STILIKONER

Zendaya: Fra Disney-prinsesse til stilikon og superstjerne

Den amerikanske sanger og skuespiller, Zendaya, spiller hovedrollen i en ny HBO-serie med titlen ‘Euphoria’, der med sit dystre univers ligger langt fra de røde løbere, hun også mestrer.

Kjolen forvandles med et trylleslag. Fra grå og mat til blå og lysende. Bogstaveligt talt. Det er, som om små lysstofrør bliver tændt inde i den Askepot-inspirerede kjole og får den til at stråle om kap med fotografernes blitz langs trappen på The Met i New York (se billedet nederst i galleriet).

Det er dét øjeblik, Zendaya slår sin titel som stilikon fast.

LÆS OGSÅ: Se alle de vildeste looks fra Met Gala 2019

Zendayas forvandling

Det er Tommy Hilfiger, der står bag den magiske kjole, sangerinden og skuespilleren har på til årets største modefest, the Met Gala, og rollen som den gode fe, som med et trylleslag gør pigen fra Oakland, Californien, til modebranchens mest omtalte kvinde, spilles af stylisten Law Roach.

LÆS OGSÅ: Lady Gaga stjæler showet (igen) til Met Gala 2019

Det er ham, der på få år har forvandlet Disney-prinsessen Zendaya med de bløde krøller og en forkærlighed for glimmer og lyserødt tøj til en stilsikker, moderne og voksen superstjerne, som de store modehuse står i kø for at arbejde sammen med og have siddende på første række til deres modeshows.

Og den nye stil har også smittet af på karrieren – eller omvendt. I hvert fald spiller 22-årige Zendaya ikke længere overgearede teen-roller for børn på Disney-tv. I 2017 fik hun en stor rolle i filmmusicalen ’The Greatest Showman’, hvor hun spillede over for prisbelønnede veteraner som Hugh Jackman og Michelle Williams, og nu debuterer hun på HBO i den dystre serie ’Euphoria’, som får premiere 17. juni.

Se traileren til den nye HBO-serie, med Zendaya i hovedrollen, ’Euphoria’:

Her spiller hun hovedrollen som den unge narkoman Rue Bennett, der forsøger at leve et almindeligt – og clean – ungdomsliv.

– Nogle gange ser jeg mig selv udefra og tænker ’ja, okay. Jeg er et Disney-kid. Jeg har ikke rigtig bevist, hvad jeg kan. Så jeg forstår godt, at folk endnu ikke tror, jeg kan noget. Det respekterer jeg. Jeg er så taknemmelig for, at Sam troede på mig, fortæller Zendaya til IN med henvisning til manden bag ’Euphoria’, instruktør og manuskriptforfatter Sam Levinson.

Han har fortalt åbent om sit eget misbrug som ung, og han er imponeret over, hvordan Zendaya har fået hans historie til at leve på skærmen.

LÆS OGSÅ: Kan du genkende skuespillerne fra 'Game of Thrones' i virkeligheden?

– Dit talent er uden begrænsninger. Du inspirerer mig hver eneste dag. Jeg elsker at arbejde sammen med dig, tak fordi du tog springet. Du er et af de venligste, mest gavmilde mennesker, jeg har mødt i mit liv, og du gør det til en fornøjelse at møde på arbejde hver eneste dag, lyder roserne fra Sam Levinson.

Zendaya beholder begge ben på jorden

Zendaya selv mærker godt, at hendes liv og karriere har ændret sig. Men hun forsøger at bevare begge ben på jorden – både når hun står på en rød løber i endnu et designerskrud, og når hun møder op på et nyt film- eller tv-set.

LÆS OGSÅ: Se traileren til den nye sæson af 'Big Little Lies' her

– Jeg er fra Oakland, og mine forældre var lærere. Nu er jeg i underholdningsbranchen og har en livsstil, jeg ikke har nogen forudsætninger for at navigere i eller forstå. Jeg har hverken kort eller kompas til at lede mig. Jeg ved ikke, hvad jeg laver, men jeg finder ud af det hen ad vejen. Sådan er det jo for os alle sammen, og jeg er ikke anderledes, siger hun til IN.

Se 15 af Zendayas vildeste rød-løber looks her i galleriet:

15 gange Zendaya vandt den røde løber

LÆS OGSÅ: 'A Star is Born' bliver genudgivet med tidligere ukendt sang