TRENDS & STYLING

ALBER ELBAZ’ ARV | Lanvins første it-bag

Du kender Louis Vuittons Speedy, Chanels 2.55 og Proenza Schoulers PS1. Nu er Lanvin også - for første gang - på banen med en it-bag. Byd JiJi velkommen.

Det gav et chok i modebranchen, da Alber Elbaz forlod stillingen som chefdesigner i det franske modehus Lanvin tilbage i oktober. En skilsmisse, der ifølge Alber Elbaz, var “en beslutning, et flertal af Lanvins ejere tog.”

Men da Alber ELbaz forlod det franske designimperium, efterlod han sig et aftryk, som ejerne til gengæld må være meget tilfredse med. Han havde nemlig kreeret Lanvins første it-bag.

LÆS OGSÅ: REJSE | 150 år med Louis Vuitton

Det må være et modehus’ vådeste drøm at lave en it-bag. En taske, alle taler om. En taske, alle instagramer. En taske, alle de kendte elsker. Men vigtigst af alt: En taske, alle køber. Chanel har gjort det flere gange. Louis Vuitton, Fendi, Gucci, Céline, Chloé og Proenza Schouler har også haft deres.

Chanel, Saint Laurent og Miu Mius små tasker SS16

Chanel, Saint Laurent og Miu Mius små tasker SS16

Nu har Lanvin også fået sin. JiJi hedder den, opkaldt efter modehusets grundlægger, Jeanne Lanvin.

LÆS OGSÅ: DOKUMENTAR | Kom med til modens største fest

Det kan måske undre, hvorfor Lanvin ikke har haft en it-bag før, for modehuset har stået stærkt i luksusklassen, siden Jeanne Lanvin begyndte at designe kjoler i konkurrence med Madeleine Vionnet og Gabrielle Chanel i slut 1800-tallets Paris. Men det er især tøjet, det parisiske modehus har været kendt for.

Men den lille  JiJi-taske, der skal bæres over skulderen, rammer lige ind i en tid, hvor taskerne bliver mindre og mindre. Vi så det, da Karl Lagerfeld sendte modellerne på catwalken med mini-trolleys til Chanels SS16-show. Vi så det hos Miu Miu, der viste små slangeskindstasker med snoede håndtag, og hos Saint Laurent, hvis tasker havde mobilstørrelse.

IN må derfor anbefale, at du slår et smut forbi Birger Christensens Lanvin-afdeling, hvis du skal ud og investere i en ny it-bag denne sæson.
Du kan selvfølgelig også bare købe Lanvins første it-bag HER 

LÆS OGSÅ: H&M Studio SS16 er klar til at tage dig med på en rejse


 

Læs mere om: