STILIKONER

Sådan startede Isabel Marants succes

Designeren debuterede i et bz-hus og har siden bevaret sin status som den oprørske pige.

Isabel Marant er sådan én, man har lyst til at være veninde med eller søster til. Og ikke kun på grund af hendes klædeskab!

H&M har indgået samarbejde med Isabel Marant.

Hun har en supercool karisma - hun griner over hele det makeupfri hoved, ryger hjemmerullede smøger, kører rundt i Paris på scooter, trækker pragmatisk-fransk på skuldrene og ligger selv på knæ for at klippe kjolerne kortere lige før showtime.

Hun er fransk modes kultdesigner, der på få år er gået fra at være insidersucces til global trendsetter.

Det sorte får

Efter at have ærgret sig over alle kopierne af sine bestsellere i highstreet-butikkerne gør hun nu en dyd ud af beundringen og gæstedesigner for H&M med en best of-kollektion af sine mest ikoniske stykker tøj.

Det lå ellers ikke i kortene, at 46-årige Isabel Marant skulle blive en stor designer.

Få et kig på Isabel Marants kollektion for H&M

Som barn hadede hun tøj - og sig selv. Hendes mor var en kendt model og senere direktør for Elite Models, og sammenlignet med hende følte Marant sig som den grimme ælling.

"Jeg var lidt som Patti Smith," har hun ifølge modemagasinet IN tidligere sagt om sit oprørske look i det højborgerlige arrondissement i Paris, hvor hun voksede op med sin fraskilte far.

Endte med mode

Hun gik på jagt i hans klædeskab efter cashmeresweatre, ternede morgensko og silkeslåbrokker, som hun customizede og tog på i skole i stedet for de obligatoriske marineblå, plisserede nederdele.

Vennerne lagde mærke til hendes sans for mode, men inden hun selv troede på det, læste hun økonomi på universitetet.

Andrea Elisabeth Rudolph køber en helt speciel slags tøj i H&M.

Til sidst trak moden alligevel, og hun uddannede sig på den prestigefyldte designskole Studio Bercot, og da hun ikke kunne finde sig tilpas i de etablerede modehuse, besluttede hun sig i 1994 for at starte sit mærke op for egne penge.