TRENDS & STYLING

5 modetendenser, du kan investere i denne sommer

Cykelshorts og ballonkjoler er blot to af de tendenser, vi kommer til at se meget til henover sommeren. Her er fem af sommerens stærkeste modetendenser, du kan investere i.

Det kræver ikke noget særligt at blindt følge alverdens modetrends. Kunsten er derimod at finde sin personlige stil i blandt disse tendenser således, at man ikke farer vild i dem. Det kan hurtigt blive svært, hvis man prøver at forene alle trends på én gang, og ofte kræver det væsentligt mere at få det til at se godt ud.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du shorts på arbejde

En vigtig hovedregel er, at man ikke kan købe sig til god stil. Det betyder ikke, at man skal stoppe med at shoppe (gudskelov!) – men det er vigtigt at huske på, at sans for god stil oftest kommer indefra. Derfor kommer man bedst afsted ved at kombinere tidens tendenser med ens personlige stil, for virkelig at skabe fantastiske resultater.

Sommeren 2019: 5 modetendenser

Du behøver som sagt ikke shoppe dig fattig i alverdens tendenser sæson efter sæson. Lad dig derimod inspirere af sommerens trends, og se, om der er et item eller to, du vil krydre din sommergarderobe med. Hvis man handler ind med omtanke og vælger god kvalitet, vil man have glæde af tøjet i mange år.

Tendens 1: Cykelshorts

Cykelshortsene fik for alvor sin mode-fødsel i 1980erne, og det kan vi blandt andet takke skuespiller og fitnessguru, Jane Fonda for. Nu spankulerer cykelshortsene op og ned ad den ene catwalk efter den anden hos nogle af modebranchens største designhuse som Chanel, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Fendi og Prada.

LÆS OGSÅ: 15 korte jakker til sommer

Cykelshortsene er både et funktionelt og fashionabelt item. De kan styles med en T-shirt til fritid og en blazer til arbejde. De er perfekte til sommerens varme dage, og tilmed fylder de ingenting i kufferten på rejsen.


1. Cykelshorts, Nanushka, 1.700 kr. Kan købes online HER
2. Cykelshorts, Tibi, 1.900 kr. Kan købes online HER
3. Cykelshorts, Mads Nørgaard, 400 kr. Kan købes online HER

Tendens 2: Beige

Denne sommer vil være præget af beige toner, og de beige items vil ofte være enkle og have anstændige silhuetter. Når du shopper efter beige items, vil du også kunne finde dem under dække af navne som creme, kamel, kiks, natur og taupe. Uanset navn, er farvepaletten chik og sofistikeret.

LÆS OGSÅ: Sommerens smukkeste festsko

Du kan style ét beige item – for eksempel en taske eller et par sko – med andre farver eller sort, eller du kan gå all-in med et tone-i-tone look. Det er helt op til dig.


1. Jakke, Second Female, 799 kr. Kan købes online HER
2. Kjole, Giorgio Armani, 23.300 kr. Kan købes online HER
3. Sko, Souliers Martinez, 2.280 kr. Kan købes online HER
4. Taske, Markberg, 1.499 kr. Kan købes online HER

Tendens 3: Bøllehat

Bøllehattens historie er forfulgt af, at modeskribenter én gang om året ruller ærmerne op og endnu en gang begynder at skrive artikler om, at ”bøllehatten er tilbage!”. Og selvom den årlige artikelstrøm ikke nødvendigvis fortæller os noget, vi ikke allerede vidste om bøllehatten, synes én ting klart: bøllehatten er kommet for at blive.

LÆS OGSÅ: 13 smukke sommerkjoler

Og det er med god grund, at den lille, runde hat vender tilbage sommer efter sommer hos modehuse som Dolce & Gabbana, Sportmax og Prada, for den er både behagelig og en sand ven på varme sommerdage, hvor den beskytter mod solens varme og skadelige stråler. Bøllehatten er et køb, som du helt sikkert også vil have glæde af de kommende somre.


1. Bøllehat, Tommy Hilfiger, 350 kr. Kan købes online HER
2. Bøllehat, Day Et, 299 kr. Kan købes online HER
3. Bøllehat, Acne Studios, 900 kr. Kan købes online HER

Tendens 4: Ballonkjole

Ballonkjolen er en af sommerens hotteste trends, og med god grund: den byder på masser af bevægelighed og et feminint look, der er et godt alternativ til tunikaen. Uanset, om du bærer ballonkjolen med åbne sandaler, ankelstøvler eller sneakers, skaber kjolen en yndighed, der slet ikke er til at stå for!

LÆS OGSÅ: 10 clutches til sommer


1. Ballonkjole, Baum und Pferdgarten, 1.799 kr. Kan købes online HER
2. Ballonkjole, Rotate Birger Christensen, 2.015 kr. Kan købes online HER
3. Ballonkjole, Zimmermann, 6.400 kr. Kan købes online HER
4. Ballonkjole, Stine Goya, 2.000 kr. Kan købes online HER

Tendens 5: Minitasker

Tidligere har tidens ”it”-tasker (LINK) været defineret på form. I stedet er denne sommers tasketrend baseret på taskens størrelse, og i år gælder ”jo mindre, jo bedre”-principppet. Taskerne er skrumpet og vil kun kunne bære på din telefon, dit betalingskort og – hvis du er heldig – en læbestift.

LÆS OGSÅ: Sandaler med lav hæl, du kan gå i hele dagen

Så hvis du værdsætter god stil fremfor funktionalitet, eller hvis du ønsker at leve et mere simpelt liv, skal du helt sikkert have fingrene i denne lille, lækre sag! Som bonus er du sikret at undgå røde mærker på skuldrene.


1. Minitaske, Loewe, 10.080 kr. Kan købes online HER
2. Minitaske, Jacquemus, 2.910 kr. Kan købes online HER
3. Minitaske, Sachin & Babi, 7.098 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Her er efterårets store modetrends