STILIKONER

Sofie Bentzen – mit klædeskab

– Jeg har mange kjoler, der kan redde en mandag. Sofie Bentzen er ikke til de vilde pangfarver, men hun sørger altid for, at hendes outfit har en lille sjov detalje som et par kulørte sko eller en glimmerstrømpe, der titter frem. Tag et kig ind i hendes klædeskab.

Sofie Bentzen er…

… 30 år og bor på Vesterbro i København. Hun er medstifter og produkt- og innovationschef i Mät Foods. Driver til daglig bloggen Healthjunkie.

Se alle billederne nederst i galleriet

Hvad er god stil for dig?
Det er, når man kan se personligheden i tøjet. Derudover kan jeg godt lide, når det er lidt sporty og ikke for pænt. Det må gerne være afslappet og have lidt kant og ikke altid sort. Det skal være ens humør, der driver påklædningen, fremfor alverdens tendenser.

LÆS OGSÅ: 5 trends, du kan investere i denne sommer

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
Jeg tror, at det er meget naturligt, at man hviler mere i sig selv, jo ældre man bliver. Jeg synes, jeg tør lidt mere nu, end da jeg var yngre. Jeg vælger nogle mere vovede tasker og jakker og giver mig selv lov til at skeje lidt ud. Generelt er min stil meget afslappet og klassisk, men gerne med en farvet sko eller en glimmersok. Jeg kan godt lide, at der sker noget, men jeg er ikke den mest farverige person.

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Når jeg har det godt med mig selv og det tøj, jeg har på – så får man bare en helt anden udstråling. Det skinner tydeligt igennem, om du føler dig tilpas eller ej. Så er det egentlig underordnet, om det er en silkeskjorte eller en lang sort kjole, man har på. Igen handler det om at klæde sig efter sit humør og person. Nogle dage er det de stramme jeans og den store strik, og andre dage er det kjolen, der appellerer mest til mig. Jeg gider ikke længere, hvis tøjet strammer eller er ubehageligt, og derfor ser man mig heller ikke særlig ofte i høje stiletter til hverdag.

Se alle billederne nederst i galleriet

Hvad bør enhver kvinde have i klædeskabet?
For mig er det mine jeans, dem kan man dresse up og ned, som det passer – både sommer og vinter. Så kan man tilsætte en silketop og et par stiletter til de finere anledninger. Hvor man til dagligt bare kan hoppe i en strik eller T-shirt og et par gode sneakers.

Hvordan bruger du dine accessories?
Mine tasker kan jeg godt finde på at købe i en lidt særlig farve. Det løfter lige et outfit at have farve på accessories. Jeg er ikke den store forbruger af smykker – dem, jeg har, har speciel betydning for mig. Jeg har fx en broche, jeg har fået af min mormor, som er noget helt særligt for mig. Derudover har jeg min lille guldfingerring, jeg har fået af min partner og gode veninde.

Hvad er dit allerbedste køb?
Mine to Proenza Schouler-tasker. En mørkeblå, der kan bruges til det meste, og en koralfarvet til det lidt vildere. Jeg kan rigtig godt lide den enkelhed, der er over modellen – ikke noget med store prangende logoer!  De er meget ligetil og superanvendelige.

Hvis klædeskab ville du helst gå på hugst i, hvis du fik muligheden?
Isabel Marants. Uden tvivl. Jeg håber, hun har rigtig meget af sit eget hængende … Hendes måde altid at skabe et velklædt, men afslappet udtryk på er superinspirerende. Det er komfort og god pasform over hele linjen, specielt hendes jakker er lige i skabet. Jeg synes virkelig, man får en flot figur i hendes tøj – det passer i hvert fald godt til min krop.

Se alle billederne nederst i galleriet

Hvilket sæt ender du i en travl mandag?
I mine jeans …. Både sommer og vinter. Ellers smider jeg en kjole over hovedet og hopper i mine Isabel Marant-støvler eller et par fede sneakers. Jeg har mange kjoler, der lige kan redde en travl mandag. Både dem, jeg har haft i flere sæsoner, og så dem, der lige passede til mit humør, den sommer jeg købte den.

Hvor shopper du tøj og accessories?
Mine primære køb til basisgarderoben foregår i København. Vi har en masse skønne butikker, som jeg virkelig holder af at besøge. Jeg elsker danske designere og synes, vi har rigtig mange gode – specielt Ganni og Custommade. Så hvis nu Isabel Marant ikke lige er hjemme, ville jeg da heller ikke have noget imod at gå på hugst i Ditte Reffstrups (Gannis chefdesigner, red.) klædeskab. Jeg lader mig inspirere meget af de danske brands, men jeg har også en tendens til at gøre mine større investeringer som jakker og tasker i udlandet. Det er bare lidt mere hyggeligt at have et par stiletter, der minder mig om en ferie end om lynshopping i Illum.

Se alle billederne her i galleriet:

Sofie Bentzens klædeskab

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER