STILIKONER

Se Iris Apfels bedste outfits

Accessory-dronningen Iris Apfel nærmer sig de 100 år. Vi har været en tur i arkiverne for at finde hendes allerbedste outfits, som beviser, at god stil ingen alder har.

Det nu 99-årige stilikon er altid klædt i farver, overdådige accessories og store runde briller, som er blevet hendes signaturlook.

 

Iris Apfel lader sig ikke diktere

Iris beviser gang på gang, at god stil ingen alder har ved at stå ved sin egen unikke stil og ikke lade sig diktere af modens nye tendenser. Dette har gjort hende til et stilikon, fordi hun tør udtrykke sig gennem hendes beklædning og mestrer at mikse dyre designermærker med billige loppefund.

Iris Apfel opvoksede som enebarn i Queens, New York, med sine forældre, der ejede en glas- og rudeforretning. Forældrene var selvstændige, og Iris blev ofte passet af hendes bedstemor, som lod hende lege med hendes forskellige tekstiler og stoffer. Dette tror Iris selv har været med til at skabe hendes store passion for mode – og særligt farver, sjove mønstre og unikke materialer.

Præsidenternes indretningsarkitekt  

Iris tog en uddannelse i kunsthistorie, men endte med at gøre karriere som indretningsarkitekt. Blandt hendes største kunder var Det Hvide Hus, hvor Iris har indrettet for i alt ni præsidenter – bl.a. Nixon, Truman og Clinton.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Sjæleven

På kærlighedsfronten giftede hun sig som 27-årig med hendes store kærlighed og forretningspartner Carl Apfel, som hun fik 67 år med. Carl døde i 2015 få dage før hans 101-års fødselsdag.

Iris råd: ’Lev i nuet. Det er det, jeg altid selv har gjort’.

LÆS OGSÅ: Dronningen i alle regnbuens farver 

Bliv inspireret af Iris unikke stil: 

Iris Apfels 15 looks

LÆS OGSÅ: Se INs stilikoner over 40