STILIKONER

Torsdags-10’er | Julianne Moore

Både når det gælder filmroller og festkjoler, forstår Julianne Moore at vælge rigtigt. Den 55-årige skuespillerinde scorer den ene gode rolle efter den anden – og på den røde løber vækker hun også altid opsigt.

Julianne Moore beviser gang på gang, at der ER gode roller til kvinder, der har passeret de 40, i Hollywood. Den 55-årige skuespillerinde, som debuterede midt i 1980’erne i forskellige tv-film og -serier, har i hvert fald masser af dem på sit cv. Ikke mindst fra de seneste syv-otte år, hvor hun har medvirket i de anmelderroste ’A Single Man’, ’The Kids Are All Right’, ’Maps to the Stars’ og ’Jeg er stadig Alice’ og vundet et hav af priser. Blandt andet en Oscar for rollen som den skarpe og lynende intelligente Alice Howland, som rammes af alzheimer og langsomt mister grebet om livet for øjnene af sin mand og voksne børn.

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Emilia Clarke 

I dag dukker den rødhårede amerikaner op i de danske biografer i endnu en film, der rammer lige i hjertekulen. I ’Freeheld’ spiller Julianne Moore en politimand, som får konstateret uhelbredelig lungekræft, og går i klinch med systemet, da hun finder ud af, at hendes kæreste ikke kan få lov til at ’arve’ hendes pension – fordi kæresten er en kvinde. Filmen er baseret på en sand historie og har Ellen Page i rollen som kæresten Stacie.

Der er ikke meget glamour over filmen – som i øvrigt vandt prisen for bedste film på festivalen i San Sebastian. Det er til gengæld over Julianne Moore, når hun viser sig på alverdens røde løbere for at promovere de film, hun medvirker i.

Hun og Tom Ford har haft et nært venskab og samarbejde, siden designeren instruerede hende i mesterværket ’A Single Man’, og han har da også klædt hende på adskillige gange. Det står andre designere dog også i kø for at gøre, så skuespillerinden kan vælge og vrage og holder sig ikke til én bestemt designer.

Det var svært, for der er mange at vælge imellem, men her har vi fundet 10 af hendes allerbedste looks fra de senere år.

Julianne Moore | 10 looks

LÆS OGSÅ: RØD LØBER | Se alle kjolerne fra den amerikanske modeprisfest