – jeg elsker farver, sjove materialer og fine detaljer. For mig er der ikke stor forskel på hverdag og fest, når det gælder accessories.

En sand skattekiste med fine sager efter mange års skattejagt i ind- og udland. Foto: Anne Mie Dreves.

Tag et kig indenfor i Pia Storms garderobe nederst i galleriet...

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvad er dit allerkæreste eje?

En stor tylkjole, som min mand friede til mig med. Han havde ikke købt en ring, for han vidste, at vejen til mit hjerte lå i tyl og pailletter.

Hvis klædeskab ville du gerne gå på rov i?

Den engelske sangerinde Florence Welch har et superlækkert, feminint og romantisk 30’er-look, når hun står på scenen med sit store røde hår og vidunderlige lange kjoler.

Den amerikanske burlesquekunster, model og skuespiller Dita von Teese er også inspirerende med sit 50’er-look og garderobe med originale haute couture-kjoler fra 40’erne.

Hvilke brands er mest interessante lige nu?

Olympia Le Tan, Miu Miu, Gucci og La Double J, da de alle har en farverig og legende tilgang til design.

Hvilken tendens fortryder du, at du hoppede med på?

Skinny jeans. De har aldrig siddet godt på mine brede hofter og min smalle talje.

LÆS OGSÅ: Veras bedste vintage-tips

Den gule og blå taske er fra Leather Satchel, mens resten er vintage. Tørklæde fra Chanel og sko fra Chiara Ferragni. Foto: Anne Mie Dreves.

Tag et kig indenfor i Pia Storms garderobe nederst i galleriet...

Hvad er dit største fejlkøb?

Jeg kan ikke huske, at jeg har gjort et rigtigt fejlkøb meget længe. Jeg kan derimod godt huske et par ting, som jeg burde have købt og stadig ærgrer mig over som en vintage couture-kjole fra Dior og den perfekte vintagefrakke i San Francisco.

Hvilket sæt ender du altid i på en travl dag?

En af mine mange vintagekjoler, tørklæde om håret, ballerinaer og rød læbestift.

Hvor finder du inspiration?

På gaden, på Instagram, på nettet. Bl.a. @howtodofashion, hvor Nanna dyrker vintagelooket på sin helt egen måde og omsætter sin sans for kropsforståelse og -former til snitmønstre, som man kan købe og sy sit eget vintageinspirerede tøj efter.

Eller @rockpaperdresses, hvor Cathrine har en farverig og uhøjtidelig tilgang til mode, som mange danske kvinder kunne lære af. Hun er ikke bange for at mikse nyt og gammelt, dyrt og billigt og gøre det hele til sin egen stil.

Jeg elsker selv at blande nyt og gammelt og følger derfor ivrigt med i den aktuelle mode, men finder også inspiration i gamle magasiner og bøger.

Hvad var den sidste ting, du købte?

Et par store solbriller fra Céline og et tørklæde fra Chanel købt i The Second Edit på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Hvad står øverst på din ønskeliste?

En lækker taske i en mellemstørrelse, som jeg kan bruge til hverdag og fest. Gerne fra Dries van Noten, som har fine design og ikke er bange for at lege med farver og materialer, eller Marni, som er god til materialesammensætninger.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Lipcure og maske fra Tromborg, da det er den bedste læbepomade og en god base under læbestiften, mens masken giver en glat og ensartet hud.

Feminine accessories i rosa nuancer til håret og ørerne ligger til skue på den gamle hatteæske. Foto: Anne Mie Dreves

Tag et kig indenfor i Pia Storms garderobe nederst i galleriet...

Fugtmaske fra Origins og olie fra Jurlique er favoritterne, når huden skal have fugt, ligesom dagcremen fra Avène, der er mild og trænger hurtigt ind.

Hvor køber du vintage?

Jeg leder efter vintage alle steder: På nettet, på loppemarkeder, i vintagebutikker og i andre folks skabe, hvis jeg får lov. Men langt de fleste køb gør jeg i de københavnske vintagebutikker og holder især af FN92 Vintage og Decor.

Hvad er dit bedste vintagetip?

At tage den med ro. Man finder sjældent det, man gerne vil finde, når man vil. Så tag det stille og roligt og nyd den skattejagt, det er at lede, prøve og lige pludselig finde det helt rigtige.

For mig er det næsten en meditativ process at snuse rundt i vintagebutikker og forsvinde i store kjoler og små detaljer.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du det bedste kup på loppemarkeder

Tag et kig indenfor i Pia Storms klædeskab her i galleriet:

Pia Storms feminine vintagegarderobe

LÆS OGSÅ: Elham Kavousi: Mit tøj skal være funky og farverigt - ligesom prince!