STILIKONER

Torsdags-10’er | Michelle Obama

Uanset hvem der kommer til magten i USA efter næste måneds nervepirrende valg, bliver Det Hvide Hus noget mindre stilfuldt, når den nuværende førstedame, Michelle Obama, flytter ud. Præsidentfruen har de sidste otte år taget amerikanerne – og resten af verden – med storm med sin charme, sin ægthed og ikke mindst sin stil.

Ugens torsdags-10'er | Michelle Obama 

Det er snart skiftedag på verdens mest magtfulde post – det amerikanske præsidentembede. Og samtidig med, amerikanerne – og resten af verden – holder vejret af bar spænding over, om USA får sin første kvindelige præsident i Hillary Clinton, eller om rigmanden Donald Trump kommer til magten, er de også begyndt at tage afsked med den siddende præsident, Barack Obama, og hans populære hustru, Michelle.

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Susan Sarandon

I magasinet T har en række fremtrædende stemmer i amerikansk debat og kultur skrevet afskedshilsner til den afgående præsidentfrue. Her husker den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie, hvordan hun oplevede Michelle Obama til Demokraternes kongres tilbage i 2008 – året før Barack Obama tiltrådte som præsident:

’Hun lignede en kvinde, der kunne afstemme et checkhæfte, havde øje for en god handel, og som kunne give dem, der havde brug for det, tørt på. Hun var høj og selvsikker og stilfuld’, husker forfatteren, som står bag bestsellerromanen ’Americanah’.

Også feministen og forfatteren Gloria Steinem hæfter sig ved Michelle Obamas stilsans og kalder hende en ’høj, stærk, elegant og virkelig intelligent kvinde, som tilfældigvis boede i Det Hvide Hus’, mens skuespilleren Rashida Jones mener, at Michelle Obama har åbnet døre for kvinder:

’Hendes egne valg tvinger os til at acceptere, at det at være kvinde ikke er én ting. Eller to ting. Eller tre ting. Hvis målet med feminism er at opnå lige muligheder, får Michelle mig til at føle, at alle valg er mulige. Michelle Obama vil få sit eget eftermæle, uden tilknytning til sin mands. Og det vil være, at hun var den første førstedame, der viste kvinder, at de ikke behøver at vælge. At det er okay at være alting.’

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Angelina Jolie

Når det gælder stil, har Michelle Obama heller ikke ladet sig begrænse. Hun har gjort den amerikanske designer Jason Wu til superstjerne ved at bære hans kjoler, begge gange hendes mand er blevet indsat som præsident, men hun har også europæiske mestre som Alexander McQueen og Givenchy i klædeskabet. Hun er smuk i hvid, men er ikke bange for at give den gas i rød, gul og blå.

I galleriet får du 10 af Michelle Obamas smukkeste looks.

Michelle Obama | 10 looks