TRENDS & STYLING

5 modetendenser, der bliver kæmpestore i 2020

2020 er lige om hjørnet, og det betyder nye tendenser i modeverdenen. Der er særligt 5 tendenser, vi ikke kan komme udenom i det nye år – og de går igen hos brands over hele verden. Læs med her og bliv klogere på 5 af 2020s største modetendenser!

Et nyt år står foran os, og det betyder en frisk start på mange punkter. Blandet andet er det tid til at se sig om efter, hvilke modetendenser, der vil hitte i det nye, spændende år 2020. Mange af de nye trends er allerede at finde i butikkerne, så det er ikke for tidligt at begynde sin jagt på 2020s modehits.

Modetrends er altid i bevægelse og ændrer sig konstant. Tøjet, vi bærer, afhænger af sæsonen og vi lader os ofte inspirere af, hvad kendisserne har på, og hvad vi ser under modeugen.

5 modetendenser, vi ikke kommer udenom i 2020

Der er særligt 5 modetendenser, vi ikke kommer udenom i 2020. Hvis du er nysgerrig på, hvilke tendenser vi vil gå i i det nye år, så læs med her.

LÆS OGSÅ: 7 ting, der får folk til at vende sig om efter dig

Modetendens 1 i 2020: Bæredygtig mode

Bæredygtighed er blevet en naturlig del af mange modebrands, som udvikler nye arbejdsgange og materialer for at imødekomme forbrugernes ønske om en grønnere omstilling. Den udvikling fortsætter i stor stil i det nye år. Modebranchen gennemlever et stigende brug af genbrugsmaterialer og naturlige fibre, som afspejles i mange af de kollektioner, som blev fremvist under SS20-modeugen.

Af bæredygtige initiativer set under seneste modeuge kan der nævnes Christian Dior, hvis kollektion blev fremvist i et scenarie dekoreret med 164 træer, for at sætte fokus på behovet for bæredygtig handling. Stella McCartney banede endnu engang vejen for en bæredygtig kollektion under modeugen, der denne gang består af hele 75% genanvendelige materialer. Også hos Marni gik man den bæredygtige line ud med en SS20-kollektion, der er udformet af genanvendte plastikflasker. Tekstureret stof og diskrete farver bringer det naturinspirerede look til næste niveau, mens de rå materialer fremhæver følelsen af æstetisk bæredygtighed.

LÆS OGSÅ: Vinterens 4 største modetrends

Modetendens 2 i 2020: Pistaciegrøn – eller neo mint

Apropos grøn omstilling, dukker en farve op i det kommende års modebillede, som man bare har lyst til at spise: pistaciegrøn. Omfavn den pistaciegrønne farve som et alternativ til primærfarverne. Farven kaldes også ’neo mint’ og er en af de 4 modefarver, vi ikke kommer udenom i 2020. Se de andre uundgåelige modefarver i 2020 her.

I de kolde måneder på året kan farven anvendes i varme trøjer, og når sol og sommer står for døren, kan du bære den grønne mintfarve i flæsede sommerkjoler og plisserede nederdele. Brands som Paul N Joe og Lacoste fremviste pistaciegrønne kjoler under den seneste modeuge, mens amerikanske PriscaVera lærte os at style farven tone-i-tone.

Modetendens 3 i 2020: Herreskjorten

Den hvide eller lyseblå herreskjorte har i mange år været fast inventar i kvinders klædeskabe. I år fremviste nogle brands – som for eksempel Max Mara – herreskjorten som vi kender den, mens andre designere har givet skjorten et nyt pust. Mønsterblanding, tilføjelse af dekorationer og skjorter uden ærmer er blot nogle af de ændringer, der er lavet ved det klassiske item.

Det gælder blandt andet Pyer Moss, der i sit samarbejde med Sean John fremviste en beskåret version af den hvide skjorte, som er klippet lige under brystkassen, og Chalayan der under modeugen præsenterede sin version med afskårne ærmer. Pierpaolo Piccioli, kreativ chefdesigner Valentino, fremviste en hvid skjortekjole med detaljeret fjerpynt.

LÆS OGSÅ: Ryd op i garderoben - 10 ting, du bør smide ud nu!

Modetendens 4 i 2020: Læder

Du synes måske at have hørt om den før, og det kan ikke benægtes. Læder er og bliver en trend, der ofte vender tilbage i modebilledet efter et par års – måske blot sæsoners – pause. Denne gang er det dog ikke kun de klassiske lædersæt, som vi kender dem fra for eksempel filmklassikeren The Matrix, men snarere regnbuefarvet-læder, der har domineret lædertrenden under SS20-modeugen. Nogle af modebranchens største designere – blandt dem Demna Gvasalia for Balenciaga, og Clare Waight Heller for Givenchy – skubber lædertrenden mod en lysere og mere munter retning med knald på farvepaletten.

TIP! Er du i tvivl om, hvordan du skal bære læderlooket? Brug det som en elegant oversized jakke, med plads til at bære en tyk strik indenunder, så er du klædt godt – og fashionabelt – på til vinteren.

Modetendens 5 i 2020: Tern

Skotsktern, klovnetern, skaktern eller ’Gingham’. Uanset navnet, er der god chance for, at det ternede mønster erstatter leopardprintet, som var 2019s helt store print trend. Store modehuse som Victoria Beckham og – ikke overraskende – Burberry, fremviste de klassiske tern på den ene eller anden måde under SS20-modeugen.

Og hvordan styler man så det ternede mønster? Find en kjole eller et jakkesæt i fuld tern i modige farver som rød, blå eller grøn. Det vigtige er at dosere mængden af store tern, så det ikke bliver ’klovnet’. Har du skabet fyldt med basistøj, er mønsteret perfekt til at bryde alt det ensfarvede, og samtidig ikke være for vildt, fordi det stringente mønster falder til ro, når det står alene.

LÆS OGSÅ: 4 skomærker, der laver behagelige stiletter

Læs mere om: