STILIKONER

Torsdags-10’er | Alicia Vikander

Alicia Vikander er på rekordtid blevet både modehuse og Hollywoods kæledægge. Hun er på kontrakt med Louis Vuitton, og det stramme, lidt rå design design klæder den 27-årige svensker. Men hun har også en svaghed for pink, pasteller og romantik. Se hendes bedste looks her.

Det er ikke mange år siden, Alicia Vikander kunne skridte nærmest ubemærket ned ad den røde løber foran Nokia Theatre i Hollywood – til Oscar-uddelingen i 2013, hvor ’En kongelig affære’ var nomineret til årets bedste udenlandske film.

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Jennifer Aniston

Sådan er det ikke længere. Den svenske skuespillerinde er det seneste års tid strøget helt til tops på den internationale stjernehimmel – hun scorede en Oscar for rollen i ’The Danish Girl’ tidligere på året, og hun er blevet ansigt for selveste Louis Vuitton. Nå ja, og så har hun også lige gaflet en af verdens mest eftertragtede mænd, tysk-irske Michael Fassbender, som hun spiller over for i ’The Light Before Oceans’, som får dansk premiere til september.

Dramaet, der handler om et barnløst ægtepar, som finder en lille pige og tager hende til sig, uden at vide at pigens mor leder efter hende, er langtfra den eneste film med Alicia Vikander, som rammer de danske biografer hen over sommeren og efteråret.

I juli kan hun opleves over for Matt Damon i det nyeste kapitel om Jason Bourne, og i august slår hun pjalterne sammen med endnu en Oscar-vinder, Christoph Waltz, i 1600-tals-trekantsdramaet ’Tulip Fever’.

LÆS OGSÅ: H&M afslører nyt samarbejde med design-gigant

På den røde løber er det naturligvis ofte Nicolas Ghesquière og Louis Vuitton, der klæder den smukke svensker på – blandt andet stod det mere end 100 år gamle modehus bag hendes yndige, sartgule Oscar-kjole, som blev sammenlignet med den, skønheden fordrejer hovedet på udyret i, i Disney-eventyret om det umage par.

Vi har fundet den og ni andre eventyrlige looks fra det 27-årige stjerneskud frem.

ALICIA VIKANDER | 10 looks