STILIKONER

Rebecca Vera Stahnke: Temafest hver dag, tak

Rebecca Vera Stahnke har bygget sin virksomhed op omkring genbrug og deleøkonomi, hvilket afspejler sig direkte i hendes farverige og nytænkende stil. Tag et kig ind i hendes farverige klædeskab!

Rebecca Vera Stahnke …

… er 29 år og uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Medieproduktion og Ledelse. Hun har arbejdet som projektleder hos Copenhagen Fashion Week, inden hun i 2015 blev selvstændig med det ugentlige genbrugstøjmarked Veras Market for at gøre op med brug og smid væk-kulturen.

I 2016 startede hun Veras Copenhagen, der i dag er Danmarks største online deleklædeskab med fysisk butik i København. Til marts kommer der også butik og markeder i Odense, ligesom planen er at udvide til Jylland.

LÆS OGSÅ: IN guider til sæsonens bedste lagersalg

Klæd dig på, så bageren også har noget pænt at kigge på. Sådan lød devisen fra Rebecca Vera Stahnkes beds- temor, og den lever hun i dag selv efter.

Tag et kig ind i Rebecca Vera Stahnkes klædeskab nederst i galleriet...

Hvordan vil du beskrive din stil?

Farverig, fantasifuld og alt for meget til Danmark. Jeg ville ønske, at jeg skulle til temafest hver dag, og at det var mere normalt at klæde sig sådan, som jeg gør i glade farver end i basic sort, hvide og grå nuancer.

Min bedstemor har altid sagt, at det var synd for slagteren og bageren, hvis de aldrig fik lov at kigge på de fine damer. Min mor og bedstemor har derfor lært mig, at det er vigtigt at gøre noget ud af sig selv, før man går ud ad døren.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?

Jeg har haft lidt den samme stil hele mit liv og har stadig sko, kjoler og sweatre, som jeg gik med i 5. klasse.

Jeg er dog blevet bedre til at stole på, at det, som jeg har på, er fedt, fremfor at fokusere på, hvad andre går i. Og så er det blevet vigtigt for mig, at mit tøj er behageligt. Tidligere gik jeg mere op i at være smart, hvor jeg nu føler, at det er vigtigere at være behagelig tilpas – og det føler jeg sagtens, jeg kan, uden at gå på kompromis med mit look.

LÆS OGSÅ: De 11 bedste vintage- og genbrugsbutikker i Danmark - og online

Hvornår føler du dig særlig powerfuld i din påklædning?

Når jeg hopper op i en stilet. Det giver bare ekstra pondus og en bedre holdning, når man har stiletter på. Du indtager rummet på en helt anden måde, hvilket kan være en både fysisk og psykisk fordel, når du skal ind til et vigtigt møde.

Trackpants, en feminin kimono og et par støvler fra yndlingsbrandet Acne. Rebecca Vera Stahnke opfordrer kvinder til at sammensætte deres tøj på nye måder.

Tag et kig ind i Rebecca Vera Stahnkes klædeskab nederst i galleriet...

Hvordan afspejler dit arbejde dit tøjvalg?

Når man er sit eget brand, så må man også opføre og klæde sig, som folk gerne skulle opfatte brandet. Jeg klæder mig derfor mere vildt og farverigt på end andre, da jeg jo nærmest ville skuffe, hvis jeg troppede op i jeans og hvid T-shirt. På den måde kommer jeg også i kontakt med folk omkring Veras.

Jeg prøver altid at være nytænkende i mit tøjvalg og dets sammensætning og går mere op i farvesammensætningen, end hvad der er rigtigt at sammensætte. F.eks. bruger jeg mine sommerkjoler over et par trackpants med en sweater om vinteren. Jeg ser muligheder fremfor begrænsninger, hvilket også afspejler, hvordan jeg er som menneske og i mit job.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?

Tøj med minder, så klædeskabet er fuld af minder, hver gang du åbner det. Når man tager et godt minde på, får man det også godt.

Arvestykker og minder er med til at skabe en og give personlig stil, så man skiller sig ud, selv om man har tøj på fra H&M. Der er jo heller ingen, der gider bo i et IKEA-katalog.

Hvordan bruger du dine accessories?

Jeg bruger dem til at dresse mine outfits yderligere op. Mine smykker skal skille sig ud og kunne stå alene – meget gerne som små skulpturelle kunststykker.

Jeg ville hellere have færre, der skiller sig ud, end små nips, som ingen ser. Desuden bruger jeg også mine farverige mobilcovers, der er mine vigtigste accessories for tiden.

Hvad er dit allerkæreste eje?

Et af mine første loppekøb, som jeg købte som 19-årig, mens jeg var på backpacking i Thailand, Indonesien og Australien, der alle gjorde stort indtryk på mig med deres farverige og positive kultur.

Jeg var blevet lidt for tyk til at kunne passe mit tøj, så jeg gik ind i en vintageforretning og fandt denne her grønne silkebluse, hvilket gav mig et helt nyt syn på, hvad man kan købe for penge. Blusen bruger jeg stadigvæk, og den sammen med rejsen blev det første spadestik til Veras og mit forhold til genbrug og deleøkonomi.

Hvis klædeskab ville du gerne gå på rov i?

Den parisiske freelancejournalist Barbara Malewicz, der går under navnet @malebitch på Instagram. Hun kører ligesom mig meget efter farver og sammensætter sit tøj ud fra en dominerende farve. Ellers er jeg vild med Rihanna og Nicki Minaj, der begge er for meget på den helt perfekte måde og føler sig tilpas i det. Måske er jeg i virkeligheden mest fascineret af måden, de indtager et rum på, fremfor deres klædeskab.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvilke brands synes du er mest interessante lige nu?

Det australske brand Discount Universe fra Melbourne. De arbejder kun i pailletter, som de laver alt fra sko til bikinier i. Det er vildt farverigt og den perfekte kombination af 80’er-vintage og streetstyle.

Hvordan ser din typiske skønhedsrutine ud?

Den afhænger af mit humør og min tid. Men jeg vasker altid mit ansigt i koldt vand tre gange, for ellers vågner jeg ikke.

Derefter bruger jeg to fugtighedscremer fra Kiehl’s og evt. en serum fra Ling Skincare på de dage, hvor jeg føler, at jeg har dårlig hud. De dage, jeg er i butikken, er uden makeup, og ellers tager jeg Benefits They’re Real!-mascara på og en mineral foundation.

Hvad er velplejethed for dig?

Velplejede negle. Det er både lidt business-agtigt, og så viser det, at selv om man har megatravlt, så har man stadig tid til at pleje og værne om sig selv, hvilket signalerer et vigtigt overskud.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Jeg shuffler lidt rundt i forhold til produkter. Men min parfume Florabotanica fra Balenciaga får mig til at føle mig ekstra unik, da der ikke er så mange andre, der går med den. Og så får jeg altid komplimenter, når jeg har den på.

Hvordan holder du dig sund fysisk og mentalt?

Jeg går til psykolog to til tre gange om måneden, hvilket hjælper mig til at lære mig selv bedre at kende. Ud over at starte min egen virksomhed, er det det mest grænseoverskridende, jeg har gjort, men jeg bliver mere reflekteret, et bedre menneske og en bedre leder af det.

Det er hårdt at gøre op med ting fra tidligere, men det giver mig også små og vigtige sejre. Jeg kan alt, hvis jeg tør arbejde med mig selv.

Desuden crossfitter jeg to til tre gange om ugen. Det gør mig stærk, glad og sund og giver mig et kæmpe overskud i hverdagen. Jeg er gammel konkurrencedanser, så jeg kobler af, når jeg sveder igennem og presser mig selv til yderpunktet.

Tag et kig ind i Rebecca Vera Stahnkes klædeskab her i galleriet:

Rebecca Vera Stahnkes klædeskab

LÆS OGSÅ: 3 tendenser fra modeugen, som du skal kende allerede nu