TRENDS & STYLING

4 trends Madonna startede – som du går med nu

Madonna har aldrig været bange for at lege med sin egen fremtoning og prøve nyt. Og nogle af de trends, hun gjorde populære i 1980’erne og 90’erne, storhitter igen lige nu. Se dem her – og shop stilen til dit eget klædeskab.

Statement-T-shirts

De første år af Madonnas karriere gav hun den som sexkilling og ’material girl’, men da hendes tredje album, ’True Blue’, udkom i 1986, skiftede hun stil. Væk var det krøllede, brune hår – nu var Madonna kort- og lyshåret.

LÆS OGSÅ: De 15 største stilikoner nogensinde

Undertøjet og strutskørterne blev erstattet af et mere afdæmpet look med jeans, flade ballerinasko og den T-shirt, der proklamerede, at ’Italians Do It Better’, og skabte mode i hele verden, et par år efter Katharine Hamnetss ’Choose Life’-T-shirt havde gjort det samme, efter Wham luftede den i videoen til ’Wake Me Up (Before You Go Go)’.

Maria Grazia Chiuri bragte statement-T-Shirten tilbage på catwalken med sin ’We Should All Be Feminists’-T-shirt for Dior, og i dag findes de i stort set alle kollektioner, både danske og udenlandske.

1. InWear, 350 kr. Kan købes online HER
2. Raiine, 500 kr. Kan købes online HER
3. Gestuz, 399 kr. Kan købes online HER
4. Second Female, 299 kr. Kan købes online HER

Undertøj udenpå

Underkjoler, bh’er, korsager og strømpebånd. Det skal da vises frem og ikke gemmes væk under tøjet. Det har været Madonnas devise i flere perioder af karrieren.

Allermest kendt er nok hendes hvide blondekjole med korsagetop fra midt-80’erne og det korset med spidse bryster, som Jean Paul Gaultier skabte til hendes Blond Ambition-turné i 1990.

1. Molly Goddard, 5.964 kr. Kan købes online HER
2. Dolce & Gabbana, 10.906 kr. Kan købes online HER
3. Missguided, 199 kr. Kan købes online HER
4. Arket, 790 kr. Kan købes online HER

Herretøj til kvinder

I tried to be a boy, I tried to be a girl, I tried to be a mess, I tried to be the best, I guess I did it wrong, synger Madonna på nummeret ‘American Life’ fra 2003. Men der har aldrig været noget galt med Madonnas leg med køn.

LÆS OGSÅ: Se INs stilikoner over 40

Allerede i videoen til femi-power-nummeret ’Express Yourself’ fra 1989 optræder hun i herrejakkesæt med brede bukser og dobbeltradet jakke, mens hun proklamerer, at ingen skal lade sig nøjes med ’det næstbedste’, og siden har hun flere gange dyrket et maskulint look, bl.a. i et hvidt jakkesæt med påskriften ’Mrs. Ritchie’ på ryggen – mens hun var gift med filminstruktøren Guy Ritchie – og et Ralph Lauren-jakkesæt tilsat slips og bredskygget hat til Grammy-uddelingen i 2014.

1. Wood Wood, 1.395 kr. Kan købes online HER
2. Vagabond, 799 kr. Kan købes online HER
3. Joseph, 4.130 kr. Kan købes online HER
4. Stella McCartney, 9.654 kr. Kan købes online HER

Det vilde vesten

Madonna har både givet den som cowgirl i ternet skjorte og slidte jeans og i en mere strømlinet bling-udgave med matchende bukser, skjorte og hat med similistene og pailletter – begge dele omkring udgivelsen af albummet ‘Music’ i 2000.

Siden har westernstilen indimellem gjort comeback i modebilledet, og dette forår og sommer har bl.a. Calvin Klein og Versace været inspireret af det vilde vesten. Til efteråret bliver trenden endnu mere udtalt – her er bl.a. Céline, Louis Vuitton og Chloé redet vestpå for at finde inspiration.

1. Resumé, 800 kr. Kan købes online HER
2. Miu Miu, 4.398 kr. Kan købes online HER
3. Benetton, 299 kr. Kan købes online HER
4. Hillier Bartley, 835 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Lookalike i Hollywood - kan du se, hvis datter hun er?