STILIKONER

Torsdags-10’er | Winona Ryder

Winona Ryder er tilbage i storform i tv-serien ’Stranger Things’ og på den røde løber, hvor skuespillerinden dyrker det tidløse, klassiske – og sorte.

Winona Ryder - dette års 'Comeback Kid'

Hvert år har sine ’comeback kids’ i Hollywood. Tidligere stjerner, som vender tilbage til filmlærredet eller tv-skærmen med succes – efter år, hvor de har været om ikke glemt, så i hvert fald godt gemt ad vejen.

I år er en af de ’unger’ Winona Ryder. Skuespillerinden, som var en af 90’ernes største stjerner, dronning af Generation X og legemliggørelsen af årtiets grunge-trend. Den nu 44-årige amerikaner spiller en af hovedrollerne i en ny tv-serie, som har fået premiere på Netflix denne sommer.

Og ’Stranger Things’, som serien hedder, har sendt Winona Ryder tilbage på radaren i filmbyen – og hos publikum. Glemt er kæresteforholdene til bl.a. Johnny Depp og Matt Damon, der var med til at cementere hendes status i 90’erne, og ikke mindst den sag om butikstyveri, som for 15 år siden sendte hende i filmbyens sorte bog – og senere glemmebog.

LÆS OGSÅ: Torsdags-10’er | Streetstyle fra modeugen i februar

I en anmeldelse i det anerkendte brancheblad Variety roses Winona Ryder til skyerne for sin ’lidenskabeligt engagerede præstation og alsidighed’, og anmelderen noterer sig, hvordan serien trækker tråde tilbage til filmstilen fra de årtier, der lancerede hendes karriere – 80’erne og 90’erne.

Det samme kan man faktisk godt sige om den stil, hun lægger for dagen på den røde løber. Det er ikke tit, hun møder op til store events, hvor hun og hendes tøj bliver fotograferet, men når hun gør, er det ofte i sorte eller hvide kjoler i tidløse snit – som hun kunne have båret i 1996 eller 2016.

I galleriet har vi fundet 10 af hendes bedste looks – fra dengang og nu. Se selv, om du kan gætte, hvornår billedet er fra (uden at kigge i billedteksten!). 

Winona Ryder | Torsdags-10'er

LÆS OGSÅ: MODEUGE 16 | INs favoritlooks fra catwalken