STILIKONER

Sofia Coppola designer for Louis Vuitton

Hun er kendt for de fine, finurlige universer, hun bygger op i sine film, men Sofia Coppolas æstetiske sans rækker også til design

Sofia Coppola står bag SC Parnasséa tasken for Louis Vuitton og har dette efterår kreeret en særlig taske og vindueudsmykningen til luksus-stormagasinet Le Bon Marché Rive Gauche i Paris.

Hvordan startede dit samarbejde med Louis Vuitton?
Jeg havde mødt nogle folk derfra gennem Marc Jacobs, og efter jeg havde besøgt deres fabrik og museum 2009 i Asnieres, begyndte jeg at drømme om de ting, jeg ville bestille til mig selv, og sådan opstod idéen til et samarbejde. Jeg ville have en smart, diskret og klassisk hverdagstaske, der kunne passe til alt, som ikke var for stor, tung eller fin. Det endte med at blive SC-versionen af den nyligt lancerede Parnasséaa-kollektion.

Mulberry har lanceret to nye Bayswater-tasker. Se dem her!

Hvordan var arbejdet med holdet fra Louis Vuitton?
Det var ligesom, når man på film fortælle kostume-designeren og art directoren, hvad man forestiller sig, og så viser de dig nogle forslag, du kan vælge imellem, så din ide kan komme frem. Jeg kunne fortælle dem mine ønsker, og så hjalp de mig med de eksakte proportioner og detaljer.

Hvad inspirerer dig ved Louis Vuitton?
Jeg elsker deres historie og kulturarv. For mig symboliserer de glamourøse rejser, og jeg elsker deres høje kvalitet og gode håndværk.

Hvad er tankerne bag den nye 'BB'-udgave af SC-tasken, der kommer efter dette efterår?
Jeg kunne godt tænke mig en mindre taske. Den er også lidt mere damet, synes jeg, og i en sød størrelse. Desuden har man nogle gang bare lyst til kun at have de helt basale ting med sig og kunne bære sin taske på skrå.

Bruger du selv SC 'BB'-tasken?
Ja! Jeg har min telefon, min læbepomade, mine nøgler og en lille notesbog i den. Jeg elsker den, når jeg ikke skal på arbejde og ikke skal have en masse ting med mig. Jeg kan specielt godt lide den hindbær, den azurblå og den neutrale med rød bort.

Du har lavet en 'special edition' af SC-tasken for det parisiske luksus stormagasin Le Bon Marché Rive Gauche. Hvordan vil du beskrive designet?
Det er en klassisk navy SC-taske, som er min absolutte favorit af dem alle sammen, men med en lys hindbærrød bort. Helt klassisk men med en lille tvist.

Hvordan opstod samarbejdet med Le Bon Marchés vinduer? Hvad er ideen bag dem?
Ideen med vinduerne er at vise taskerne som en gave, du giver til dig selv og vil beholde i mange år, og måske lade gå i arv til din datter en dag.

Hvordan vil du definere din stil?
Det er svært at beskrive sig selv, men jeg elsker smukke ting og holder meget af tøj, men når det er til mig selv, kan jeg bedst lide ting, der er klassiske og ikke for højtråbende og prangende.

Kan du huske første gang, du blev interesseret i mode?
Som barn var jeg altid interesseret i mine forældres smykker og accessories, og da jeg blev teenager elskede jeg at kigge i Paris Vogue og The Face.

Hvem er dine modeforbilleder?
Tina Chow, Lauren Hutton og Diana Vreelend.

Hvad er dit bedste mode-minde?
Da jeg sad på skødet af Yves Saint Laurent en nytårsaften som 12-årig.

Læs guiden til at købe de bedste tasker til dine plateausko.

Hvordan blev du venner med Marc Jacobs?
Da jeg var 19-20 år, så jeg billeder af hans grunge-kollektion fra hans tid hos Perry Ellis. Jeg var i New York med min mor og spurgte, om vi kunne se den. Robert Duffy, Marcs partner, mødte mig og var sød at vise mig kollektionen. Så kom Marc og sagde 'hej', og vi begyndte at snakke, havde det godt sammen og havde flere interesser tilfælles. Jeg kan ikke helt huske, hvad der skete efter det, men jeg kan huske, at jeg hang ud med ham og Anna Sui i New York i de tidlige 90'ere.