TRENDS & STYLING

6 TIP | Sådan gør du den lille sorte klar til fest

Sort tøj er også festtøj. Få inspiration til, hvordan du styler din sorte kjole til jul og nytår, og shop de smukkeste sorte kjoler og accessories, der gør dig festklar.

Det kan godt være, at farver og mønstre fylder modebilledet lige nu, og at både jul og nytår indbyder til, at man klæder sig som en blanding mellem en regnbue og en diskokugle.

Men nogle af os har det altså bare bedst i sort. Uden at vi er mere kedelige af den grund.

Vi kan jo kalde det tidløst, klassisk, sofistikeret og ladylike.

Og det sorte look behøver på ingen måde at være trist eller nedtonet. Her får du seks fif, som gør den højtelskede lille sorte – og dig - til aftenens festdronning.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

1. Struktur som Carey Mulligan

Vælg en kjole, som er lavet i et materiale med struktur, som gør det lettere og mere modigt. Det kan fx være blonder eller chiffon. Du kan også gå efter en kjole i et enkelt og ensartet materiale som jersey, men så nap en, der har en lækker detalje, fx flæser, frynser eller plisseringer, så der er noget, der bevæger sig, når du danser!

2. Pailletter som Reese Witherspoon

Pailletter er fest i en fart. Du kan simpelthen ikke iføre dig pailletter uden at få lyst til at danse og drikke champagne. Så en sort kjole med pailletter – enten overalt eller bare enkelte små glimtende sten – er den perfekte blanding af stilfuld sort og party-uartig.

3. Vis hud ligesom Mila Kunis

Der er jo ikke nogen, der har lyst til at ligne en, der er på vej til begravelse, når man er på vej til fest. Så det er vigtigt, at din sorte kjole ikke dækker dig helt til. Det betyder ikke, at du skal servere din barm på et sølvfad eller være opslidset til trusserne, men find en kjole, som lader huden titte en smule frem, fx med bare skuldre, en udskæring i ryggen eller en elegant slids.

LÆS OGSÅ: Find nytårslooket til DIN fest

4. Vilde sko som Mandy Moore

Har du allerede din lille sorte favorit hængende i klædeskabet, er der masser af måder at peppe den op på. Fx sko – så her har du en undskyldning for at investere i et nyt par. Lige nu kan stiletterne ikke blive vilde nok, så det er op til dig, om du vil have pink, gul eller guld, similisten eller fjer, og om hælen skal være rund, i metal eller sekskantet.

5. Store smykker som Cate Blanchett

Sort og rød. Sort og turkis. Sort og hvid. Sort passer til alt – det er jo også derfor, vi elsker den. Så ligegyldigt hvilket smykke du vælger, kommer det til at stå smukt til din sorte kjole. Men nu er det jo jul, så giv den bare gas med et statement-smykke om halsen, som komplementer fx din øjenfarve eller dine røde læber.

6. Detaljerede strømper som Julianne Moore

De mønstrede strømper er på vej tilbage i modebilledet. Det kan godt være, du synes, de er lidt for vilde til en dag på kontoret, men til fest er de det oplagte match til din sorte kjole. Net, blonder, prikker, glimmer – kun fantasien og din eventyrlyst sætter grænsen.

LÆS OGSÅ: De 5 mest populære neglelaksfarver til vinterens fester

Savner du stadig inspiration til et festlook i sort, så kig med i galleriet her, hvor vi har samlet de smukkeste sorte festkjoler – og de accessories, som fuldender dit festlook.

Gå i sort - uden det bliver kedeligt

Læs mere om: