STILIKONER

Torsdags-10’er | Oscar-kjoler, som bliver svære at slå

En opsigtsvækkende kjole er mindst lige så meget værd som en pris til årets største filmfest, Oscar-uddelingen. IN varmer op til søndagens prisshow med 10 af de smukkeste Oscar-kjoler nogensinde.

På søndag går det løs igen i Nokia Theatre på Hollywood Boulevard. Filmbyen fejrer sig selv ved årets Oscar-uddeling, og alle holder vejret i spænding, når ordene ’and the Oscar goes to …’ lyder fra scenen.

En Oscar kan give et ungt talents cv et kæmpe boost, for en etableret stjerne er det et skulderklap og et bevis på en flot karriere, og for en aldrende skuespiller kan det være dét, der giver nye henvendelser og udsætter pensionisttilværelsen.

And the Oscar goes to…

Men at høre sit navn for enden af sætningen ’and the Oscar goes to …’ er ikke den eneste måde, man kan gøre sig bemærket til Oscar-uddelingen.

LÆS OGSÅ: Film er yt - Oscar-vindere og stil-ikoner i nye tv-serier

Lige så vigtigt – mindst! – er det at gøre en god figur på den røde løber. Det har også været med til at forme mange, særligt skuespillerinders, karrierer. Tænk bare på Jennifer Lawrence, der gik fra ukendt til Oscar-nomineret for sin rolle i ’Winter’s Bone’ fra 2010, hvor hun spiller en lidt forhutlet type i uld, tern, gummistøvler og brunt, brunt, brunt.

Til Oscar-uddelingen mødte hun op med blondt Barbie-hår i en superenkel, knaldrød kjole fra Calvin Klein – og så vidste alle pludselig, hvem hun var. Også selv om hun ikke vandt Oscar’en dét år.

Den (Oscar’en) måtte den charmerende stjerne vente et par år på – hun fik den for ’Silver Linings Playbook’ i 2013 – men Calvin Klein-kjolen gik over i (mode)historien med det samme.

Den er blot én af de 10 Oscar-kjoler, IN har udvalgt som de bedste nogensinde – dem, som bliver rigtig svære at slå på søndag. Se alle 10 kjoler her i galleriet:

De bedste Oscar-kjoler nogensinde

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Reese Witherspoon