TRENDS & STYLING

4 danske smykkebrands, der aldrig går af mode

Der findes mange talentfulde smykkedesignere verden over, og dykker man dybere ned i listen, kan man se en del danske smykkedesignere, der har sat deres præg på i det danske smykkemarked, men i den grad også det internationale. Se med her, og kom helt tæt på 4 danske smykkedesignere.

1. Ulrik Hartmann, Hartmanns

Luksus, diamantekspertise og kongelige smykker er de 3 nøgleord, som beskriver firmaet og smykkerne fra Hartmanns til punkt og prikke. Bag forretningen står Ulrik Hartmann, som åbnede den første Hartmanns butik i 1997. Ulriks passion for værdifulde genstande, som diamanter, startede helt tilbage i barndomsårene, men trådte for alvor i kraft, da han arbejdede i auktionsbranchen, hvor utallige værdifulde smykker rundede hans hænder. Hartmanns er især kendt for de pink diamanter, som Ulrik i 2008 viste frem for den danske befolkning. Siden da er de pink diamanter blevet en del af Hartmanns faste sortiment og en favorit blandt danskerne.

LÆS OGSÅ: 21 par øreringe, der fuldender dit outfit

2. Ole Lynggaard, Ole Lynggaard Copenhagen

Ole Lynggaard Copenhagen er en familieejet virksomhed, og Ole Lynggaard, som er kreativ designer og uddannet guldsmed, grundlagde Ole Lynggaard Copenhagen i 1963.
Sidenhen gik datteren, Charlotte Lynggaard, i sin fars fodspor og blev uddannet guldsmed hos ham selv, hvorefter hun også blev kreativ designer i virksomheden. Men også Ole Lynggaards søn, hustru og svigersøn- og datter har sat deres præg på smykkefirmaet.
Virksomheden har siden grundlæggelsen spredt sine vinger ud over hele kloden og har i dag kæmpe succes på både national og international plan. Deres designs er meget kendt for det sofistikerede og feminine look med inspiration hentet fra den skandinaviske natur.

3. Mads & Mikkel Kornerup, Shamballa Jewels

Brødrene Mads & Mikkel Kornerup er nogle af de nyere, men store, danske smykkedesignere. De grundlagde Shamballa Jewels med et brændende ønske om at revolutionere mænds smykker. Og netop det har de gjort siden begyndelsen af 2005. I dag hitter Shamballa Jewels både hos kvinder og mænd.
Hvert smykke fra Shamballa Jewels har været på en betydelig rejse for at få det helt rigtig ”cut” og efterbehandles altid i hånden på hovedkontoret i København. Smykkerne er inspireret af gamle østlige filosofier og traditioner og det stærke nordiske design samt håndværk. Det er især armbåndet Shamballa Bracelet, som er et meget kendt design.

4. Georg Arthur Jensen, Georg Jensen

Med en historie, som strækker sig over 100 år, er Georg Jensens smykker kendt blandt de fleste danskere. Historien om Georg Jensen-smykkerne starter med en 14-årig dreng, der begyndte at arbejde som sølvsmed, for derefter at blive udannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Dette tog en del af hans opmærksomhed, indtil han i 1904 gik tilbage til sølvet og åbnede sølvsmedjer på Bredgade 36 i indre København, der senere skulle blive til den Georg Jensen-butik i København i 1912. Georg Jensens smykker er ikke mindst en fryd for øjet, men repræsenterer også en unik håndværksmæssig kvalitet og tidløst æstetisk design.

LÆS OGSÅ: 11 forlovelsesringe til en stilfuld kvinde