Annonce
TRENDS & STYLING

3 smykkeklassikere, enhver kvinde bør eje

Nu er der jo ingen, der BØR noget, men hvis du vil have et klassisk smykkeskrin med få, men gode ting, er der særligt tre typer smykker, det kan betale sig at satse på…

Vi taler en del om at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen for tiden, og også når det kommer til smykker, giver det mening at satse på noget, vi gerne vil beholde hele livet. Det handler om holdbarhed og kvalitet – både i design og konstruktion. Om at satse på de særlige smykker, som altid kan løfte et outfit, hvis design holder år efter år, og som lever videre ved at gå i arv i generationer. 
 
En smuk og brugbar smykkegarderobe behøver ikke bestå af mange smykker. Med de rigtige klassikere i smykkeskrinet kan vi faktisk være dækket ind til enhver lejlighed. Her er 3 bud på klassikere til en kvalitetsmættet, men enkel smykkegarderobe.

Diamantringen

”Diamond’s are a girl’s best friend” lyder den klassiske sang, og der er noget om snakken. Diamanten er nemlig en ven for livet. Når den klassiske sten lander på din finger, har den allerede været millioner af år undervejs, og den holder for evigt.
 
Der findes mange typer smykke diamantringe. Diamanter kan beskrives ud fra de fire c’er: Carat (størrelsen), cut (slibning), clarity (klarhed) og colour (farve). Slibningen gør sammen med metallet meget for smykkets samlede udtryk. Om diamanten skal være rund, være hjerte-, pære-, baguette-, smaragdsleben eller noget helt sjette er op til din smag. Også farven er central. Diamanter fås i mange farver, fra den helt klare, hvide diamant til nuancer i gul, orange, brun, champagne, blå, grøn, sort, med rød og pink som de mest sjældne.
 
Vælg den form, farve og det metal, der taler mest til dig. For det smykke, du holder mest af, er det, der varer evigt – og måske endda ender med at gå i arv i familien.


”Copenhagen Love”-ring i 18 karat gulguld, hvidguld eller rødguld med tre brillanter i hvid eller pink. Se smykket HER

Psst… Størstedelen af pink diamanter er udvundet i den australske Rio Tinto Argyle-mine, som nu er lukket, så hvis drømmen er en pink diamant, gælder det om at slå til.

Perlesmykket

Perlesmykker er elegante, feminine, stilige – og alsidige. Tænk bare på klassikere som den helt enkle perleørering, 20’er-stilens lange perlekæder og perlearmbåndene om hver en europæisk prinsesses håndled. Perlesmykker er bare evigt aktuelle.
 
Selve perlen er et nærmest magisk produkt skabt ved en slags tilfældighed. Perler dannes nemlig ved, at et lille stykke fremmedlegeme trænger ind i muslingen, som omslutter det med perlemorsskal – og perlen opstår. Det sker sjældent i naturen, og derfor dyrker man kulturperler, hvor muslingerne under kontrollerede forhold tilføres en lille kerne, som muslingen så danner en perle omkring. 
 
Kulturperlerne sorteres derefter, og kun de bedste af dem ender som smykker. Jo rundere og glattere perlen er, jo mere værdifuld er den typisk. Kulturperler opdeles generelt i Akoya-perler, som er saltvandsperler primært fra Japan, Tahiti-perler, som kommer i sorte, sølv og ”peacock” farver, de kostbare South Sea-perler, som dyrkes i Australien og er noget større end de andre (Akoya-perler bliver op til 8 mm, South Sea-perler kan være 20 mm) og ferskvandsperler, som kan produceres i flere ad gangen.

Perleøreringe i 18 karat hvidguld med Tahiti kulturperle og 10 brillanter på hver ørering. Se smykket HER 
 
Psst… Uanset typen vil et perlesmykke være et klassisk og sikkert valg. Mest klassisk er hvide perler i kæder og perleørestikker, mens en enkelt perle i en kæde og smykker med farvede Tahiti-perler har et mere moderne look.

Creoler

Creolen er et utroligt enkelt smykke. En enkelt ørering formet som netop en ring, der går igennem øreflippen. Creoler – eller hoops, som de også kaldes – kan alligevel have en mængde forskellige udtryk, alt efter størrelse, metal og udsmykning. 
 
Oprindeligt blev de store creol-øreringe set som noget lidt eksotisk i Danmark. Vi var vant til ørestikker og hængeøreringe, mens de store ”hoops” mindede om urbane miljøer og fjerne kulturer. Creolerne er ellers nogle af de ældste smykker, som i det antikken Grækenland, Egypten og Asien symboliserede status, tilhørsforhold og rigdom. Siden da har creolerøreringen gået sin sejrsgang, og den enkle ørering er en klassiker, som altid fungerer.
 
Hvilket udtryk dine creoler har, afhænger i høj grad af deres størrelse. Den lille ring er klassisk, feminin og enkel, og jo større den bliver, i omkreds eller tykkelse, jo mere ’statement’ er den også. I disse år er især creoler med farvede eller hvide diamanter populære. Diamanter tilfører noget extravagant luksus og et selvsikkert udtryk. Vælg den type, der får dig til at føle dig allerbedst tilpas og mest som dig selv. Så vil den være en sikker favorit i smykkeskrinet, uanset skiftende modeluner.

Diamantcreoler i 18 karat gulguld og hvidguld – forskellige størrelser. Se smykket HER

Psst… Bruger du briller med metalstel, er det flot, hvis dine creoler er i samme farve som brillestellet. Det giver et helstøbt udtryk.

Smykker, der holder evigt

Gennem mere end 20 år har Ulrik Hartmann designet klassiske diamantsmykker i sit smykkefirma Hartmann’s. Fokus er på sten af den højeste kvalitet købt direkte fra diamantsliberier – og perler købt direkte på asiatiske perleauktioner. Hartmann’s er en af de eneste europæiske forhandlere af Argyle Pink diamanter og leverer diamant- og perlesmykker i design og kvalitet lavet til at gå i arv.

Læs mere om Hartmann's HER 

Se flere klassiske Hartmann's-smykker, som aldrig går af mode:

Klassiske Hartmanns-smykker, som aldrig går af mode