STILIKONER

Torsdags-10’er | Rooney Mara

Den 32-årige stjerne har ingen problemer med kontroversielle roller – eller med utraditionelle valg på den røde løber. Se Rooney Maras 10 mest cool looks her.

Der var ikke mange, der kendte Rooney Mara, da hun blev castet til rollen som Lisbeth Salander i den amerikanske genindspilning af ’Mænd der hader kvinder’ – ’The Girl With the Dragon Tattoo’ fra 2011.

Men siden er den amerikanske skuespillerinde, der lige har fejret sin 32-års fødselsdag, blevet en af Hollywoods mest travle. Sidste år medvirkede hun i fire film, bl.a. den roste og Oscar-nominerede ’Lion’, som stadig kan opleves i enkelte danske biografer, og i år får endnu fire film med Rooney Mara premiere. Bl.a. spiller hun selveste titelrollen i ’Mary Magdalene’ over for Joaquin Phoenix som Jesus i filmen, som også har danske Sarah-Sofie Boussnina på rollelisten.

Ligesom Joaquin Phoenix er Rooney Mara ikke bange for at sige ja til de skæve, måske endda kontroversielle roller. Og når hun viser sig på den røde løber, er det heller ikke de sikre valg, der præger hende – selv om hun næsten aldrig viger fra den sort-hvide palet. Til gengæld vælger hun kjoler med silhuetter, snit og detaljer, som er langt fra det klassiske Hollywood-prinsesse-skrud.

Blandt hendes favoritdesignere er Balenciaga og Givenchy, hvis æstetik står godt til hendes eget enkle, næsten gotiske look med skrabet sort hår og mørkerøde læber.

Her i galleriet kan du se den 32-årige newyorkers 10 bedste looks:

Rooney Mara | 10 looks

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Blomstrede kjoler