STILIKONER

Tatjana Obel: Tøj skal være behageligt og nemt at bære

Tatjana Obel, som ejer biografen MovieHouse i Hellerup, leder efter originale udtryk, som hun føler sig tilpas i – uanset om tøjet er nyt eller gammelt, klassisk eller moderne. Inspirationen finder hun bl.a. i Madonnas tøjstil.

Tatjana Obel er 51 år og ejer af den nye biograf MovieHouse i Hellerup. Hun er gift med filmproducer Michael Obel og mor til tvillingerne Asta og Clara på 24 og Elias på 20 år. Velkommen indenfor i Tatjana Obels klædeskab.

LÆS OGSÅ: 15 støvler til hverdag og fest


Tatjana Obel kalder armbåndene fra Shamballa Jewels for sin yndlings-accessory.

Tatjana Obels klædeskab

Hvilket outfit eller stykke tøj har du fået flest komplimenter for?
Jeg er vild med mine Vita Kin-kjoler fra Holly Golightly − dem lægger folk altid mærke til. De er både flippede og festlige.

LÆS OGSÅ: 5 værtindegaver, alle vil blive glade for

For eksempel havde jeg min røde Vita Kin-kjole på til min 50-års fødselsdag. Begge kjolerne kan pyntes til fest og ballade med en Agent Provocateur-bh med guldkæder og et par stiletter. Til daglig går kjolerne godt i spænd med et par flade sandaler.


Seneste favoritkøb er skjorten, som veninden Anja Blinkenberg fra B94 har designet.

Du får en spontan invitation til fest – hvad tager du på?
Der er ikke noget bedre end spontane invitationer! Mere af det. Skal jeg give den gas uden omtanke, må det være i min Gucci-underkjole sammen med min 20 år gamle, blomstrede Dolce & Gabbana-jakke og et par høje sko.

Hvad er det mest opsigtsvækkende, du har i dit klædeskab?
Ud over mine gamle kærestebreve må det være min guldunderkjole og min grønne langhårede afghanerpels fra Saks Potts.


Tv.: Gucci-underkjolen i guld og læderfrakken fra Saks Potts skal Tatjana Obel have på til åbningen af sin nybyggede biograf, MovieHouse.
Th.: Underkjoler – nye som gamle – er uundværlige for Tatjana Obel, der har samlet på dem, siden hun købte de første på Kings Road i London i 90’erne.

Hvad er dit bedste køb?
Det er svært at fremhæve noget frem for andet. Jeg leder efter det originale udtryk, som jeg føler mig tilpas i, og som passer til min personlighed. Kodeord kunne være: Feminin, klassisk, skæv hippie. Det kan være svært at finde.

Nogle gange opstår det originale i sammensætningen af gammelt og nyt, klassisk og moderne, dyrt og billigt. Jeg bliver inspireret af alt fra udvalget i en genbrugsbutik til Madonnas vilde tøjstil.

Hvad er det dyreste, du har i dit klædeskab?
Det at være kvinde har visse fordele − det kan godt være, vi skal kæmpe lidt hårdere for ligelønnen, og det er selvfølgelige ikke i orden − men til gengæld er det skønt at kunne få lov til at flippe ud over nogle dejlige dametasker.

LÆS OGSÅ: 35 lune vinter-accessories

Jeg har alt fra stofposer fra Stella Nova til Chanel-tasker købt i genbrugsbutikker i Cannes.


– Jeg er stor fan af Tromborg, fordi det dufter vildt dejligt, har en lækker indpakning, er økologisk og uden kemi, siger Tatjana Obel.

Hvad drømmer du om at lade gå i arv?
For mig er de mest betydningsfulde gaver dem, jeg har modtaget i forbindelse med store begivenheder, som er indtruffet i mit liv. Bryllup, børnefødsler, runde fødselsdage og ting, jeg har arvet. Alt sammen det, der skaber fortællingen og forståelsen af, hvad vores familie er dannet af.

Det betyder meget for mig, og det er mit største ønske at kunne give den historie videre til mine børn. Derfor er det forbundet med en vis højtidelighed og følsomhed, når jeg allerede nu er begyndt at give den historie videre ved at lade mine børn arve ting, som betyder noget for mig.


Peter Pilotto-jakken er det nyeste køb i Tatjana Obels garderobe. Hun er vild med, at den kan bruges til både hverdag og fest.

Hvad er det nyeste, du har anskaffet dig?
Min Peter Pilotto-jakke fra Holly Golightly, som har nogle vildt gode farver, guld, sølv og god pang-effekt, samtidig med at den er klassisk. Den kan bruges til hverdag og fest.

Hvad er den bedste gave i din garderobe?
Mit sexede Agent Provocateur-undertøj fra min mand. Han blev vildt udfordret, da han stod i butikken og skulle oplyse, hvilken størrelse bh han skulle købe.

LÆS OGSÅ: 5 modetendenser, der bliver kæmpestore i 2019

Hårdt presset hjalp den opfindsomme butiksleder min mand ud af kniben ved at foreslå ham, at han sagtens kunne gætte den korrekte størrelse ved at udpege den af de fem ekspedienter i butikken, hvis brystmål der lå tættest på mine former. Ganske effektivt, undertøjet passede perfekt.


Tv.: Tatjana Obel kan ikke sætte et enkelt label på sin stil – den rummer både det feminine, det klassiske og en snert af hippie. Skjorten her er fra Gucci og bukserne fra Chloé.
Th.: – Vita Kin-kjolerne fra Holly Golightly er både flippede og festlige, siger Tatjana Obel, der bruger kjolerne til fest med stiletter eller til hverdag med flade sandaler.

Hvilke smykker betyder mest for dig?
Min vielsesring og mit ur, som jeg fik i 50-års fødselsdagsgave af min mand. Og et antikt Rolex-ur, som jeg har fået af en god ven, samt et tennisarmbånd, som er et arvestykke fra min oldemor.

Hvilken ting i din garderobe knytter sig til et særligt minde?
Min fars halstørklæde, som jeg gemte som et minde om ham, da han gik bort. Jeg ved, det kan lyde som en kliché, men han har en stor plads i mit hjerte. Han var dominerende, givende og hjertelig og gik ikke på kompromis med hverken sin smag eller sin familie på nogen måder. Noget, som jeg kan genkede hos mig selv, og som indimellem kan få min familie til at opleve mig som lettere anstrengende.


Sko og støvler er det, Tatjana Obel har flest af i sit klædeskab.

Hvem er dine yndlingsdesignere?
I øjeblikket er det Vita Kin, Gucci, Zara, Chloé, Hermès og Dior, der har de gode klude. Jeg føler også trang til at hejse flaget for den danske designerkomet Søren Le Schmidt, som jeg er fascineret af pga. hans umiddelbare frygtløse tilgang til designet.

LÆS OGSÅ: 24 kjoler til julens fester

Hvilke skønhedsprodukter køber du igen og igen?
Jeg er også vild med Holly Golightlys tandpasta, som smager godt og pynter på badeværelset. Min Lanvin-parfume kan jeg ikke leve uden − den har jeg brugt hele mit liv, ligesom min mor og min mormor gjorde.

Den nye biograf MovieHouse

  • Hellerup får sin egen biograf på toppen af Experimentarium, når den nye MovieHouse slår dørene op i december.
  • Det er Tatjana Obel og hendes mand, filmproducer Michael Obel, der står bag biografen.
  • Biografen består af fem sale i luksusklassen – alle sæder kan lægges ned.
  • Det er den danske designer Søren Le Schmidt, som har lavet uniformerne til personalet i biografen.

LÆS OGSÅ: Kig indenfor i Andrea Hess' klædeskab