TRENDS & STYLING

7 TIL DIG | Bikinien fylder 70 år – få historien

Bikinien fylder 70 år. Få dens historie, der begynder i Paris i 1946, og bliv guidet til 7 bikinier til din sommer.

IN er ikke ene om at fylde rundt i år – magasinet fylder 30 år til august. Bikinien som beklædningsgenstand bliver nemlig 70 år i år.

Det var den parisiske ingeniør Louis Réard, der designede den første bikini tilbage i 1946. Han opkaldte den efter øen Bikini Atoll, hvor man testede atombombninger. Hvorfor? Jo, fordi en reaktionen hos en mand, når han så en kvinde i bikini, vil være ligesom en atombombning.

LÆS OGSÅ: MODE | Shop festival-looket

Præcis som med atombombningerne på Bikini Atoll, som bikinien er opkaldt efter, var alle ikke lige begejstret. Det ”udfordrende” design fik fx Vatikanet til at kalde bikinien syndig, og den blev bandlyst på flere strande rundt om i verden.

På trods af bikiniens hårde start, fik den dog sit indtog på verdens kvinder. Filmstjernerne Brigitte Bardot, Raquel Welch og Ursula Andress begyndte at bære bikinien på det hvide lærred og rundt om i gaden, og det smittede af på kvinder verden over.

I dag er bikinien en af de mest populære badebeklædningsdele. De seneste tal – fra en undersøgelse i 2000 – har vist, at den omsætter for mere end syv milliarder om året.

INs assisterende moderedaktør, Nanna Juulsgaard, har fundet 7 bikinier til dig, hvis du mangler inspiration til sommerferien. Find dem i galleriet nedenfor.

Bikinien fylder 70 år

LÆS OGSÅ: IN30ÅR | 30 danske stilikoner

Læs mere om: