TRENDS & STYLING

4 mode trends, du skal kende dette efterår

AW19-kollektionerne er så småt begyndt at lande i butikkerne. Her kommer 4 modetendenser, du skal kende til i dette efterår.

Efteråret sniger sig så småt ind på os – særligt, når der er tale om modeverdenens efterår, som allerede er i fuld gang når sommeren er på sit højeste.

LÆS OGSÅ: 25 lækre støvler til efteråret

AW19-kollekionerne er landet i butikkerne, og det betyder ny sæson og dermed nye trends. Det er godt at have kendskab til de nye trends, og måske har du allerede nogle af dem hængende i garderoben – de er nemlig ikke alle så nye endda. Vi glæder os til at hoppe i de nye efterårs trends såvel som de gamle.

Efterårets mode trend nr. 1: Tern

Vi må nok erkende, at modebranchen ikke slipper tern lige foreløbig. Tern spottes på diverse catwalks år efter år, og efteråret 2019 er ingen undtagelse.

Trenden udvikler sig dog, så der både findes de helt små tern, men også de store. Ternene findes i alle afskygninger – lige fra farvede til klassiske i sort og hvid. Der er ingen grænser for, hvilke tern, der hitter i modebilledet dette efterår, så mon ikke der også er tern, der falder i din smag?

Efterårets mode trend nr. 2: Trenchcoats

Den lange, feminine frakke – trenchcoaten – er igen at spotte i gadebilledet og på catwalken. Det er især en trend, der hitter til efteråret, da trenchcoaten altid vil være en klassisk og god overgangsjakke. Den kan vælges med eller uden for – men med for kan du bære den et godt stykke ind i vinteren, indtil det er tid til en rigtig vinterjakke.

LÆS OGSÅ: 12 stilfulde kjoler til efteråret

Trenchcoaten har også tidligere været en trend, der har været stort fokus på. Den klassiske frakke er især i år at spotte hos Max Mara og Burberry. Det, der gør, at trenchcoaten vinder frem igen og igen, kan tilskrives dens mange muligheder for styling og stil. Du kan vælge at sætte et bælte i siden, så din talje fremhæves, eller lade frakken falde frit og tilfældigt omkring dig, og der er et hav af farver og materialer at vælge imellem. Med andre ord findes trenchcoaten i mange forskellige modeller, så der vil uden tvivl være én til alle – og ikke nok med dét, så kan den også bruges mange sæsoner og år frem.

Efterårets mode trend nr. 3: Fokus på accessories

Brede bælter, hatte og andre iøjefaldende accessories er populære i stort set alle AW19-kollektionerne. Denne trend kan bestå af alt fra brede bælter, der er med til at fremhæve taljen og give et klassisk outfit lidt kant, til små spænder i håret, der på en enkel og feminin måde skaber blikfang i dit outfit.

LÆS OGSÅ: 25 efterårsfrakker, du vil elske

Hatte vil vi særligt se i modebilledet dette efterår: bøllehatte, der kan nedtone et outfit og gøre det lidt mere hverdagsagtigt er især at spotte. Derudover er de ekstravagante ”klokkehatte” også at spotte hos specielt Valentino og Louis Vuitton. 

Efterårets mode trend nr. 4: Dyreprint

Leopardprint har været en del af modetendenserne de sidste par år, og er minsandten også igen dette efterår. Nu vil vi dog ikke kun se leopardprint, men også bland andet zebra-, slange- og koskindsprint.

Blandt andet viste By Malene Birger en zebra-strik på catwalken, og mange andre catwalks har også været præget af et eller flere looks med dyreprint. Det er helt op til dig, hvor meget du har lyst til at tage denne trend til dig – stort som småt. Dyreprint kommer nemlig ikke kun på tøj, men også på tasker, sko og andre accessories. Derfor er der rig mulighed for at prøve trenden af.

LÆS OGSÅ: 25 lækre og lune striktrøjer til efteråret