STILIKONER

Se de nominerede: Max Factor New Talent Award 2010

Startskuddet er gået til den eftertragtede Max Factor New Talent Award 2011. Designprisen blev uddelt første gang ved Copenhagen Fashion Week i februar 2010, og det er et eksklusivt felt af designere, der kæmper om at vinde næste års pris

Før 2008 var der ikke mange, der havde hørt om hverken Spon Diogo, Vibe Johansson eller Veronica B. Vallenes. Men gennem det seneste år har alle tre designere gjort sig bemærket på catwalken under New York Fashion Week, Paris Fashion Week og ikke mindst Copenhagen Fashion Week.

Med Max Factor New Talent Award er der mulighed for endnu større eksponering. Med prisen følger nemlig et betalt modeshow til 150.000 kroner ved Copenhagen Fashion Weeks officielle showvenue på Rådhuset, i februar 2011.

Designer Rikke Baumgarten fra Baum und Pferdgarten sidder i dommerpanelet. Hun siger:

- Det er en kæmpe gave at få lov til at vise sit design på et podie, man kommer op i en helt anden liga, og det er essentielt, hvis man vil noget med sit design.

I det kompetente dommerpanel sidder også Copenhagen Fashion Weeks manager Anne Christine Persson, Costumes chefredaktør Rikke Agnethe Dam, make-up artist Mina Ingerslev og brand manager fra Max Factor Nina Schaefer.

Alle modeinteresserede har mulighed for at stemme på deres favorit designer og dermed være med til at beslutte, hvem af de tre talentfulde designere, der løber af med den eftertragtede pris og modeshowet. Det kan du bl.a. gøre på www.newtalentaward.dk. Det samlede antal stemmer udgør én stemme i juryens votering.

Du kan læse mere om Max Factor New Talent Award på: www.newtalentaward.com


Om designerne:

Spon Diogo:
Mia Lisa Spon er uddannet skrædder og Rui Andersen Diogo har baggrund i kunstens verden indenfor grafisk og industrielt design. Det fremstår tydeligt i kollektionerne, der har et minimalistisk og grafisk udtryk med fokus på detaljen. Futurismen møder 1950'ernes glamour med store skuldre og masser af bar hud. Spon Diogo blev lanceret i 2008.

Vibe Johansson:
Langtidsholdbar og elegant everydaywear. Tøj, der komplimenterer frem for at kompensere. Sådan beskriver Vibe Johansson selv sine kollektioner. Med inspiration fra rockmusikkens verden blandet med postmoderne japansk form fremstår stilen alsidig, men med en enkelthed og femininitet over sig. Vibe Johansson er designuddannet i både Italien og Danmark og lancerede sin første kollektion i 2008.

Verovica B. Vallenes:
Norske Veronica B. Vallenes henter inspiration overalt til sine kollektioner. Ifølge hende handler det bare om at se tingene i rette kontekst. Hendes kreative livsanskuelse kommer tydeligt til udtryk i hendes designs, hvor stilen er kantet, cool og feminin med et touch af ekstravagance. Veronica B. Vallenes er uddannet designer i Norge og vandt i 2010 årets debutpris under Oslo Fashion Week.